“Αιώνια Μάχη” από τη Μαρία Βρυσανάκη

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

aiwnia_maxi_Μπορεί όπως βλέπεις το εξώφυλλο να μην πάει το μυαλό σου στο τι μπορεί να κρύβει μέσα και τι είναι αυτή η λάμψη τέλος πάντων, όταν το διαβάσεις όμως καταλαβαίνεις ακριβώς για τι πρόκειται.

Θέλω οπωσδήποτε το βιβλίο #2 της σειράς, δεν μπορώ να περιμένω ως τον Οκτώβριο! Μαρία κάνε κάτι! Δεχόμαστε και ανέκδοτα έργα!!! Τόσα ξενόγλωσσα ARCs διαβάζω για το Chill and read, δώστε μου και ένα Ελληνικό!!!!

Η ιστορία ξεκινάει περίπου 2 με 3 χρόνια πριν το βιβλίο #1 της σειράς. Η βασική χαρακτήρας του βιβλίου και η υπόλοιπη παρέα βρίσκονται στην Ακαδημία του Κορβίνιους. Οι Ρεμόρ εκπαιδεύονται να γίνουν πολεμιστές, ότι κάνουν δηλαδή από τη στιγμή που γεννιούνται, ενώ οι Λερόιλ εκπαιδεύονται είτε στην πολιτική, αν ανήκουν σε κάποια από βασιλικές οικογένειες, είτε σε κάποιο άλλο ταπεινό επάγγελμα. Η δεκαπεντάχρονη Μέγκαν προσπαθεί να το σκάσει για πολλοστή φορά από την Ακαδημία και κάπως έτσι ξεκινά ο αναγνώστης να μαθαίνει για αυτό τον καινούριο φανταστικό κόσμο.

Το prequel αυτό της σειράς, λύνει πολλά ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί στο βιβλίο #1, αν το έχει διαβάσει κανείς. Αν πάλι είναι η πρώτη επαφή με τη σειρά, τότε είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εισέλθει κανείς.

Παρόλο που είναι δωρεάν η διάθεσή του (δείτε τη σχετική ανάρτηση #Δωρεάν νέα κυκλοφορία για να το αποκτήσετε) και προηγείται του πρώτου βιβλίου, δεν πρόκειται απλώς για ένα βιβλιαράκι 50 σελίδων. Όχι! Είναι ολόκληρο, κανονικό βιβλίο. κοντά στις 300 σελίδες και η ιστορία του είναι καλογραμμένη και ολοκληρωμένη. Ο αναγνώστης γνωρίζει τους βασικούς και μη χαρακτήρες της σειράς, αυτούς που θα δει και στα επόμενα βιβλία και αρχίζει να μαθαίνει για αυτούς! Μέχρι το τέλος του βιβλίου έχει ήδη τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές του!

Η γραφή της Μαρίας Βρυσανάκη είναι μέσα στο κλίμα του βιβλίου και στα Ελληνικά δεδομένα! Δεν είναι προσπάθεια να μοιάσει τα αντίστοιχα του εξωτερικού, αλλά είναι γραμμένο με τρόπο οικείο σε έναν Έλληνα, με φράσεις που καταλαβαίνουμε. Οι κύριοι χαρακτήρες είναι έφηβοι, οπότε και το κλίμα του βιβλίου είναι στην ίδια ακριβώς ηλικιακή συμπεριφορά! Οι συζητήσεις, οι πράξεις και οι αντιδράσεις είναι αυτές των εφήβων και αυτό είναι πολύ θετικό για τη συγγραφέα. Παράλληλα, ανήκει στην κατηγορία του φανταστικού, όπου και κινείται συνεχώς, χωρίς να θεωρούνται κάποια πράγματα δεδομένα και αυτονόητα, αλλά είναι εντοπισμένα στον φανταστικό αυτό κόσμο!

Δεν έχω κάτι άλλο να πω! Το βιβλίο το λάτρεψα, όπως και την Αναμέτρηση και τώρα πρέπει να περιμένω το φθινόπωρο το επόμενο…

 

Goodreads / Κατεβάστε το βιβλίο δωρεάν!

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

17200350Η Μαρία Βρυσανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου κατοικεί μόνιμα, εργάζεται και σπουδάζει κοινωνική λειτουργός. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και τον περισσότερό της χρόνο τον αφιερώνει στη λογοτεχνία, είτε γράφοντας είτε διαβάζοντας, και τον αγαπημένο της σκύλο.

Λατρεύει τη σοκολάτα και οτιδήποτε έχει σχέση με το φαγητό, ενώ απολαμβάνει να εξερευνεί τη φύση και να πηγαίνει εκδρομές με τους φίλους της. Προτού ανακαλύψει την αγάπη της για τη συγγραφή, τα σκίτσα και τα παζλ ήταν η αγαπημένη της ασχολία.

Το βιβλίο της «Η αναμέτρηση» είναι το πρώτο από τη σειρά “Θεοί και Δαίμονες”.

 

Website / Goodreads / Facebook / Instagram

5 thoughts on ““Αιώνια Μάχη” από τη Μαρία Βρυσανάκη

  1. Έχω από καιρό το βιβλίο “Θεοί και Δαίμονες” και ήθελα πολύ να το διαβάσω. Το θέμα είναι ότι ο πατέρας μου το διάβασε και είπε ότι έχει πολλά κενά στην ιστορία και ξενέρωσα να πω την αλήθεια. Με αυτό που γράφεις όμως με έπεισες να διαβάσω πρώτα το prequel και μετά το πρώτο βιβλίο ώστε να έχω μια πιο σφαιρική άποψη (και να το διαβάσω επιτέλους γιατί φαίνεται πολύ ωραίο)

    1. Ναι, μπορείς να διαβάσεις πρώτα το “Αιώνια Μάχη” που θα σου δώσε το υπόβαθρο της ιστορίας και έτσι δεν θα υπάρχουν κενά όταν διαβάζεις το “Η Αναμέτρηση”!
      Μου άρεσε που είπες ότι το διάβασε ο πατέρας σου! Μπράβο στον πατέρα! 😉

      1. Ο πατέρας διαβάζει φανατικά, μην σου πω περισσότερο από μένα, και λατρεύει φαντασίας και μυστηρίου! xD τα γονίδια βλέπεις!

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.