“Γυάλινο Σπαθί” από τη Victoria Aveyard

35434873

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Το βιβλίο “Γυάλινο Σπαθί” είναι η συνέχεια της ιστορίας μετά την “Κόκκινη Βασίλισσα“. Η Μάρε Μπάροου έχει προδοθεί από τον άνθρωπο που θεωρούσε φίλο και συναγωνιστή της σε αυτόν το πόλεμο ανάμεσα στην Ερυθρά Φρουρά και τους Ασημένιους, στο διαχωρισμό του αίματος και όλων των δεινών που έχουν πέσει στους Κόκκινους της Νόρτας. Ο Μέιβεν δεν είναι αυτός που νόμιζε. Όταν ο Τζούλιαν της είχε πει ότι “οποιοσδήποτε μπορεί να προδώσει οποιονδήποτε” δεν μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο. Τώρα, αφού επέζησε από την αρένα είναι αποφασισμένη να πολεμήσει στο πλευρό της Ερυθράς Φρουράς και να βρεί όσους περισσότερους νεοαίματους μπορεί, πριν τον Μέιβεν.

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς μαθαίνουμε περισσότερα για την Ερυθρά Φρουρά, την επανάσταση και που αυτή υφίσταται. Πόσο δυνατή είναι αλλά και πόσα ακόμα υπάρχουν κρυφά. Ποιοι είναι οι Φρουροί; Πως και από που πολεμούν; Πως κατάφεραν όσα κατάφεραν μέχρι τώρα και για πόσα ακόμα είναι ικανοί.

Αυτό που βλέπουμε επίσης είναι και τη Μάρε να ωριμάζει και να αλλάζει αρκετά. Η ηρωίδα είναι ένα κορίτσι που προσπαθούσε να επιβιώσει και να αποφύγει τη στράτευση και ξαφνικά βρέθηκε στην Αυλή και με εξαιρετικά επικίνδυνες δυνάμεις. Όσα είχε να διαχειριστεί δεν ήταν και λίγα. Παρόλο λοιπόν που είναι αρκετά έξυπνη και πονηρή, δεν είχε μάθει στα “παιχνίδια” της Αυλής και έτσι δεν μπόρεσε να δει αυτό που ερχόταν. Τώρα όμως έχει πάρει ένα καλό μάθημα και δεν εμπιστεύεται κανέναν, ούτε την ίδια την οικογένειά της, τους ανθρώπους που αγαπάει. Όλο αυτό το μπάχαλο που συμβαίνει την αφήνει πολλές φορές αδύναμη να το διαχειριστεί και μόνη. Αν δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν, ποιόν μπορεί να έχει δίπλα της;

Η αλήθεια είναι ότι η αρχή του δεύτερου βιβλίου είναι λίγο αργή καθώς προσπαθεί να μεταφέρει στον αναγνώστη την περιρρέουσα κατάσταση. Τα πάντα όμως αλλάζουν στη συνέχεια, όπως αλλάζει και η Μάρε. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει. Ποια απόφαση θα πάρει η Μάρε; Θα θυσιάσει ή θα θυσιαστεί η ίδια;

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Γυάλινο Σπαθί

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

guide1914H Victoria Aveyard γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία μικρή πόλη της Μασαχουσέτης, στις ΗΠΑ. Μετακόμισε στο Λος ‘Aντζελες για σπουδές, πήρε πτυχίο στην συγγραφή σεναρίου από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και κατοικεί πλέον εκεί. Εργάζεται ως συγγραφέας και σεναριογράφος και το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για να διαβάζει πολλά βιβλία και για να παρακολουθεί πολλές ταινίες. Η Κόκκινη Βασίλισσα είναι το πρώτο της βιβλίο.

Website / Goodreads / Facebook / Twitter

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.