#Διαγωνισμός #Κλήρωση για το βιβλίο “Placebo” από τη Σαρίτα Χάιμ και τις Εκδόσεις Μίνωας

#Κλήρωση #Διαγωνισμός

Το Chill and read​ χαρίζει δύο αντίτυπα του βιβλίου “Placibo” της Σαρίτα Χαίμ, προσφορά από τις Εκδόσεις Μίνωας.

 

Το βιβλίο είναι υποψήφιο για Βραβείο Public στις κατηγορίες Ελληνικό Μυθιστόρημα και Ηρωίδα Έμπνευση.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

placebo1.jpgΣε αυτό το πολυπρόσωπο μυθιστόρημα, ο Μπίλλυ, ένας νέος είκοσι δύο χρονών με πολλά «γκάζια» κι αχαλίνωτη δημιουργικότητα, ονειρεύεται στην Αθήνα του σήμερα ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό που θα του χαρίσει φτερά.
Μέχρι να βρεθούν τα χρήματα, δουλεύει στην καφετέρια της μητέρας του, ενώ τα βράδια καταπιάνεται με τη δημιουργία ενός περιοδικού φανζίν με τον τίτλο Placebo.

Το σύμπαν του Placebo συμπληρώνουν η αδελφή του, με τη σκοτεινή ψυχοσύνθεση και το κρυφό νοσηρό μυστικό της, μια τσαλακωμένη μητέρα που νιώθει πως η ζωή τής χρωστάει, και ένας ηττημένος πατέρας σε κρίση μέσης ηλικίας.
Ωστόσο, σαν δορυφόροι γύρω τους εμφανίζονται φιλικά πρόσωπα, που αντιμετωπίζουν προσωπικά διλήμματα και απρόβλεπτες καταστάσεις, σ’ αυτό το κοινωνικό μυθιστόρημα που εστιάζει με ιδιαίτερη προσοχή στους αναγνωρίσιμους χαρακτήρες.

Το βιβλίο περιγράφει γλαφυρά την κουρασμένη πόλη, τις επιλογές που φάνταζαν κάποτε ιδανικές μα αποδείχθηκαν ανεδαφικές και λανθασμένες, τους νέους που τους τραβούν το χαλί καθώς ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον δρόμο τους προς το όνειρο, δημιουργώντας εύλογα την απορία:

Το να είσαι νέος στη σύγχρονη Ελλάδα είναι άραγε ασυγχώρητο;

 

Εκδόσεις Μίνωας / Public / Ianos / Greekbooks.gr

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Chaim SaritaΗ Σαρίτα Χαΐμ γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πολιτικές Επιστήμες και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Ασχολήθηκε με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση και έζησε για οχτώ χρόνια στο Βουκουρέστι και στο Τορόντο. Το 2012 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τον τίτλο Ξεκόλλα… από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

Η Σαρίτα Χαΐμ με αυτό το βιβλίο της δείχνει ότι δεν είναι μόνο μια καλή παρατηρήτρια των ανθρώπων, αλλά έχει και το διεισδυτικό χάρισμα να αναζητά και να βρίσκει τις αιτίες συμπεριφορών. Γι’ αυτό και οι ήρωές της δεν είναι χάρτινοι αλλά αναγνωρίσιμοι χαρακτήρες, σε βαθμό που να δικαιολογείται η ταύτιση.
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
Athens Voice 23/10/17

Ενώ, φαινομενικά, το βιβλίο έχει ως πρωταγωνιστή το αγόρι της οικογένειας, στην πραγματικότητα επιτρέπει στον αναγνώστη να διαλέξει το πρόσωπο που εκείνος θέλει για να ταυτιστεί. Οι νεαροί θα πάνε με τους νεαρούς και οι μεγάλοι με τους γονείς, όπως γίνεται στις οικογενειακές εξόδους. Αν είσαι γονιός μπορεί να μη σε συγκινήσει τόσο ο προβληματισμός των παιδιών όσο το ζόρι που τραβάει ο πατέρας τους για να διαχειριστεί ευθύνες και κρίση μέσης ηλικίας. Το Placebo, ως ανάγνωσμα, επιτρέπει, τελικά, στον έναν να κοιτάξει στον κόσμο του άλλου.
Κώστας Γιαννακίδης
Protagon 1/11/17

Τα λάθη των γονιών, οι συγκρούσεις, τα εμπόδια της κρίσης, μικρές ή μεγάλες αποφάσεις, ανεκπλήρωτες επιθυμίες και μια νέα γενιά που καλείται βίαια να ενηλικιωθεί. Διαβάζοντας το βιβλίο αναρωτιέσαι, ταυτίζεσαι και, προπάντων, προβληματίζεσαι για το μοντέλο της σύγχρονης οικογένειας, τη νέα πραγματικότητα, την απουσία ευκαιριών και το ομιχλώδες μέλλον. Στο Placebo είναι βέβαιο ότι ο αναγνώστης θα διακρίνει τον εαυτό του.
Γιάννης Πανταζόπουλος
Lifo 15/11/17

 

Για να πάρετε μέρος στην κλήρωση:

1) Κάνετε Like τη σελίδα του Chill and read στο Facebook και εγγραφείτε στο blog βάζοντας το email σας στο πεδίο “Follow us via Email / Ακολουθήστε μας μέσω email”
2) Κάνετε Like τη σελίδα των Εκδόσεων Μίνωας https://www.facebook.com/minoaseditions/ και
3) Κάνετε Share (public) τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο Facebook και
4) Αφήνετε ένα σχόλιο στη συγκεκριμένη ανάρτηση στο Facebook
5) Για τους φίλους που δεν έχουν Facebook, αφήνετε τα στοιχεία σας εδώ.

Συμμετοχές μέχρι και την Πέμπτη 19/4

 

Ο διαγωνισμός ισχύει για κατοίκους Ελλάδας.
Οι νικητές της θα πρέπει να στείλουν τα ταχυδρομικά τους στοιχεία και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με μήνυμα στη σελίδα του Chill and read στο Facebook ή εδώ στο blog.

Τα στοιχεία επικοινωνίας των νικητών αποστέλλονται στον εκάστοτε εκδοτικό οίκο και δεν κοινοποιούνται πουθενά αλλού.

5 thoughts on “#Διαγωνισμός #Κλήρωση για το βιβλίο “Placebo” από τη Σαρίτα Χάιμ και τις Εκδόσεις Μίνωας

  1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο.
    Πάντα με επιτυχίες και χαμόγελα πολλά
    Ευχαριστούμε πολύ
    Καλό Πάσχα

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.