“Ο Οίκος των Βέρεμον” από τον Άγγελο Κυπριανό

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

oikos-veremontcover.jpgΤη σκυτάλη έρχεται να πάρει ένα μυθιστόρημα φαντασίας από ένα νέο συγγραφέα. Στο πρώτο του βιβλίο, ο Άγγελος Κυπριανός μας μιλάει για τους τελευταίους του Οίκου των Βέρεμον και τον κόσμο που έχει ο ίδιος πλάσει.

Οι Βέρεμον είναι βρικόλακες, από τους τελευταίους που έχουν μείνει στη Μέα. Μετά τον πόλεμο με τους ανθρώπους, το ξεκλήρισμα στην ουσία των βρικολάκων από τους κυνηγούς, ο Κάλχας Βέρεμον έχει καταφέρει να σώσει την οικογένειά του και μερικούς φίλους που τους θεωρεί αδέρφια και παιδιά του, έτσι ώστε να συγκατοικήσουν όλοι μαζί ειρηνικά με τους ανθρώπους. Ο βορράς, όπου έχουν βρει καταφύγιο, είναι αρκετά αφιλόξενο μέρος. Κρατάει όμως μακρυά τους περίεργους και όσους δεν έχουν δουλειά εκεί, κάνοντας έτσι ευκολότερη τη ζωή για τους Βέρεμον.

Ωστόσο, όπως οι άλλες φατρίες κινδύνευσαν και εξαφανίστηκαν τόσο καιρό πριν, έτσι ήρθε τώρα και η σειρά των Βέρεμον να κινδυνεύσουν. Το μυστικό τους φαίνεται πως έχει φανερωθεί και κυνηγοί θα βρεθούν στο κατόπι τους. Οι κυνηγοί όμως δεν θα είναι οι μόνοι. Ένα πιο μεγάλο κακό τους κυνηγά και θέλει να τους εξοντώσει και οι Βέρεμον θα αναγκαστούν να πολεμήσουν και να δώσουν μάχες όπως αυτές που είχαν μόνο ακούσει μέχρι τώρα.

Το βιβλίο είναι χτισμένο γύρω από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας και ότι είναι να μάθει ο αναγνώστης, για τον χώρο, τον τόπο, τον καιρό, τους κατοίκους, το μαθαίνει γιατί κάποιος πηγαίνει εκεί. Πράγμα που δεν είναι άσχημο, καθώς αποφεύγονται έτσι οι φλυαρίες γύρω από τον κόσμο της Μέα και ότι άλλο θα μπορούσε να γράψει κανείς για ένα κόσμο που ο ίδιος δημιούργησε.

Ο αναγνώστης γνωρίζει τους ήρωες έναν έναν με τη σειρά και πολλές φορές μαθαίνει μαζί με τον ίδιο τον ήρωα τις δυνατότητές του. Πρόκειται για ήρωες που εξελίσσονται στην πορεία της ιστορίας, που δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένοι αλλά ανακαλύπτουν καινούριες ικανότητες και δυνατότητες. Το στοίχημα από εκεί και πέρα είναι αν θα μπορέσουν να τις διαχειριστούν σωστά και να τις αξιοποιήσουν. Τα τέσσερα αδέρφια που είναι και οι κύριοι πρωταγωνιστές είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, έτσι που να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί να μπορούν να καταφέρουν πολύ περισσότερα από ότι θα μπορούσε ο ένας μόνος.

Η εποχή που εξελίσσεται η ιστορία δεν είναι η σύγχρονη, αλλά θυμίζει πιο πολύ Μεσαίωνα. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται, οι άμαξες ακόμα και οι αλχημιστές που είναι χαρακτηριστικό εκείνης της εποχής συναντώνται στην αφήγηση και δίνουν τον παλμό και την ατμόσφαιρα της ιστορίας.

Ένα συναρπαστικό παραμύθι, με σκηνές βίας και δράσης, για τους λάτρεις του είδους!

 

Εκδόσεις Πηγή / Public / Ianos

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Άγγελος Κυπριανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και μεγάλωσε στο νησί των Σπετσών. Είναι τραγουδοποιός Αμερικάνικης Φολκ μουσικής με το καλλιτεχνικό όνομα «Remi & the road» και έχει στο ιστορικό του 5 δίσκους και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ανάμεσα σε άλλα έργα του είναι το μιούζικαλ «ΛΕΤΖΕΝΤΑ», η ταινία «I DREAMT ABOUT THIS», καθώς επίσης και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων και στρατηγικής με τίτλο «Meteor Tales».

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.