Παρουσίαση του βιβλίου «Αποκάλυψη»

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

IMG_20190312_174549.jpg

Την Τρίτη 12 Μαρτίου, στο χώρο του Cafe Ianos έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Αποκάλυψη» που έχουν γράψει από κοινού οι Κυριάκος Αθανασιάδης, Βαγγέλης Γιαννίσης, Χίλντα Παπαδημητρίου και Δημήτρης Σίμος και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά παρέα με τους τρεις συγγραφείς δια ζώσης και με τον Κυριάκο Αθανασιάδη μέσω skype. Τη συζήτηση συντόνισε η Ελεωνόρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος-ραδιοφωνική παραγωγός. Ξεκίνησε δίνοντας το στίγμα του βιβλίου, γνωστό σε όσους από εμάς το έχουμε διαβάσει ήδη, αλλά ικανό για τους υπόλοιπους να πάρουν μια ιδέα περί τίνος πρόκειται. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε παλαιότερες προσπάθειες Ελλήνων συγγραφέων να συνεργαστούν και να γράψουν από κοινού ένα βιβλίο, που όμως είτε πέτυχε στην εποχή της αλλά δεν είναι από αυτά που θεωρούνται κλασσικά πλέον, όπως «Το μυθιστόρημα των τεσσάρων», είτε απλά δεν είχε μεγάλη απήχηση. Έχοντας διαβάσει την «Αποκάλυψη» μπορώ να πω ότι είναι μια επιτυχημένη προσπάθεια και πιστεύω πως θα έχει πολύ καλή πορεία σαν βιβλίο.

IMG_20190312_181447.jpg

Έπειτα έγινε η σύνδεση με την Πράγα και τον Κυριάκο Αθανασιάδη, που περιέγραψε πως προέκυψε αυτή η ιδέα και πως σε γενικές γραμμές υλοποιήθηκε. Τη σκυτάλη πήραν οι ερωτήσεις από συγγραφέα σε συγγραφέα και η βραδιά κύλησε με νέα για το βιβλίο αλλά και για τους ίδιους τους συγγραφείς.

Στο τέλος της βραδιάς, οι συγγραφείς υπέγραψαν το βιβλίο τους και φωτογραφήθηκαν με τους αναγνώστες τους.

IMG_20190312_195045.jpg

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.