Οι «Μικρές Κυρίες» του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή στον Ευριπίδη στη Στοά

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και η ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

Μικρές Κυρίες

ή ένα παραμύθι για τέσσερα κορίτσια αληθινά

του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Prosklisi_MIKRES KYRIES

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ποιος είναι ο πιο ευφάνταστος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά την κλασική παγκόσμια λογοτεχνία;

101915lΤα ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ είναι η καινούργια σειρά του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και της εικονογράφου Ίριδας Σαμαρτζή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Μετά τους δυο πρώτους τίτλους, τον Τομ Σόγερ, και την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, σειρά έχει η τρυφερή ιστορία της Λουίζα Μέι Άλκοτ Μικρές Κυρίες ή ένα παραμύθι για τέσσερα κορίτσια αληθινά.

Ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με τη μοναδική ματιά του Αντώνη Παπαθεοδούλου, θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες στον συγκινητικό κόσμο των τεσσάρων κοριτσιών, μέσα από τις χαρές και τις λύπες τους, τις δυσκολίες της ζωής τους και τον πλούτο της καρδιάς τους. Η προσεγμένη διασκευή του κλασικού αριστουργήματος αναδεικνύει τα βασικά κλειδιά του έργου, σκιαγραφώντας με μαεστρία τις ηρωίδες της ιστορίας.

Η Ίρις Σαμαρτζή εμπνέεται από την εποχή στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία και ζωγραφίζει ιδιαίτερες εικόνες που αναπαριστούν λεπτομερώς τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής των ηρώων, ενώ η εικονογράφηση με τα δωμάτια του σπιτιού των μικρών κυριών θυμίζει παιδικά  κουκλόσπιτα.

Οι Μικρές Κυρίες ή ένα παραμύθι για τέσσερα κορίτσια αληθινά είναι μια πρωτότυπη διασκευή γεμάτη εκπλήξεις, κατάλληλη για μικρούς αναγνώστες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την κλασική παιδική λογοτεχνία.

 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.