Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου
Κολεγιακό ρομάντζο νούμερο τρία γιατί η αγαπημένη σειρά συνεχίζεται και πρέπει να δούμε τι γίνεται και με τα υπόλοιπα αγόρια της παρέας. Διαβάσαμε για τον Γκάρετ στο πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Η συμφωνία» και γνωρίσαμε όλη την παρέα. Έπειτα, επικεντρωθήκαμε στον Λόγκαν στο βιβλίο «Το λάθος». Τώρα ήρθε η ώρα του Ντιν, του πιο μεγάλου «παίχτη» της παρέας. Δεν πέρασε καιρός από όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο και το διάβασα, οπότε τα έχω όλα φρέσκα στη μνήμη μου, οπότε και δε δυσκολεύτηκα καθόλου να μπω στο κλίμα.
Ο Ντιν λοιπόν, είναι φυσικά ένας παίχτης της ομάδας χόκεϊ του Πανεπιστημίου Μπράιαρ ο οποίος κάνει τη ζωή του φοιτητή που πολλοί θα ήθελαν να κάνουν στη θέση του. Ζει την κάθε μέρα, χωρίς δεσμεύσεις και κάθε μέρα θα τον βρει και με μια άλλη γυναίκα, ή μπορεί και δύο. Είναι πάντα ξεκάθαρος στο τι ζητάει από εκείνες και όπως φαίνεται, καμιά δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία του. Δεν είναι ο τύπος που θα κάνει σχέση και περιμένει να αποφοιτήσει από το Μπράιαρ για να συνεχίσει τις σπουδές του στη Νομική του Χάρβαρντ, γιατί εκτός από κούκλος είναι και έξυπνος.
Η Άλι είναι η καλύτερη φίλη της Χάνας που γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο. Είναι όμως και σε κατάσταση κρίσης, αφού μόλις βγήκε από μια μακροχρόνια σχέση, δεν είναι σίγουρη για το πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα της και πρέπει με κάποιο τρόπο να αποφύγει τον πρώην της τον Σον που δεν παραιτείται από εκείνη τόσο εύκολα. Επίσης, η Άλι είναι ο τύπος της σχέσης. Δεν της αρέσουν οι εμπειρίες της μιας βραδιάς ή αυτές που δεν έχουν συναίσθημα γι’ αυτό και ο Ντιν Ντι Λαουρέντις σίγουρα δεν είναι ο τύπος της. Μήπως θα μπορούσε να γίνει όμως;
Αυτοί οι δύο, θα έλεγε κανείς πως δεν είναι καθόλου συμβατοί μεταξύ τους. Μετά από μια καυτή βραδιά που περνάνε μαζί όμως, αντιλαμβάνονται πως δεν μπορούν να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλον. Η μεταξύ τους σχέση ξεκίνησε σαν κάτι επιφανειακό και κρυφό και εξελίχθηκε σε κάτι τελείως διαφορετικό που κανείς από τους δύο δεν περίμενε. Κάπως έτσι όμως δεν έχει συμβεί και με πολλές άλλες σχέσεις σε αυτή τη ζωή;
Νομίζω πως αυτό είναι το πιο ρεαλιστικό ίσως βιβλίο από τα τρία, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο στο οποίο αναφέρεται, την περίοδο των σπουδών δηλαδή, αλλά και την περίοδο μεγάλων αποφάσεων. Κάποια πράγματα δεν τα έχουμε ξεκάθαρα στο μυαλό μας σε αυτή την ηλικία, και δε μιλάω μόνο για την επαγγελματική αποκατάσταση ή τα όνειρά μας. Πολλοί άνθρωποι σε αυτή την ηλικία δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο τι θέλουν από τη ζωή, ποιο θα ήθελαν να είναι το μέλλον τους ή ακόμα και ποια είναι τα συναισθήματά τους.
Η Άλι και ο Ντιν δεν είναι ψεύτικοι. Εντάξει, ίσως ο Ντιν να είναι λιγάκι υπερβολικός, γιατί πόσοι κούκλοι πια υπάρχουν σε αυτό το πανεπιστήμιο; Στο δικό μας δεν είχε κανέναν! Αλλά οκ, της το δίνω της συγγραφέως γιατί είναι και μυθοπλασία, οπότε κάποια πράγματα θα είναι λιγάκι υπερβολικά. Μου άρεσε πολύ η μεταξύ τους σχέση, αλλά και η αντιμετώπισή τους όσον αφορά τα όσα έρχονται στο δρόμο τους. Ήταν ωραίο να βλέπεις πως η συγγραφέας έδινε ευκαιρίες στους ήρωές της να επιλέξουν μια διαδρομή διαφορετική από αυτή που είχε προδιαγραφεί για αυτούς από τις οικογένειές τους για παράδειγμα. Έδειχνε την ωριμότητα στην οποία έφτασαν μετά από τις διάφορες εμπειρίες τους. Και φυσικά είχε και κάποια πολύ ωραία μηνύματα μέσα!
Εννοείται πως θα περιμένω εναγωνίως και το τέταρτο βιβλίο, καθώς η ατάκα που μας πετάει στο τέλος ο Τάκερ είναι χειρότερη κι από τυράκι στη φάκα!
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η ΕΛ ΚΕΝΕΝΤΙ είναι συγγραφέας μπεστ σέλερ που έχουν βρεθεί στην κορυφή της λίστας των ευπωλήτων σε εφημερίδες όπως η New York Times, η USA Today και η Wall Street Journal. Μεγάλωσε στα προάστια του Τορόντο και έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Γιορκ. Από μικρή ηλικία ήξερε ότι ήθελε να γίνει συγγραφέας και άρχισε να κυνηγά το όνειρό της από τότε που ήταν έφηβη. Η Ελ γράφει ρομάντζα για νέους αναγνώστες, ρομαντικές ιστορίες μυστηρίου και σύγχρονα ερωτικά μυθιστορήματα. Αγαπά τις δυνατές ηρωίδες και τα σέξι αρσενικά, ενώ σε κάθε ιστορία της προσθέτει τις απαραίτητες δόσεις πάθους, χιούμορ και κινδύνου για να εξάπτει την περιέργεια των αναγνωστών.

