Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου
Θέλεις ρομάντζο εποχής που να έχει ωραία πλοκή και ενδιαφέρον; Οι Εκδόσεις Elxis και η αγαπημένη συγγραφέας Julie Garwood είναι εδώ για σένα και δεν απογοητεύουν! Το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Κατάσκοποι του θρόνου» κυκλοφορεί και με τέτοιο τίτλο μπορείς φυσικά να περιμένεις και αρκετή περιπέτεια, πέρα από μια ιστορία αγάπης!
Ένας σύγχρονος Ρομπέν των δασών, ο πειρατής που ονομάζουν «Παγανιστή» οργώνει τις θάλασσες με το πλοίο «Σμαράγδι», όμως πότε πότε βγαίνει και στη στεριά, όπου ληστεύει τους πλούσιους και βοηθάει τους φτωχούς! Γι’ αυτό και είναι πολύ αγαπητός από τον κόσμο. Όμως δεν έχει μόνο φίλους, έχει και εχθρούς. Ο μαρκήσιος του Κέινγουντ το έχει βάλει σκοπό να τον εντοπίσει και να εκδικηθεί το θάνατο του αδερφού του. Όταν όμως μια πανέμορφη κοκκινομάλλα ζητήσει τη βοήθεια και την προστασία του, θα αφήσει για λίγο στην άκρη το σχέδιό του.
Ο Κέιν είναι ευγενής, είναι όμως και κατάσκοπος του θρόνου. Αυτό σημαίνει ότι είναι ικανός να σκοτώσει και να γίνει αμείλικτος, αλλά σαν άνθρωπος δεν μπορεί να μην προστατεύσει τους αβοήθητους. Έτσι, δε θα διστάσει να πάρει υπό την προστασία του την Τζέιντ, αφού διαπιστώσει ότι κινδυνεύει. Δεν είναι όμως και η πιο εύκολη απόφαση που πήρε, μιας και η γυναίκα αυτή είναι πολύ εκνευριστική και φλυαρεί ακατάπαυστα! Είναι όμως και τόσο γοητευτική, που δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της.
Μπορώ με ευκολία να πω πως αυτό το βιβλίο τα είχε όλα! Είχε μυστήριο, περιπέτεια, έρωτα, πάθος, κατασκόπους και πειρατές και φυσικά μια πολύ δυναμική και έξυπνη ηρωίδα και έναν μαρκήσιο που δεν έκανε δεύτερη φορά το ίδιο λάθος! Ο ένας προσπαθούσε να προστατεύσει τον άλλον και χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν, έπεσαν και οι δύο στα δίχτυα του έρωτα. Ο Κέιν είναι αυτός που το αντιλαμβάνεται και το παραδέχεται πρώτος, η Τζέιντ χρειάστηκε λίγο χρόνο παραπάνω, οπότε είναι ένα he falls first μυθιστόρημα, ό,τι πρέπει για όσους αγαπούν το συγκεκριμένο trope!
Συμπάθησα πολύ τον Στερνς, τον μπάτλερ του Κέιν! Μου άρεσε η σχέση του με το αφεντικό του, που ήταν πιο πολύ πατρική φιγούρα για εκείνον! Αγάπησα φυσικά και το κεντρικό ζευγάρι, τους καυγάδες τους και τις προσωπικές ιστορίες τους!
Με τη γρήγορη πλοκή που έχει, σε κάνει να θες να πας παρακάτω και όπως είναι αναμενόμενο, διαβάζεται εξαιρετικά γρήγορα!
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Με περισσότερα από 35.000.000 αντίτυπα και 26 best sellers στους New York Times, η Julie Garwood αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες συγγραφείς των ΗΠΑ. Έχοντας γεννηθεί και ζήσει στο Κάνσας Σίτι, η Julie αποδίδει μέρος της επιτυχίας της στο ότι μεγάλωσε σε μια μεγάλη παραδοσιακή οικογένεια Ιρλανδών. «Οι Ιρλανδοί είναι σπουδαίοι αφηγητές, που απολαμβάνουν όλες τις λεπτομέρειες και τις αποχρώσεις κάθε ιστορίας. Στην αρχή της ζωής μου έμαθα ότι η αυτοέκφραση πρέπει να είναι δυνατή, ευφάνταστη και γρήγορη», λέει η συγγραφέας. Ξεκίνησε τη συγγραφική σταδιοδρομία της όταν το μικρότερο από τα τρία παιδιά της πήγε σχολείο. Μετά την έκδοση δύο βιβλίων εφηβικής λογοτεχνίας, στράφηκε στο ιστορικό μυθιστόρημα. Σήμερα, το όνομά της φιγουράρει πρώτο στις λίστες best sellers των μεγαλύτερων εκδοτικών παγκοσμίως και τα βιβλία της μεταφράζονται σε δεκάδες γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

