“Ένα βράδυ”από την Τατιάνα Τζινιώλη

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

29964590Ο Τζέισον είναι ένας πανέμορφος άντρας και περιζήτητος εργένης. Είναι ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα του χώρου που τον τελευταίο καιρό έχει αποσυρθεί, κάνει μόνο επιλεκτικά κάποιες δουλειές και απολαμβάνει τους κόπους του, περνώντας από το ένα κρεβάτι στο άλλο και από τη μία γυναίκα στην άλλη, ή μπορεί και σε περισσότερες. Είναι ο τύπος που έχει μάθει να έχει πάντα όποια θέλει, δεν έχει ακούσει ποτέ όχι από καμία και φυσικά δεν έχει σκοπό να το ακούσει τώρα.

Η Κίρστεν είναι μια ωραία κοπέλα που έχει κοπιάσει πολύ για να σπουδάσει αυτό που αγαπάει, τη ζαχαροπλαστική. Τους τελευταίους μήνες, μαζί με μια φίλη της έχουν ανοίξει ένα καφέ, όπου η Κίρστεν σερβίρει τα υπέροχα γλυκά της, αλλά και τα αγαπημένα της καπ-κέικς. Αυτά που έφτιαχνε η μητέρα της και τόσο τη θυμίζουν. Τα δυο κορίτσια κοπιάζουν πολύ ώστε το εγχείρημά τους να στεφθεί με επιτυχία. Μέχρι να είναι όμως σε θέση να προσλάβουν υπαλλήλους, αναγκάζονται να κάνουν όλες τις βάρδιες οι δυο τους.

Όταν οι δυο τους θα βρεθούν, θα ξεσπάσει θύελλα. Ο Τζέισον είναι σίγουρος ότι ούτε αυτή τη φορά θα ακούσει όχι, ενώ η Κίρστεν δεν πρόκειται να του δώσει τίποτε άλλο παρά μόνο αυτό. Τα συναισθήματα και των δύο θα είναι δυνατά και πρωτόγνωρα.

Η Τατιάνα Τζινιώλη μας μεταφέρει και πάλι στην αγαπημένη της πόλη, τη Νέα Υόρκη. Παράλληλα όμως φέρνει και κάτι από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το είδος του ρομαντικού/ερωτικού μυθιστορήματος με τη μορφή που υπάρχει στο εξωτερικό δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο, τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα. Δηλαδή, δεν υπάρχουν πολλοί που τολμούν να το γράψουν, γιατί είναι πάρα πολλοί οι αναγνώστες. Η Τζινιώλη όμως τολμά και βγαίνει κερδισμένη. Ανοίγει το δρόμο για όσους θέλουν να ξεπεράσουν τα ταμπού και να προχωρήσουν στο ίδιο μονοπάτι. Το κάνει με άνεση και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους συναδέλφους της στο εξωτερικό. Η αρχή είχε γίνει με το “Road Trip” και η συνέχεια είναι πιο δυναμική.Ο λόγος ρέει και οι σελίδες γυρνούν χωρίς να το καταλάβεις. Η ιστορία είναι τόσο ξένη μα συνάμα και τόσο γνωστή. Το ευτυχισμένο τέλος δεν λείπει για τους ήρωες, αλλά μέχρι να φτάσουν εκεί θα περάσουν από σαράντα κύματα.

Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε όλο το βιβλίο. Έχει ένα υπέροχο εξώφυλλο, που συνδυάζει τον πρωταγωνιστή αλλά και την πόλη που φιλοξενεί την ιστορία του. Η λεπτομέρεια του πασίγνωστου Empire State Building, ένα από τα σήματα κατατεθέν της Νέας Υόρκης, προδιαθέτει για αυτά που θα ακολουθήσουν. Η μαγεία της πόλης, τη μέρα αλλά και τη νύχτα περνάει στον αναγνώστη σαν να τη ζει.

Το “Ένα βράδυ” είναι το πρώτο βιβλίο από την ερωτική τριλογία Manhattan. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς αναμένεται το Μάρτιο και το περιμένουμε με ανυπομονησία.

Ένα βράδυ (Manhattan #1)

4 thoughts on ““Ένα βράδυ”από την Τατιάνα Τζινιώλη

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.