“Ακαταμάχητος” από τη Γεωργία Δεμίρη

Akatamaxitos.jpg

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Ένα χιουμοριστικό βιβλίο για την καθημερινότητα της σόου μπιζ, των αλλοπρόσαλλων ανθρώπων της, αλλά και για το ποιο τελικά είναι το νόημα της ζωής!

Η Αφροδίτη Μπεμπέκου είναι υπεύθυνη ελληνικού ρεπερτορίου της Φαν Ρέκορντς. Είναι τριάντα χρονών και η δουλειά της είχε αρχίσει σαν κάτι προσωρινό μέχρι να βρει κάτι καλύτερο και στον τομέα της. Ουδέν μονιμότερου του προσωρινού φυσικά, οπότε και η Αφροδίτη δεν πρόλαβε να ψάξει και να βρει το καλύτερο, γιατί φυσικά δεν είχε χρόνο. Όπως δεν είχε χρόνο και για τους παλιούς της φίλους, για νέες γνωριμίες εκτός δουλειάς και για πολλά άλλα που χάνει τρέχοντας να προλάβει.

Ο Άκης είναι Κρητικός. Ζει στον Ψηλορείτη όπου και μεγάλωσε, μακριά από όλους και από όλα σαν ερημίτης. Έχει αξίες που τιμά και καλοσύνη στην καρδιά του. Επίσης έχει μια μέτρια φωνή, που αν δουλευτεί μπορεί να γίνει και καλύτερη και μια απίστευτη ομορφιά που τον καθιστά ακαταμάχητο! Ο Άκης είναι το εισιτήριο της Αφροδίτης στο δρόμο της ασφάλειας, καθώς αν το πείσει να γίνει τραγουδιστής και τον λανσάρει σωστά, η Φαν Ρέκορντς δεν θα κλείσει, η ίδια και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της εταιρείας στην Ελλάδα δεν θα μείνουν στο δρόμο, αλλά και το στεγαστικό της θα συνεχίσει να πληρώνεται.

Σήμερα αυτό που μετράει είναι η εικόνα, το φαίνεσθαι, τα λάικ και οι ακόλουθοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι ο άνθρωπος, τα αισθήματα που δεν πρέπει να πληγώνονται, η ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία, για αγάπη, για φιλία, για αυτό που υπάρχει στην καρδιά μας. Αυτός είναι ο κόσμος που λίγο πολύ μας παρουσιάζει η κυρία Δεμίρη και που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Το βιβλίο εστιάζει στο κομμάτι της δισκογραφίας, οπότε και υπάρχουν υπερβολές όσον αφορά στους χαρακτήρες, τις καταστάσεις και την καθημερινότητά τους. Βέβαια, στον απλό μέσο άνθρωπο μπορεί να φαίνονται ως υπερβολές όλα αυτά, αλλά σε κάποιον του χώρου μπορεί και να μην είναι.

Τονίζονται τα διάφορα είδη ανθρώπων που μπορεί κανείς να συναντήσει στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και έξω από αυτόν. Τονίζονται ιδιομορφίες, προφορές, χαρακτήρες και συμπεριφορές που δένουν όλα μαζί και παράγουν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα. Οι βασικοί χαρακτήρες πλαισιώνονται από τους περίεργους και μερικές φορές εξωπραγματικούς, που όμως έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί για να τονίσουν την τρέλα που επικρατεί στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Οι βοηθητικοί χαρακτήρες είναι και αυτοί που δίνουν αρκετό από το αλατοπίπερο του γέλιου αλλά και πάτημα στη συγγραφέα για να δημιουργήσει σκηνές και καταστάσεις που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν.

Η λέσχη ανάγνωσης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των συγγραφικών εργαλείων που χρησιμοποιεί η συγγραφέας και που εμπλουτίζει πλοκή του βιβλίου. Οι διάλογοι της λέσχης αλλά και τα θέματα που θίγουν προς συζήτηση, συμβάλουν σημαντικά στον προβληματισμό του αναγνώστη. Καθώς, πέρα από χιούμορ, το βιβλίο αυτό δίνει τροφή στη σκέψη, τη βούληση και το συλλογισμό.

Τελικά, τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή μας; Να είναι μήπως η καριέρα και η επιβίωσή μας; Να είναι μήπως το γεγονός ότι έχουμε καθαρή συνείδηση; Ή μήπως πως είναι πιο φρόνιμο να ακολουθούμε την καρδιά μας και όλα τα άλλα έρχονται;

Book Trailer:

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ακαταμάχητος

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

demiri.jpg

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΜΙΡΗ γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε αγγλική φιλολογία κι εργάστηκε για πολλά χρόνια στον τομέα της επικοινωνίας σε ΜΜΕ όπως το STAR CHANNEL, o ANT1, o ALPHA κ.ά. Παράλληλα με τη συγγραφή ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση λογοτεχνικών κειμένων. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν οκτώ μυθιστορήματά της.

WebsiteGoodreads

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.