“Δίπλα στη λίμνη” από τη Susan Johnson

cover

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Το Λάντινγκ ήταν θέρετρο στις αρχές του εικοστού αιώνα εκατόν πενήντα χιλιόμετρα βόρεια του Μπρίσμπεϊν. Από τότε, έχει περάσει πολύ νερό στο αυλάκι και παραμένει μια επαρχιακή πόλη, γύρω από μια λίμνη που προσελκύει ιστιοπλόους, σέρφερ και επισκέπτες του Σαββατοκύριακου στα εξοχικά τους. Στο Λάντινγκ έχει χτίσει εξοχικό ο Τζόναθαν Λοτ, ένας άνθρωπος στα πρόθυρα του διαζυγίου. Είναι μπερδεμένος. Δεν ξέρει πως να συνεχίσει τη ζωή του τώρα που η γυναίκα του τον άφησε για μια άλλη γυναίκα. Η Πέννυ είναι επίσης διαζευγμένη κι έχει κι αυτή τα προβλήματά της. Μια κόρη που το έσκασε με έναν πολύ μεγαλύτερο άντρα, αυτόν της γειτόνισσας. Και μια μητέρα που γερνάει ομορφαίνοντας κι ας είναι πολύ δύσκολος χαρακτήρας. Έπειτα είναι κι αυτή η Άννα που έρχεται ξαφνικά από το Λονδίνο και σέρνει πίσω της τέσσερις συζύγους και μερικά διαζύγια.

Αυτοί και αρκετοί ακόμη είναι οι χαρακτήρες του βιβλίου που θα έρθουν και θα δημιουργήσουν μια υπέροχη συντροφιά δίπλα στη λίμνη. Ο αναγνώστης θα μπει κι αυτός στην παρέα και θα συμμετάσχει στα κουτσομπολιά τους. Θα δει τις εκφράσεις τους. Θα νιώσει τα συναισθήματά τους. Και θα ακούσει τις κρυφές σκέψεις τους, αυτές που κάνουν όλοι όταν δεν μπορεί κανείς να τους ακούσει. Θα απαντήσει στα ερωτήματά τους και θα στηρίξει τις αποφάσεις τους.

Η Susan Johnson έχει τον τρόπο της να σε κάνει μέρος της ιστορίας κι αυτό είναι εκπληκτικό! Δεν είσαι παρατηρητής στις ζωές των άλλων αλλά συμμετέχεις ενεργά!

Εκδόσεις Ωκεανός

Δίπλα στη λίμνη

susan-johnson3

Η Σούζαν Τζόνσον, πολύ αγαπητή συγγραφέας της Αυστραλίας, ήταν υποψήφια το 1991 για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το μυθιστόρημά της Flying Lessons, ήταν επίσης υποψήφια το 1994 για το Βραβείο Banjo του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου της Αυστραλίας για το μυθιστόρημα Big Life καθώς και το 2000 για το Βραβείο Εθνικής Βιογραφίας για το έργο της A Better Woman.

Goodreads / Instagram / Twitter / Facebook

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.