“Κόκκινο Καλοκαίρι” από τη Δάφνη Σούμαν

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

remote.jpg.jpg

Η Μελίκε και ο Πέτρος, μια Τουρκάλα κι ένας Έλληνας, θα συναντηθούν για πρώτη φορά στο Φανάρι. Η ιστορική συνοικία, έχει μεγάλη σημασία για τη Μελίκε, καθώς εκεί πέρασε ένα μεγάλο κομμάτι από τα παιδικά της χρόνια, παρέα στη γιαγιά της τη Σαφινάζ. Θεωρεί τυχαίο που ο Πέτρος επέλεξε να συναντηθούν στην εκκλησία όπου άναψαν οι δυο τους κερί πριν από τόσα χρόνια!

Η Μελίκε και ο Πέτρος θα δεθούν αμέσως και θα νιώσουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Κι αυτό γιατί η τοποθεσία συνάντησής τους, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Ο Πέτρος θα φέρει αναμνήσεις στη Μελίκε. Θύμισες που πάλευε καιρό να ξεχάσει και μυστικά καλά κρυμμένα θα έρθουν στο φως και θα αναγκάσουν τη Μελίκε να κάνει αυτό που απέφευγε τριάντα χρόνια τώρα!

Μια ιστορία αγάπης θα εξελιχθεί στις σελίδες αυτού του βιβλίου, με συναισθήματα δυνατά, σε μια καρδιά που είχε μάθει να μένει στην επιφάνεια. Οι αναμνήσεις της ηρωίδας, θα δώσουν την εικόνα της Κωνσταντινούπολης αλλά και της Τουρκίας, σε χρόνια που έχουν περάσει και πονάνε και τους δύο λαούς. Λάθη του παρελθόντος θα έρθουν να στοιχειώσουν το σήμερα και τα αμέτρητα “γιατί” κάποια στιγμή θα απαντηθούν, μα η απάντηση που θα δώσουν θα είναι πολύ διαφορετική από ότι θα περίμενε η ηρωίδα.

Οι πράξεις μας έχουν αντίκτυπο στους άλλους. Είτε το θέλουμε είτε όχι, κάποιοι θα πονέσουν, θα πληγωθούν. Κάποιοι θα ζούνε με τις ενοχές, γι’ αυτά που οι πράξεις τους προξένησαν σε άλλους ή για αυτά που νομίζουν ότι ώθησαν τους άλλους να πράξουν. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες. Δεν φτάνει μόνο η αγάπη. Αλλά και αυτή θα πρέπει να δίνεται απλόχερα σε όλους τους αγαπημένους μας. Ποτέ με το σταγονόμετρο, γιατί τότε είναι επικίνδυνο να χαθεί και αυτός που τη δέχεται τη φοβάται κιόλας.

Το δεύτερο βιβλίο της Δάφνης Σούμαν που μεταφράζεται στα Ελληνικά θα μας μελαγχολήσει αλλά θα μας βάλει και να σκεφτούμε τις πράξεις μας, τις σχέσεις μας, τις συμπεριφορές μας.

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Book Trailer:

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

999.jpgΗ ΔΑΦΝΗ ΣΟΥΜΑΝ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Είναι κοινωνιολόγος, συγγραφέας και καθηγήτρια γιόγκα, ενώ έχει αρθρογραφήσει εκτενώς πάνω σε θέματα πνευματικότητας, Ιστορίας και ψυχολογίας. Λατρεύει τα βιβλία και γράφει από παιδί. Ταξιδεύει συνέχεια, αντλώντας έμπνευση από τις χώρες που επισκέπτεται και τους ανθρώπους που γνωρίζει. Ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα, είναι παντρεμένη με Έλληνα, και μαζί εργάζονται συνεχώς για την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και πολιτισμού μεταξύ των δύο χωρών. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστόρημά της Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΣΕΧΡΑΖΑΤ και ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Website / GoodreadsFacebook / Twitter

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.