Wrap up Ιουνίου 2020

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου


Μ’ αυτά και μ’ αυτά μπήκε ο Ιούνιος. Ήρθε το καλοκαίρι και λέμε θα βγούμε λίγο από το σπίτι μας, θα δούμε κανέναν άνθρωπο, θα πάμε για καφέ ή φαγητό, θα κοινωνικοποιηθούμε και πάλι επιτέλους, έστω και λίγο. Οπότε αυτός ο μήνας δεν προβλέπει τρελά διαβάσματα, όμως και πάλι κάτι καταφέραμε! Για πάμε να δούμε τι ήταν αυτό!

Μιας και τους τελευταίους μήνες έχω πάρει σβάρνα τα #readathon και τις συναναγνώσεις, έτσι και τον Ιούνιο συμμετείχα στο #MakeYourMythTaker για τον οποίο είχα μόνο τέσσερα βιβλία να διαβάσω. Ξεκίνησα λοιπόν τις αναγνώσεις του μήνα με το πρώτο βιβλίο για το συγκεκριμένο #readathon που ήταν το «Σκοτεινά Βήματα: Πλειάδα» του Αλέξη Ζησιμόπουλου. Είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Σκοτεινά Βήματα» αλλά τα γεγονότα του διαδραματίζονται νωρίτερα από το πρώτο βιβλίο, έτσι λύνονται κάποιες απορίες.

View this post on Instagram

Καλημέρα!! 🙋 #Κλήρωση #Διαγωνισμός #Giveaway 🎀🎀🎀 📚📚📚 Το @chillandreadblog χαρίζει ένα αντίτυπο του βιβλίου «Σκοτεινά Βήματα: Πλειάδα» του Αλέξη Ζησιμόπουλου (@skoteinav), προσφορά από τις Εκδόσεις Πηγή @protypes_ekdoseis_pigi Όροι συμμετοχής: ✔Ακολουθήστε @chillandreadblog (Μην σταματήσετε να ακολουθείτε μετά τη λήξη του διαγωνισμού, δεν είναι όμορφο! Αφήστε που θα αποκλειστείτε από επόμενους διαγωνισμούς!) ✔Ακολουθήστε @protypes_ekdoseis_pigi ✔Like στη φωτογραφία του διαγωνισμού ✔Tag τρεις φίλους/φίλες σε ένα σχόλιο ✔Προαιρετικά share στο story και tag @chillandreadblog για να το δω 💕💞💖 Καλή επιτυχία σε όλους! ⚠️⚠️⚠️ Τρέχει παράλληλα διαγωνισμός για άλλο ένα αντίτυπο στη σελίδα στo Facebook! ➡️Συμμετοχές δεκτές μέχρι την Πέμπτη 18/6 ➡️Πολλαπλές συμμετοχές είναι δεκτές εφόσον κάνετε tag διαφορετικά ονόματα κάθε φορά. ➡️To Instagram δεν έχει καμία ευθύνη για το διαγωνισμό αυτό. ➡️O διαγωνισμός ισχύει για κατοίκους Ελλάδας. #giveawaysgreece #giveawaygreece #giveawaysgr #diagonismos #diagonismoi #contest #chill_and_read #amreading #instabook #book #instavivlio

A post shared by Chill and read (Georgia) (@chillandreadblog) on

Στη συνέχεια διάβασα ένα βιβλίο που είχα στα ράφια μου πολύ καιρό! Ναι έχω πολλά τέτοια βιβλία γιατί όλο παίρνω καινούρια και δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα παλιά! «Η Ανταριασμένη, οι φίλοι και τα κτήρια» της Κωνσταντίνας Κοράκη είναι ένα βιβλίο λιγάκι διαφορετικό. Μπλέκει τα όνειρα με την πραγματικότητα με σκοπό να μας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο και να μας δώσει μαθήματα ζωής. Αυτό ήταν και το δεύτερο βιβλίο που διάβασα για το #MakeYourMythTaker.

Το τρίτο βιβλίο του μήνα και το τρίτο για το #MakeYourMythTaker ήταν η συνανάγνωση του μήνα. Όπως έχω πει και στα προηγούμενα άρθρα που συνόψιζαν τα βιβλία των τελευταίων μηνών, διαβάζω κάθε μήνα κι από ένα βιβλίο με ήρωα τον Κόρμοραν Στράικ παρέα με άλλους #bookstagrammer. Η συγκεκριμένη συνανάγνωση είναι στα Αγλλικά, αλλά τα τρία πρώτα βιβλία έχουν κυλοφορήσει και στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Αυτό το μήνα λοιπόν, διαβάσαμε το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Career of Evil» ή αλλιώς «Η Σοδειά του Κακού» όπως είναι ο τίτλος του στα Ελληνικά. Είναι το πιο ωραίο και το πιο σκοτεινό μέχρι τώρα.

View this post on Instagram

Career of Evil by @RobertGalbraith For English, please scroll down Το βιβλίο που στα Ελληνικά έχει τον τίτλο «Η Σοδειά του Κακού» είναι το τρίτο της σειράς με ήρωα τον Κόρμοραν Στράικ. Η ιστορία γίνεται ακόμα πιο προσωπική καθώς μαθαίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ζωές των δύο βασικών ηρώων. Η πλοκή είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από τα προηγούμενα βιβλία και λιγάκι πιο σκοτεινή επίσης. Ευχαριστώ πολύ ον εκδοτικό που μου έστειλε το βιβλίο καθώς και όσους συμμετείχαν στη συνανάγνωση. Πιο βιβλίο απολαύσατε τελευταία; I really enjoyed the third installment of the #CormoranStrike series. The story got more personal, giving more details on the main characters and their lives. The plot was so much more interesting than the previous books and a bit more dark too! Thank you @littlebrownuk for my #gifted copy and thank you @tandemcollectiveuk for organizing this readlong! I can't wait for next month! You can find my full review on by blog: 👉chillandreadblog.com👈 QOTD: What is a book you really enjoyed lately? #CormoranStrike #RobertGalbraith #TroubledBlood #StrikeReadAlong #CareerOfEvil #chill_and_read #bookishlovegroup #amreading #instabook #instavivlio #readingissexy #alwaysreading #becauseofreading #happyreading #booknerd #bookdragon #bookaddict #bookrecommendation #instagood #instabook #happy

A post shared by Chill and read (Georgia) (@chillandreadblog) on

Το επόμενο βιβλίο ήταν «Η καρδιά του Υδροχόου» της Mia Sheridan. Ήθελα από καιρό να διαβάσω ένα βιβλίο της και ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία όταν είδα ότι ένα από τα νέα βιβλία των Εκδόσεων Elxis ήταν ακριβώς αυτό. Το βιβλίο έχει μια καλή δόση ρομαντισμού και κοινωνικής ευαισθησίας και είναι ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά σας αναγνώσματα!

Η συνέχεια ήταν κατά πολύ διαφορετική, καθώς τη σκυτάλη πήρε ένα ψυχολογικό θρίλερ από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. Το «Σώσε με» του Δημήτρη Σίμου είναι ένα δυνατό βιβλίο που διαβάζεται απνευστί. Αν δεν το έχετε προμηθευτεί ακόμα, μην αργείτε.

View this post on Instagram

«Σώσε με» από τον Δημήτρη Σίμο @disimos1 For English, please scroll down Το Δάσος των Μανιταριών κρύβει πολλά μυστικά… Το τέταρτο αυτό βιβλίο του Σίμου είναι και το πιο ώριμό του συγγραφικά. Ο Δημήτρης Σίμος καταφέρνει για άλλη μια φορά να θίξει προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας και τομείς όπου αυτή χωλαίνει. Θίγει την αδερφική ζήλια αλλά ταυτόχρονα εκθειάζει την αδερφική αγάπη. Φέρνει στο επίκεντρο τα προβλήματα της επαρχίας, της μικρής κοινωνίας που τόσο αρέσκεται να τονίζει, ενώ παράλληλα θυμίζει σε όσους είναι μακριά από τέτοιες τοπικές κοινωνίες, πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες όταν υπάρχουν μειονότητες, όπως αυτή των μουσουλμάνων στη Θράκη. Έχετε διαβάσει τα βιβλία του; Αν όχι, κάντε το! Διαβάστε την ολοκληρωμένη άποψή μου στο μπλογκ: 👉chillandreadblog.com👈 Διαβάζετε τα βιβλία ενός συγγραφέα με τη σειρά που τα έχει γράψει ή όπως πέσουν στα χέρια σας; The book in the photo is a psychological thriller by Greek Author Dimitris Simos @disimos1 and it is his fourth book. I have seen great improvement in his writing style as time passed by and by each book I read. QOTD: Do you read an author's books in the order they were written so that you can see if/how their writing evolves? #chill_and_read #bookishlovegroup #amreading #instabook #instavivlio #readingissexy #alwaysreading #becauseofreading #happyreading #booknerd #bookdragon #bookaddict #bookrecommendation #instagood #instabook #readersofinstagram #greekbookstagram #bookcommunity #readathon #booksofinstagram #bookflatlay #bookfriends #toixosanagnoston

A post shared by Chill and read (Georgia) (@chillandreadblog) on

Σειρά είχε το τέταρτο βιβλίο της σειράς “Outlander”, με τίτλο “Drums of Automn”. Τα βιβλία της σειράς αυτής είναι τεράστια, αλλά έχουν γίνει η αγαπημένη συνήθεια στα αυτιά μου γιατί πολύ απλά τα ακούω αντί να τα διαβάζω. Γι’ αυτό και θα συνεχίσω με το επόμενο βιβλίο της σειράς μέσα στον Ιούλιο.

Λίγο πριν το τέλος ήταν ένα βιβλίο που είχα καιρό αλλά δεν είχα πιάσει! Κακώς γιατί και ωραίο ήταν αλλά και μικρούλι! “The Dispatcher” ο τίτλος του και πρόκειται για ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας με μια δόση μυστηρίου, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοια βιβλία. Θα μπορούσε πολύ άνετα να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και να πάρει καλές κριτικές.

Το μήνα έκλεισε ένα βιβλίο που ήθελα από καιρό να διαβάσω και τελικά έγινε ένα νέο αγαπημένο για μένα βιβλίο. Ο λόγος για το “Nevernight” το πρώτο βιβλίο της ομόθυμης τριλογίας που με τράβηξε από τις πρώτες σελίδες του! Η γραφή του Jay Kristoff μου ταιριάζει και θέλω πολύ να συνεχίζω με τα επόμενα! Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!

Εσείς τι διαβάσατε τον Ιούνιο; Γράψτε μου στα σχόλια!

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.