Εβδομήντα έξι χρόνια Πίπη Φακιδομύτη!

Πίπη Φακιδομύτη: η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών σε λούτρινη κούκλα!

Eβδομήντα έξι χρόνια από την έκδοση του πρώτου βιβλίου της Πίπης Φακιδομύτη, η αγαπημένη ηρωίδα συνεχίζει να εμπνέει μικρούς και μεγάλους και να αποτελεί σύμβολο ανεξαρτησίας, δυναμικότητας και καλοσύνης. Χρόνια πολλά, Πίπη!

Η Πίπη αποτελεί το πρότυπο του ανθρώπου που έχει δύναμη, αλλά δεν την καταχράται. Είναι το «δυνατότερο κορίτσι» του κόσμου, όμως δεν είναι η δύναμή της η πρώτη επιλογή για να λύσει διαμάχες ή για να προστατεύσει από τον εκφοβισμό τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί σε 76 γλώσσες και συντροφεύουν τους μικρούς αναγνώστες για περισσότερα από εβδομήντα χρόνια, ενώ οι περιπέτειες της Πίπης έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Με αφορμή τα εβδομήντα έξι χρόνια από τη γέννηση αυτής της μυθιστορηματικής ηρωίδας, την οποία έχουν λατρέψει τα παιδιά σε όλο τον κόσμο για το ήθος, το πάθος, τη δύναμη και τα κατορθώματά της, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ διαθέτουν προς πώληση την κούκλα Πίπη. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς.

 

Όπως λένε οι άνθρωποι των Εκδόσεων Ψυχογιός:

Η «Μέλισσα» είναι μια μεγάλη καρδιά και μια ζεστή αγκαλιά, που κλείνει μέσα της παιδιά που ξέχασαν να χαμογελούν, που είναι τρομαγμένα και μόνα. Είναι το σπιτικό που προσφέρει φροντίδα και προστασία σε παιδιά που από μικρή ηλικία τα στερήθηκαν. Επιλέξαμε τη «Μέλισσα» για να συνεισφέρουμε στον καθημερινό αγώνα που δίνει και να προσθέσουμε ένα λιθαράκι, για να γίνουν δυνατά, όπως η Πίπη, τα παιδιά που βάναυσα στερήθηκαν το χαμόγελο και την ασφάλεια, που κάθε παιδί πρέπει να έχει για να μεγαλώσει.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή την κίνηση, να γίνετε μέρος μιας αλυσίδας προσφοράς. Φέρτε σε επαφή τα παιδιά σας με τις αξίες της Πίπης Φακιδομύτη μέσα από τα βιβλία και χαρίστε τους την κούκλα, για να θυμούνται καθημερινά να χαμογελούν, να ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο και να αισθάνονται δυνατά για να τον δημιουργήσουν. Ταυτόχρονα, κάνοντάς το, θα συνεισφέρετε στη συνέχιση του πολύτιμου έργου της «Μέλισσας» για τα παιδιά που δε στάθηκαν τόσο τυχερά στο ξεκίνημα της ζωής τους.

Με αφορμή τα εβδομήντα έξι χρόνια κυκλοφορίας των βιβλίων της Άστριντ Λίντγκρεν, οι Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες και τα τρία βιβλία της σειράς σε νέα σκληρόδετη έκδοση αλλά και μια μαλακή κούκλα Πίπη σε τρία μεγέθη (20εκ, 30εκ και 40εκ). Ενώ κυκλοφορεί ακόμα η πολυτελής έκδοση του αρχικού βιβλίου.

 

Ηλικία: 7-8, 9-11
Σελίδες:176
Μεταφραστής: Καμπά-Κούτρα Ντίνα
Εικονογράφος: ΙΝΓΚΡΙΝΤ ΒΑΝΓΚ-ΝΙΜΑΝ
ISBN: 978-618-01-3867-2

H Πίπη Φακιδομύτη ζει στη Βιλεκούλα μ’ έναν πίθηκο κι ένα άλογο. Κάνει πάντα ό,τι της καπνίσει κι είναι απίστευτα δυνατή. Τα άλλα παιδιά σκάνε απ’ τη ζήλια τους κι οι μεγάλοι, μέχρι να τη γνωρίσουν, τη βρίσκουν ανυπόφορη. Η Άνικα και ο Τόμι είναι οι δυο φίλοι της, που ζουν στο διπλανό σπίτι. Καμιά φορά τα χάνουν με τους αλλόκοτους τρόπους της φιλενάδας τους, αλλά τη θαυμάζουν για την καλοσύνη της, τη γενναιοδωρία της και την ικανότητα που έχει να κάνει συναρπαστική και την πιο βαρετή στιγμή.

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 Ηλικία: 7-8, 9-11
Σελίδες: 160
Μεταφραστής: Καμπά-Κούτρα Ντίνα
Εικονογράφος: ΙΝΓΚΡΙΝΤ ΒΑΝΓΚ-ΝΙΜΑΝ
ISBN: 978-618-01-3869-6

Η Πίπη, παρέα με τον Τόμι, την Άνικα, τον πίθηκο και το άλογό της, αποφασίζει να ξανασμίξει με τον πατέρα της και για ένα ολόκληρο καλοκαίρι γίνεται πριγκίπισσα των κανίβαλων στο νησί Κάνι Κάνι. Εκεί παίζει κάτω απ’ τον καυτό ήλιο με τα μικρά παιδιά των Κάνι, ενώ οι άγριοι καρχαρίες και οι πανούργοι κλέφτες μαργαριταριών ανακαλύπτουν πως δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μ’ αυτό το τρομερά δυνατό κοριτσάκι.

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 Ηλικία: 7-8, 9-11
Σελίδες: 176
Μεταφραστής: Καμπά-Κούτρα Ντίνα
Εικονογράφος: ΙΝΓΚΡΙΝΤ ΒΑΝΓΚ-ΝΙΜΑΝ
ISBN: 978-618-01-3868-9

Οταν η Πίπη πηγαίνει για ψώνια, συμμετέχει σε μια σχολική εκδρομή ή σκηνοθετεί ένα ναυάγιο, ο Τόμι και η Άνικα μπλέκουν σε απολαυστικές και ασυνήθιστες περιπέτειες. Και βέβαια η πιο συναρπαστική στιγμή είναι όταν ο πατέρας της, ο βασιλιάς των κανίβαλων, επιστρέφει στη Βιλεκούλα για να δει την κόρη του. Η σκέψη, όμως, πως η Πίπη θα φύγει για να γίνει η πριγκίπισσα Πιπηλότα γεμίζει λιγάκι με θλίψη την καρδιά των φίλων της…

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 Ηλικία: 7-8, 9-11
Σελίδες: 208
Μεταφραστής: Καμπά-Κούτρα Ντίνα
Εικονογράφος: ΛΟΡΕΝ ΤΣΑΪΛΝΤ
ISBN: 978-960-453-494-4

Η Πίπη Φακιδομύτη είναι εννέα ετών. Ζει στη Βίλα Βιλεκούλα μαζί με ένα άλογο, έναν πίθηκο και μια μεγάλη βαλίτσα γεμάτη με χρυσά νομίσματα. Περνάει τη μέρα της σκαρώνοντας σκανταλιές με τους γείτονές της, Τόμι και Άνικα, ή διασκεδάζοντας τους γύρω της με τις ευφάνταστες ιστορίες της. Είναι απίστευτα δυνατή και δεν τη σταματάει τίποτα. Γενιές παιδιών έχουν λατρέψει την Πίπη Φακιδομύτη. Όπως ακριβώς ο Τόμι και ή Άνικα, έτσι και οι αναγνώστες γοητεύονται από την καλοσύνη της και την ικανότητά της να κάνει συναρπαστική και την πιο βαρετή στιγμή. Αυτή η συλλεκτική έκδοση έχει απίθανες ζωγραφιές από τη βραβευμένη εικονογράφο Λόρεν Τσάιλντ.

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.