“Βαλς με δώδεκα θεούς” από τη Λένα Μαντά

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

10944271Ο Κωστής, η Μαρίνα, η Ελπίδα και η Ναταλία είναι τέσσερις άνθρωποι που γνωρίζονται ένα βροχερό βράδυ σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Οι ζωές τους είναι διαφορετικές μα φαίνεται πως τελικά θα σμίξουν κάτω από αυτές τις περίεργες συνθήκες. Οι τέσσερις άγνωστοι μέχρι τότε άνθρωποι θα έρθουν κοντά, θα γίνουν φίλοι και θα στηρίξουν ό ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές.

 Ο Κωστής είναι ένας έξυπνος άνθρωπος με χιούμορ. Έχει δουλέψει σκληρά στη ζωή του και τα έχει καταφέρει μόνος του να ανέβει πολύ ψηλά. Δυστυχώς όμως αυτή του η σκληρή δουλειά έχει σαν συνέπεια να λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, να είναι στην ουσία απών από τις ζωές της γυναίκας του και της κόρης του. Το διαζύγιο που του ζητάει η γυναίκα του μετά από τόσα χρόνια γάμου φαίνεται αναμενόμενο.

 Η Ελπίδα είναι νοσοκόμα και ζει μόνη της. Έχει από χρόνια χωρίσει με έναν άνθρωπο που παντρεύτηκε πολύ μικρή αλλά που τελικά αποδείχτηκε πολύ λίγος για εκείνη. Από τότε κάνει περιστασιακές σχέσεις και στενοχωριέται με τα κακά που συμβαίνουν στον κόσμο και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους.

 Η Μαρίνα είναι η όμορφη βασιλοπούλα που ερωτεύτηκε τον αταίριαστο αλλά τελικά παντρεύτηκε τον όμορφο πρίγκηπα που τη μάγεψε με τα καμώματά του. Προσαρμόστηκε εύκολα και γρήγορα στη ζωή της πλούσιας κόρης και συζύγου και έβγαλε από το μυαλό της το διάλειμμα του έρωτα.

 Η Ναταλία είναι νέα, όμορφη αλλά πολύ άτυχη στα αισθηματικά της. Έχει κάνει αρκετούς δεσμούς που δυστυχώς κατέληξαν όλοι άδοξα, όπως και ο τελευταίος της. Ευτυχώς έχει τη δουλειά της να τη γεμίζει γιατί και από οικογένεια ρέστη είναι. Όχι ότι δεν έχει, το αντίθετο. Κατάγεται από μια θρήσκα οικογένεια με πέντε παιδιά, αυτή είναι το στερνοπαίδι. Ήρθε στον κόσμο πολύ μετά τα άλλα της αδέρφια, με αποτέλεσμα να μην έχει και πολλές επαφές μαζί τους. Όταν πέθανε ο πατέρας της, η Μαρίνα πέρασε στη φιλοσοφική Αθηνών, οπότε άφησε το χωριό και την υπόλοιπη οικογένεια στην ησυχία της και από τότε δεν είχε και πολλά νέα τους.

 Το “Βαλς με δώδεκα Θεούς” είναι ένα βιβλίο που περιγράφει τη ζωή από μια διαφορετική σκοπιά. Ζωντανή γραφή, λόγος γλαφυρός που κυλάει και διαβάζεται με πάθος και θέληση. Με λίγα λόγια ένα βιβλίο καθηλωτικό!

Βαλς με δώδεκα θεούς
book-depository-logo

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.