“Τρέξε στον επόμενο σταθμό” από τη Βασιλική Λεβεντάκη

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

29525384Μια δημοφιλής συγγραφέας – ψυχολόγος εξαφανίζεται μερικές μέρες πριν την παρουσίαση του επόμενου βιβλίου της. Ο Ρόμπερτ Φίσερ, καταξιωμένος ψυχολόγος, αυτοκτονεί πέφτοντας στις γραμμές του τρένου, λίγο αφότου εντοπιστεί η αγνοουμένη συγγραφέας. Μια πράκτορας του FBI και ένας αστυνόμος της Ζυρίχης, προσπαθούν να ξετυλίξουν το νήμα που φαίνεται να κυκλώνει τους πρωταγωνιστές του νέου βιβλίου της Βασιλικής Λεβεντάκη. Ποια είναι τα κοινά σημεία ανάμεσά τους. Ποιος συνδετικός κρίκος μένει να βρεθεί για να κλείσει η αλυσίδα;

Το νέο βιβλίο της Βασιλικής Λεβεντάκη, μεταφέρει τον αναγνώστη στη Ζυρίχη, μια μέρα του Δεκέμβρη, για να τον κρατήσει εκεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες περίπου, μέχρι τα Χριστούγεννα που έρχονται. Η περιγραφές της πόλης αποδίδονται χωρίς περιττές λεπτομέρειες, στο σημείο που απαιτείται για τη ροή της ιστορίας. Κάθε πρόσωπο – συμβάν, συνδέεται με μια συνοικία της πόλης και είναι έτσι εύκολο στον αναγνώστη να παρακολουθήσει την ιστορία, να μπει σε σκέψεις και να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία για να βρει τον/τη δολοφόνο. Μάταια όμως!

Η εξέλιξη είναι καταιγιστική. Η ταυτότητα του ανθρώπου πίσω από τα εγκλήματα είναι και πάλι καλά κρυμμένη και χωρίς να αφήνει κάποια υποψία για το φύλο του. Οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί και οι πιθανότητες να βρεθεί ο υπαίτιος λιγοστεύουν όσο η ιστορία οδεύει στο τέλος της. Η χαρακτηριστική γραφή της συγγραφέως, που φαίνεται να έχει ωριμάσει σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έργα της, δεν αφήνει να φανούν αρκετά στοιχεία που να οδηγούν στη λύση του μυστηρίου. Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, μην αφήνοντας χώρο για ασφαλή συμπεράσματα, μέχρι τη στιγμή της αποκάλυψης.

Ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα που αξίζει να διαβάσετε!

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.