“Ο αμετανόητος εργένης” από τη Lorraine Heath

35286002

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

“Ο αμετανόητος εργένης” είναι η καλύτερη συντροφιά για ένα Σαββατιάτικο απόγευμα. Διαβάζεται με μια ανάσα!

Η λαίδη Γκρέις Μάμπρι έχει πολύ μεγάλη προίκα! Γι’ αυτό και δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι οι κύριοι που την πολιορκούν το κάνουν επειδή αγαπούν την ίδια ή την προίκα της! Η αλήθεια είναι πως έχει τους λόγους της που βιάζεται να παντρευτεί και να βρει τον κατάλληλο σύζυγο που θα την αγαπάει. Έτσι χρειάζεται τη βοήθεια ενός ανθρώπου που μπορεί να καταλάβει το ποιόν των κυρίων αλλά και που μπορεί η ίδια να τον εμπιστευτεί. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον δούκα Λόβινγκτον. Έναν άνθρωπο που γνωρίζει από παιδί και ξέρει ότι θέλει το καλό της.

Ο δούκας είναι ένας άνθρωπος που χαίρεται τις απολαύσεις της ζωής. Γνωρίζει ανθρώπους και πράγματα και μπορεί να καταλάβει τους απατεώνες από μακριά. Αποφασίζει να βοηθήσει τη μικρή Γκρέις, όπως έκανε πάντα. Μόνο που θα το κάνει δείχνοντάς της τι θα μπορούσε να της κάνει ένας απατεώνας. Πως θα κέρδιζε την εύνοιά της χρησιμοποιώντας τεχνάσματα. Τελικά θα πέσει ο ίδιος θύμα της γοητείας της και θα βρεθεί σε δίλημμα. Να ανοίξει την καρδιά του ή να κινδυνεύσει να χάσει τη γυναίκα που λατρεύει…

Η εποχή που χρησιμοποιεί η συγγραφέας σαν σκηνικό του βιβλίου της είναι η πλέον κατάλληλη. Ο 19ος αιώνας – η δεκαετία που εξελίσσεται η ιστορία μας είναι τα 1870 – είναι ο καταλληλότερος για να χτίσει κάποιος ένα ρομαντικό μυθιστόρημα. Η αριστοκρατία της Μεγάλης Βρετανίας είναι το δυνατό χαρτί της. Δούκες, λόρδοι, κόντηδες στήνουν ένα υπέροχο σκηνικό με τους τίτλους και τις φιοριτούρες τους. Είναι ενδιαφέρον να αναφέρονται σε κάποιον μέσω του τίτλου του, όπως για παράδειγμα ο Λόβινγκτον. Ονομάζεται Χένρι Σίντνεϊ Στάνφορντ και είναι ο έβδομος δούκας του Λόβινγκτον. Ο μη εξοικειωμένος με αυτή την ορολογία μπορεί να μπερδευτεί, αλλά αν προσέξει λιγάκι, είναι ένα από τα κομμάτια που δίνουν την ατμόσφαιρα της ιστορίας.

Η ηρωίδα είναι ένα γλυκό, πανέμορφο και υπέροχο κορίτσι. Έχει μεγαλώσει σε μια αγαπημένη οικογένεια και έχει μάθει να μοιράζει την αγάπη της απλόχερα όπου υπάρχει ανάγκη. Είναι όμως ρομαντική αλλά και ρεαλίστρια. Ρομαντική γιατί θέλει να παντρευτεί από έρωτα. Θέλει ο άντρας της να την αγαπάει όπως θα τον αγαπάει κι εκείνη. Δυνατά και για πάντα. Ρεαλίστρια γιατί γνωρίζει πως πολλές φορές υπάρχουν κίνητρα στις κινήσεις των ανθρώπων και επειδή δεν θα ήταν σε θέση να αναγνωρίσει αυτές τις περιπτώσεις, ζητάει βοήθεια.

Ο ήρωας είναι ένας ακόλαστος άντρας. Ευχαριστιέται τη ζωή, το ποτό, τα χαρτιά και τις γυναίκες. Δεν ήταν όμως πάντοτε έτσι. Δυο χρόνια πριν ξεκινήσει η ιστορία μας έχασε ότι ήταν πιο σημαντικό για εκείνον στον κόσμο. Την κόρη του και τη γυναίκα του. Ο πόνος και οι ενοχές επειδή δεν κατάφερε να τις σώσει όπως τους είχε υποσχεθεί, τον αναγκάζουν να ζει μακριά από τον κόσμο και τις παλιές του συνήθειες. Προτιμά το σκοτάδι της νύχτας για να βγει από το σπίτι του. Είναι όμως άνθρωπος που κρατά το λόγο του.

Οι εκδόσεις Elxis έχουν φέρει στην Ελλάδα υπέροχα ιστορικά ρομαντικά μυθιστορήματα και ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα τα αγαπήσετε (αν δεν το έχετε κάνει ήδη 😉 ).

Εκδόσεις Elxis

Ο αμετανόητος εργένης

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

04f84104715e4eb86f4a51faadb7f7a8Η Lorraine Heath ονειρευόταν από μικρή να γίνει συγγραφέας. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, έγραψε εκπαιδευτικά βιβλία, δελτία τύπου για διαφημιστές, άρθρα και κώδικες υπολογιστών. Πάντα όμως κάτι έλειπε. Το 1990, διάβασε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα και όχι απλά μαγεύτηκε, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε τι έλειπε από τα κείμενά της: κακά παιδιά, απατεώνες και καθάρματα. Από τότε γράφει γι’ αυτούς. Η δουλειά της έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των RWA’s RITA®, ένα μετάλλιο HOLT και ένα Βραβείο Συνολικής Προσφοράς από τους Romantic Times. Τα μυθιστορήματά της έχουν εμφανιστεί στις λίστες με τα ευπώλητα του USA Today και των New York Times.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

One thought on ““Ο αμετανόητος εργένης” από τη Lorraine Heath

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.