“Φωτιά και πάγος” από τη Johanna Lindsey

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

fotia-kai-pagosΗ όμορφη Μπρένα, είναι η κόρη ενός Άρχοντα στις ακτές της Ουαλίας. Δυστυχώς είναι και το μοναδικό παιδί που έκαναν οι γονείς της και όταν η μητέρα της πέθανε στη γέννα, ο πατέρας της αποφάσισε να την αναθρέψει σαν αγόρι. Παρόλο λοιπόν που η Μπρένα ήξερε να κάνει όλες τις γυναικείες δουλειές και να κουμαντάρει ένα σπιτικό, επέλεγε να εξασκείται στο σπαθί και στις τακτικές της μάχης. Μεγαλωμένη σαν αγόρι, αρνούνταν να ακολουθήσει τη φυσική συνέχεια των πραγμάτων, να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Θα αναγκαστεί όμως να συμφωνήσει σε ένα γάμο με ένα Βίκινγκ, εφόσον πρέπει να προστατέψει τους ανθρώπους της που δέχονται συνεχώς επιθέσεις από το βάρβαρο αυτό λαό.

Από την άλλη ο Γκάρικ, αυτός που επιλέγεται να γίνει ο άντρας της Μπρένα, δεν είναι παρά ένας αδίστακτος και γενναίος πολεμιστής που δεν συμπαθεί τις γυναίκες γιατί τον έχουν πονέσει. Με την Μπρένα όμως θα προσπαθήσει, θα τις δώσει ευκαιρίες και θα την αφήσει να κατακτήσει την καρδιά του και μετά θα προσπαθήσει να κατακτήσει και αυτός εκείνη. Το πάθος που θα προκύψει ανάμεσά τους θα βάλει φωτιά και θα λιώσει όλο το χιόνι του βορά.

Η Lindsey μας δίνει ένα ιστορικό ρομαντικό μυθιστόρημα, το πρώτο της σειράς “Φλογεροί Βίκινγκς”. Η νόρμα που ακολουθεί είναι η ίδια με άλλα βιβλία της που έκαναν επιτυχία. Ένας έρωτας που προκύπτει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που επ’ ουδενί δεν θέλει να είναι μαζί, όμως η έλξη που νιώθουν ο ένας για τον άλλο είναι πρωτόγνωρη και πολύ πιο δυνατή από οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα.

Το τοπίο που μας γίνεται γνωστό σε αυτό το βιβλίο είναι αρχικά οι ακτές της Ουαλίας με τους τοπικούς άρχοντες και τα χωριά της. Έπειτα και με την εξέλιξη της ιστορίας, μεταφερόμαστε στο βορά και στα Νορβηγικά φιόρδ. Το τοπίο πια αλλάζει καθώς είναι πιο κοντά στο βόρειο πόλο και οι εποχές καθορίζονται από τις ώρες που βγαίνει ο ήλιος στον ορίζοντα.

Η ξεροκεφαλιά και οι ενοχές είναι βασικά χαρακτηριστικά της ηρωίδας, η οποία δεν θέλει να αλλάξει τον τρόπο που έμαθε να ζει, παρόλο που δεν είναι αυτός που της ταιριάζει. Από την άλλη όμως νιώθει ενοχές για αυτά που νιώθει. Νιώθει πως προδίδει τους ανθρώπους της, υποκύπτοντας σε αυτόν τον έρωτα, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό. Όμως ξέρει ότι αυτό που θα τη λυτρώσει θα είναι τελικά να πείσει τον εαυτό της να δεχτεί τα συναισθήματά της και να ζήσει με τον άνθρωπο που αγαπάει.

Πριν λίγες μέρες, στα τέλη του Σεπτέμβρη, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Elxis και το δεύτερο βιβλίο της σειράς, “Καρδιά στις φλόγες”!

Φωτιά και πάγος

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

29542Η Johanna Lindsey καθιερώθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς στο ρομαντικό ιστορικό μυθιστόρημα, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Έχει γράψει 47 βιβλία, που έγιναν best sellers, πολλά από τα οποία έφτασαν στην πρώτη θέση στη λίστα των ευπώλητων των New York Times. Ζει στο Μέιν με την οικογένειά της. Η θεματολογία των βιβλίων της καλύπτει διάφορες ιστορικές περιόδους. Έχει γράψει βιβλία για τον Μεσαίωνα, την αμερικανική Άγρια Δύση και το δημοφιλές βασίλειο Αγγλίας-Σκοτίας. Επίσης, έχει γράψει ρομαντικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Στα πιο δημοφιλή βιβλία της εξιστορεί τις περιπέτειες των αριστοκρατικών οικογενειών Μάλορι και Άντερσον.

One thought on ““Φωτιά και πάγος” από τη Johanna Lindsey

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.