“Καρδιά στις φλόγες ” από τη Johanna Lindsey

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

kardia-stis-floges.jpgΗ Μπρένα κι ο Γκάρικ που γνωρίσαμε στο “Φωτιά και πάγος” ζούνε πια αγαπημένοι και μονοιασμένοι. Έχουν τρεις γιους και μια κόρη και αγαπάνε όλα τα παιδιά τους εξίσου. Ο Γκάρικ θέλει να σταματήσει πια τα εμπορικά ταξίδια στην Ανατολή, οπότε και δίνει τα ηνία στο μεγάλο του γιο, ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει το γερό σκαρί μακριά από τον τόπο του. Όλα θα πάνε στραβά όταν ανακαλύψει την αδερφή του κρυμμένη στο αμπάρι του πλοίου και ακόμα χειρότερα όταν το ταξίδι δεν θα προχωρήσει όπως το είχε σχεδιάσει.

Η Κρίστεν Χάαρντραντ είναι άξια κόρη της Μπρένα και του Γκάρικ. Είναι μια Βίκινγκ που έχει μεγαλώσει με τις αξίες του λαού της και έχει γαλουχηθεί με τα εφόδια που χρειάζεται από τη μητέρα της. Δεν θα κάνει ποτέ πίσω σε κάτι που θέλει, ούτε όμως και στον κίνδυνο προκειμένου να σώσει αυτούς που αγαπά. Όταν όμως γνωρίσει τον Ρόις θα καταλάβει πως δεν μπορεί πάντα να ελέγχει τα συναισθήματά της.

Ο Ρόις είναι ένας περήφανος άντρας που όμως έχει υποφέρει πολύ στο παρελθόν. Διοικεί με πυγμή το κάστρο και τους ανθρώπους του και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν και τίποτα να διακινδυνεύσει την ασφάλειά τους.

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της σειράς και αυτή τη φορά είναι μια γυναίκα Βίκινγκ που πρωταγωνιστεί. Η περιγραφή της είναι ακριβώς αυτή που θα περίμενε κανείς για κάποιον που ανήκει σε αυτό το λαό. Αν έχεις διαβάσει και το πρώτο βιβλίο της σειράς, θα δεις πολλές ομοιότητες ανάμεσα στην ηρωίδα και στους γονείς της. Είναι ένας συνδυασμός που της ταιριάζει πολύ αλλά και που οδηγεί σε ένα τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που αντιμετώπισε τα συναισθήματά της και αγωνίστηκε για αυτά που ήθελε.

Ο ήρωας από την άλλη ήταν απλά απολαυστικός. Όσο κι αν δεν ήθελε να το παραδεχτεί, ερωτευόταν την αιχμάλωτή του μέρα με τη μέρα, λεπτό το λεπτό και μισούσε τον εαυτό του που της στερούσε την ελευθερία της. Από την άλλη όμως φαινόταν να σέβεται παράλληλα το γεγονός πως ήταν μια γυναίκα της φυλής της και πως αν ήθελε θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω στον πύργο του!

Με αυτά και με εκείνα, πρόκειται για μια πολύ ωραία ιστορία αγάπης. Δεν μένει παρά μόνο να διαβάσουμε το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της τριλογίας, “Αιχμάλωτη του Βορά” που κυκλοφορεί τέλος του μήνα από τις Εκδόσεις Elxis.

 

Εκδόσεις Elxis

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

29542Η Johanna Lindsey καθιερώθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς στο ρομαντικό ιστορικό μυθιστόρημα, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Έχει γράψει 47 βιβλία, που έγιναν best sellers, πολλά από τα οποία έφτασαν στην πρώτη θέση στη λίστα των ευπώλητων των New York Times. Ζει στο Μέιν με την οικογένειά της. Η θεματολογία των βιβλίων της καλύπτει διάφορες ιστορικές περιόδους. Έχει γράψει βιβλία για τον Μεσαίωνα, την αμερικανική Άγρια Δύση και το δημοφιλές βασίλειο Αγγλίας-Σκοτίας. Επίσης, έχει γράψει ρομαντικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Στα πιο δημοφιλή βιβλία της εξιστορεί τις περιπέτειες των αριστοκρατικών οικογενειών Μάλορι και Άντερσον.

One thought on ““Καρδιά στις φλόγες ” από τη Johanna Lindsey

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.