Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

DODIE SMITH
Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας

TA 101 SKYLIA THS DALMATIAS.jpg

Διασκευή: Peter Bentley
Εικονογράφηση: Steven Lenton
Απόδοση: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

Σελίδες: 40 · Σχήμα: 24Χ27,5 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-712-9 · Τιμή: 10,99 €

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν δύο σκυλιά Δαλματίας: ο Πόνγκο και η Μίσις. Έμεναν σ’ ένα μεγάλο σπίτι στο Λονδίνο μαζί με τον κύριο και την κυρία Ντίαρλι. «Αγαπημένε μου Πόνγκο» είπε μια μέρα η Μίσις. «Θα αποκτήσουμε κουτάβια!» 

Έτσι ξεκινάει η διασκευή του διάσημου και πολυαγαπημένου βιβλίου της Dodie Smith, που υπογράφει ο Peter Bentley και εικονογράφησε ο Steven Lenton. Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1956 συστήνοντας στα παιδιά, εκτός από τα αξιολάτρευτα ασπρόμαυρα κουτάβια, και την υπέρκομψη κυνηγό τους: την Κρουέλα ντε Βιλ! Η πλούσια εικονογράφηση ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο την ιστορία και το σύντομο κείμενο θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να ζήσουν την αγωνία της περιπέτειας των μικρών κουταβιών. Την απόδοση στα ελληνικά υπογράφει η συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ
Αφροδίτη,η θεά της ομορφιάς

AFRODITH H THEA THS OMORFIAS cover.jpg

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Σειρά: Η πρώτη μου Μυθολογία Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Σελίδες: 36 · Σχήμα: 20Χ20
ΙSBN: 978-960-569-668-9 · Τιμή: 7,99 €

Το νέο βιβλίο της σειράς «Η πρώτη μου Μυθολογία»

Από το κύμα λένε πως γυμνή γεννήθηκε,στην Κύπρο ντύθηκε, εκεί χτενίστηκε, στολίστηκε.Κι έπειτα στον Όλυμπο ανέβηκε η πιο ωραία,όλοι την ερωτεύονταν, τη θέλανε παρέα.
Η ιστορία της Αφροδίτης, της θεάς της ομορφιάς, είναι το θέμα του 26ου τίτλου της σειράς «Η πρώτη μου Μυθολογία». Μέσα από τα απλά στιχάκια του βιβλίου και τη χιουμοριστική εικονογράφηση, τα μικρά παιδιά θα μάθουν για τη γέννηση της πιο όμορφης θεάς, τη συμμετοχή της στον Τρωικό Πόλεμο αλλά και τους πολλούς θαυμαστές που είχε στη ζωή της! Το βιβλίο περιλαμβάνει και δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Τα βιβλία της σειράς «Η πρώτη μου Μυθολογία» –που έχουν ξεπεράσει συνολικά τις 400.000 αντίτυπα σε πωλήσεις– υπογράφουν ο βραβευμένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς και η επίσης βραβευμένη εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια. Η σειρά απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, τα οποία έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την ελληνική μυθολογία μέσα από το έμμετρο διασκεδαστικό κείμενο και την παιχνιδιάρικη εικονογράφηση.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

Ο συγγραφέας

mandilaras.jpgΟ Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασχολείται με το παιδικό και εφηβικό βιβλίο από το 1997, είτε ως συγγραφέας είτε ως μεταφραστής, επιμελητής και σύμβουλος εκδόσεων. Έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, έχει βραβευτεί κάποιες φορές κι εξακολουθεί να γνωρίζει την αγάπη των παιδιών κάθε φορά που παρουσιάζει κάποιο βιβλίο του. Τα βιβλία των σειρών «Η πρώτη μου Μυθολογία» και «Η πρώτη μου Ιστορία» έχουν αγκαλιαστεί όσο λίγα από παιδιά και γονείς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.

 

Η εικονογράφος

kapatsoulia.jpgΗ Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια, που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν την έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε ότι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα. Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν: Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους) το ποδήλατο, η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.

 

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

WILLIAM KAMKWAMBA
BRYAN MEALER

Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΔΑΜΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

Εικονογράφηση: Anna Hymas
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου

Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 10+ ετών
Σελίδες: 288 · Σχήμα: 14,5Χ20,5
ΙSBN: 978-960-569-747-1 · Τιμή: 12,99 €

Το μηχάνημα ήταν έτοιμο. Έπειτα από τόσους μήνες προετοιμασίας η δουλειά είχε επιτέλους ολοκληρωθεί. «Κάντε όλοι ησυχία» είπε κάποιος. «Για να δούμε πόσο τρελό είναι στ’ αλήθεια αυτό τ’ αγόρι». «Μη μ’ απογοητεύσεις» το παρακάλεσα σιωπηλά. «Είναι αλήθεια!» είπε κάποιος.
«Το αγόρι τα κατάφερε. Έφτιαξε ηλεκτρική ενέργεια από τον άνεμο!»

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος φέρνουν περήφανα στα ράφια των βιβλιοπωλείων το εφηβικό μυθιστόρημα Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο, την αξιοθαύμαστη, αληθινή ιστορία του Γουίλιαμ Καμκγουάμπα, ο οποίος γεννήθηκε στο Μαλάουι το 1987 και σε ηλικία 14 ετών κατόρθωσε να κατασκευάσει μόνος του μια ανεμογεννήτρια που έμελλε να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής της οικογένειας και των συγχωριανών του, σε μια χώρα όπου πρόσβαση σε καθαρό νερό και ηλεκτρικό έχει μόνο το 2% του πληθυσμού της.

Επισημαίνοντάς μας αρχικά πως το Μαλάουι είναι ένας τόπος όπου επικρατούσε η μαγεία και οι προκαταλήψεις, ο Καμκγουάμπα, που έγραψε το βιβλίο σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Μπράιαν Μίλερ, ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του, την οποία σημάδεψε ο λιμός που έπληξε τη χώρα του το Δεκέμβρη του 2000. Μην έχοντας την οικονομική πολυτέλεια να φοιτήσει στο γυμνάσιο (τα ετήσια δίδακτρα ανέρχονταν στα 80 δολάρια), ο συγγραφέας παρακινείται από την ακόρεστη δίψα του για μάθηση και από τον θαυμασμό του για την επιστήμη, και καταλήγει να επισκέπτεται συχνά τη δανειστική βιβλιοθήκη της περιοχής του. Σύντομα ανακαλύπτει το βιβλίο Χρησιμοποιώντας Ενέργεια –«το βιβλίο που άλλαξε τη ζωή μου», όπως γράφει χαρακτηριστικά– και σε συνδυασμό με τη μελέτη άλλων εγχειριδίων φτάνει στο σημείο να κατασκευάσει μια ανεμογεννήτρια χρησιμοποιώντας εξαρτήματα όπως σπασμένα ποδήλατα, μια πλακέτα ραδιοφώνου, παλιά αμορτισέρ, ελαστικά και άλλα. Το αποτέλεσμα ήταν να εξασφαλίσει για το σπίτι και την κοινότητά του καθαρό νερό, ηλιακή ενέργεια και φωτισμό.

Σύντομα το κατόρθωμα του Γουίλιαμ Καμκγουάμπα έγινε γνωστό και στον Τύπο, προσελκύοντας καθηγητές αλλά και τον διευθυντή της δεξαμενής ιδεών TEDGlobal, ο οποίος προσκάλεσε τον συγγραφέα να μιλήσει σε συνέδριό της. Η δημοσιότητα αυτή βοήθησε τον Καμκγουάμπα όχι μόνο να ολοκληρώσει το σχολείο αλλά και να φοιτήσει σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, το Ντάρτμουθ (Dartmouth) των ΗΠΑ.

Η ιστορία του αγοριού που δάμασε τον άνεμο είναι μια συναρπαστική ιστορία πίστης, επιμονής και ελπίδας. Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα αφύπνισης που βοηθά τόσο τους νεαρούς όσο και τους ενήλικους αναγνώστες να αισθανθούν ευγνωμοσύνη για τις συνθήκες ζωής τους αλλά και να διαπιστώσουν πως η μελέτη, η επινοητικότητα και η εργατικότητα μπορούν πραγματικά να αλλάξουν ζωές. Το βιβλίο είναι επίσης ιδανικό για τους νεαρούς αναγνώστες που κρύβουν έναν μικρό εφευρέτη μέσα τους και οι γονείς θα βρουν σε αυτό έναν αληθινό ήρωα-πρότυπο για τους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο περιέχει ένα σημαντικό οικολογικό μήνυμα, καθώς μέσα από την προσωπική πορεία του Γουίλιαμ Καμκγουάμπα συνειδητοποιούμε πόσο σημαντική είναι η εκμετάλλευση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, ειδικά σε χώρες που μαστίζονται από δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως η παρατεταμένη ξηρασία.

Την ιστορία και το πνεύμα του βιβλίου κατόρθωσε να αποδώσει εξαιρετικά στην ελληνική γλώσσα η συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

Οι συγγραφείς

guide2058.jpgΟ William Kamkwamba (Γουίλιαμ Καμκγουάμπα) γεννήθηκε το 1987 κοντά στο χωριό Γουίμπε στο κεντρικό Μαλάουι. Αποφοίτησε από το κολέγιο Ντάρτμουθ του Νιου Χάμσαϊρ. Είναι μέλος της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης TED, της παγκόσμιας οργάνωσης IDEO και ομιλητής σε συνέδρια και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Το έργο του υποστηρίζεται από το Moving Windmills Project, έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που χρηματοδοτεί προγράμματα εκπαίδευσης και αγροτικής ανάπτυξης στο Μαλάουι.

Ο Bryan Mealer (Μπράιαν Μίλερ) γεννήθηκε στο Τέξας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας και εργάστηκε στην τοπική εφημερίδα Austin Chronicle. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και εργάστηκε ως βοηθός συντάκτη στο περιοδικό Esquire, πριν μετακομίσει στο Ναϊρόμπι της Κένυας και γίνει ανεξάρτητος δημοσιογράφος. Εργάστηκε επίσης ως ανταποκριτής του Associated Press στο Κονγκό. Εκτός από Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο, το οποίο συνέγραψε μαζί με τον Γουίλιαμ Καμκγουάμπα, είναι συγγραφέας των βιβλίων Muck City: Winning and Losing in Football’s Forgotten Town και All Things Must Fight to Live.

 

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

 

R.J. PALACIO
Είσαι ένα Θαύμα

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ.jpgΜετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

Σελίδες: 40 · Σχήμα: 21Χ29 · Σκληρό εξώφυλλο

ΙSBN: 978-960-569-740-2 · Τιμή: 10,99 €

Ξέρω πως δεν μπορώ να αλλάξω το πρόσωπό μου.ΑΛΛΑ ίσως, ίσως… οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν.
Ο Όγκι βιώνει τη συνηθισμένη καθημερινότητα ενός 10χρονου αγοριού, παρόλο που γνωρίζει πως δεν είναι συνηθισμένος γιατί δεν μοιάζει με τα άλλα παιδιά. Η μητέρα του, βέβαια, του τονίζει πως είναι μοναδικός, πως είναι ένα θαύμα! Ο Όγκι όμως αντιλαμβάνεται πως ο κόσμος λέει άσχημα πράγματα για εκείνον πίσω από την πλάτη του και αυτό τον στεναχωρεί. Τότε, φοράει το κράνος του και μαζί με τη σκυλίτσα του την Ντέιζι ταξιδεύουν στον Γαλαξία και αλλάζει ο τρόπος που βλέπουν…
Το παιδικό μυθιστόρημα Θαύμα (Wonder) της R.J. Palacio, στο οποίο περιγράφεται η ιστορία του δεκάχρονου Όγκι Πούλμαν, που γεννήθηκε με μια κρανιοπροσωπική δυσμορφία, αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο: έχει μεταφραστεί σε 47 γλώσσες, έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τα 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις και βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της λίστας με τα best seller των New York Times. Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του, η R.J. Palacio έγραψε και εικονογράφησε το Είσαι ένα θαύμα, για να δώσει την ευκαιρία στους μικρότερης ηλικίας αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με τον αξιοθαύμαστο κόσμο του Όγκι, ο οποίος κατορθώνει να μάθει σε όλους γύρω του πως το να συμπεριφέρονται με καλοσύνη μπορεί να είναι στάση ζωής.  Μέσα από ένα συνοπτικό κείμενο και ζωηρές πολύχρωμες εικόνες, το βιβλίο μεταφέρει στα παιδιά προσχολικής ηλικίας το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας, της ευγένειας και της καλοσύνης.
Ο Όγκι –μέσα από τα βιβλία του– διέδωσε παντού ένα μήνυμα καλοσύνης και ανεκτικότητας και ενέπνευσε το κίνημα «Διαλέγω καλοσύνη» (Choose Kindness) που υιοθετήθηκε από σχολεία και σχολικές τάξεις στις ΗΠΑ. Το Νοέμβριο 2017 αναμένεται η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος Θαύμα με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Τζούλια Ρόμπερτς, τον Όουεν Ουίλσον και τον εντεκάχρονο Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, πρωταγωνιστή της ταινίας Το Δωμάτιο, στον ρόλο του Όγκι.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

Η συγγραφέας – εικονογράφος

guide1372.jpgH R.J. Palacio ζει στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της, τα δυο τους παιδιά και τους δυο τους σκύλους. Επί είκοσι χρόνια εργαζόταν ως καλλιτεχνική διευθύντρια και σχεδιάστρια εξώφυλλων γνωστών και άγνωστων συγγραφέων διάφορων ειδών βιβλίων. Πάντα, όμως, ήθελε να γράψει. Όλο αυτό το διάστημα περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει και κάποτε αντιλήφθηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε από μόνο του. Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να αρχίσεις να γράφεις ένα βιβλίο, σκέφτηκε. Απλώς το αποφασίζεις και ξεκινάς. Με το Είσαι ένα Θαύμα εκπληρώνει το όνειρό της να γράψει και να εικονογραφήσει ένα δικό της βιβλίο. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν επίσης τα δύο μυθιστορήματά της για παιδιά: Θαύμα και Ο Όγκι κι εγώ: τρεις ΘΑΥΜΑσιες ιστορίες. Περισσότερα για τη συγγραφέα στο http://www.rjpalacio.com

 

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

 

ΠΑΙΧΝΙΔΟΚΑΡΤΕΣ με τον ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ

 

Οι Παιχνιδοκάρτες είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με 49 κάρτες για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Περιέχουν οδηγίες για 4 διαφορετικά παιχνίδια, για να μάθουν τα παιδιά παρέα με τον αγαπημένο τους Τόμας τα γράμματα και τους αριθμούς!

 

ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ

Παιχνιδοκάρτες
Γράμματα

ΓΡΑΜΜΑΤΑ.jpg

Ο Τόμας το Τρενάκι παρέα με τους φίλους του μας ξεναγεί στο νησί του Σόντορ που κρύβει συναρπαστικά μέρη και γωνιές που εξάπτουν τη φαντασία και είναι ιδανικά για την πρώτη εκμάθηση των γραμμάτων της Αλφαβήτας.

Τα μικρά παιδιά θα γνωρίσουν το Τρένο, τον Γερανό και το Ελικόπτερο, όπως και το Ζωολογικό Κήπο και το Ορυχείο, ακολουθώντας τον Τόμας σε μια συναρπαστική διαδρομή γεμάτη γράμματα και λέξεις.

 

Κουτί με 49 κάρτες · Σχήμα: 8Χ11,6
ΙSBN: 978-960-569-170-7 · Τιμή: 5,50 €

 

 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

 

ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ

Παιχνιδοκάρτες
Αριθμοί 1-20

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.jpgΠρώτος και μοναδικός είναι ο Τόμας το Τρενάκι
… και μετά εμφανίστηκαν 2 Ελικόπτερα
… και ύστερα 3 Βαγόνια
… και μετά 4 λεωφορεία
… ώσπου έφτασαν τα 20 Τρενάκια

Ο Τόμας το Τρενάκι και οι φίλοι του βοηθούν τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας να μάθουν να μετρούν από το 1 ως το 20. Εκτός από την αντιστοιχία αριθμών με εικόνες από τους ήρωες του Τόμας το Τρενάκι υπάρχουν και όψεις οπτικής αναλογίας αριθμών με ζάρια, αλληλουχίας των αριθμών όπως και πρώτη γνωριμία με βασικά μαθηματικά σύμβολα.

Κουτί με 49 κάρτες · Σχήμα: 8Χ11,6
ΙSBN: 978-960-569-114-1 · Τιμή: 5,50 €

 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.