“Μάθε να ζεις με τον εαυτό σου” Νέα κυκλοφορία από τον Ζακ Σαλομέ και τις Εκδόσεις Ενάλιος

ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΟΥ

Είναι ο μόνος που μπορεί να σε στηρίξει στα δύσκολα!

Ma8e na zeis_PRINT-page-001.jpgΤο να μάθεις να δέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι, να τον βλέπεις σαν να είναι ένας φίλος απέναντί σου, που σε βλέπει, σε ακούει, σε συμπονάει, σε στηρίζει, σε αγαπάει (και σίγουρα θα είναι ο καλύτερος φίλος που είχες ποτέ!)… μπορεί να φαντάζει ανόητο, αλλά αυτή είναι η ωραιότερη εμπειρία ζωής!

 
Το γνώθι σαυτόν!
Ο άνθρωπος που γνωρίζει τον εαυτό του και μαθαίνει να τον ακούει και να τον σέβεται, εμπλουτίζει την προσωπική του ζωή και ισχυροποιεί τον εσωτερικό του κόσμο. Γίνεται σχεδόν άτρωτος σε όλες τις κακουχίες. Δεν παρασύρεται από χίμαιρες, δεν θυσιάζει τα όνειρά του, και ταυτόχρονα δεν βλάπτει τους γύρω του, ούτε παρασύρεται από καταστρεπτικές ματαιότητες.
Μπορεί να γεύεται την ευτυχία, αδιάλειπτα, στις μικρές χαρές της ζωής: ένας περίπατος στην ακροθαλασσιά, ένα καλαίσθητο αντικείμενο για το σπίτι, η ζεστή παρουσία ενός
κατοικίδιου, ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει ευχάριστα κάποια βροχερή Κυριακή, μία σύναξη φίλων σε ένα ταβερνάκι… Οι απλές ευτυχισμένες στιγμές είναι αυτές που μένουν στη μνήμη μας και μας συνοδεύουν στη διαδρομή της ζωής μας.

 

Σειρά: Ψυχολογία

Σελ: 288

Τιμή: 12,40

1η κυκλοφορία: Οκτώβριος 2017

ISBN: 978-960-536-557-8

 

Εκδόσεις Ενάλιος

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

980-4.jpgΟ Ζακ Σαλομέ γεννήθηκε στην Τουλούζη το 1935. Σπούδασε ψυχολογία και κοινωνική ψυχιατρική στο Παρίσι. Διηύθυνε για 15 χρόνια ένα κέντρο ανηλίκων με εγκληματική συμπεριφορά, υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο ΙΙΙ της Λιλ και εργάστηκε για 25 χρόνια στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανθρωπίνων Σχέσεων «Le Regard Fertile» στην Ντιζόν, και αργότερα στο Ρουσιγιόν στην Προβηγκία. Συγγραφέας περί- που 35 πραγματειών, μυθιστορημάτων και ποιητικών συλλογών, είναι κυρίως γνωστός στις γαλλόφωνες χώρες ως ειδικός σε θέματα σχέσεων και οικογενείας και προσωπικής αλλαγής.

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.