Δύο ακόμη νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΜΠΟΥΓΕΛΕΚΑΣ

Ο ΕΓΓΟΝΟΣ
ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ

 
bougelekas_o_eggonos_tis_annas.jpgΕλληνική πεζογραφία – μυθιστόρημα
ISBN: 978-960- 04-4855- 9, σελ. 280, τιμή: 12.50 €, Νοέμβριος 2017

Αθήνα 2012. Ο Ιάκωβος, ο μικρός εγγονός της Άννας, Εβραίας που γλίτωσε από τις θηριωδίες των Ναζί, γοητεύεται από τα συνθήματα και τις πρακτικές των σημερινών οπαδών τους.

Αποφασισμένη να τον προστατεύσει, η Άννα θα του μιλήσει για την Ιστορία.

Με οδηγό τις αναμνήσεις της, μέσα από την πορεία της στις γειτονιές και στους δρόμους της Αθήνας, ξετυλίγονται πτυχές της ιστορίας των Εβραίων στη διάρκεια της Κατοχής. Οι διώξεις τους, οι πλαστές ταυτότητές τους, η συμμετοχή τους στο ΕΑΜ, η στάση του ραβίνου Μπαρζιλάι, ο ρόλος του αρχιεπίσκοπου Δαμασκηνού, τα αρχεία της Συναγωγής, τα Δεκεμβριανά. Το χθες συνδέεται με το σήμερα, καθώς στα χρόνια της κρίσης επιστρέφει ο εφιάλτης του νεοναζισμού. H Άννα με τις αφηγήσεις της προσφέρει στον εγγονό της μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς.

 

Εκδόσεις Κέδρος

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

bougelekas-thumb_200x200_255e9cd1faf623aacb48373450ef340eΟ Γιώργος Κ. Μπουγελέκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 από γονείς Μικρασιάτες. Αποφοίτησε από το A′ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Σπούδασε μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές παιδαγωγικών στο ΕΑΠ. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων Διαβατήρια (Δωδώνη, 2011) και Ονειρική παρανομία(Ταξιδευτής, 2014).

 

 

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

 

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΑΚΟΣ
ΤΕΣΣΕΡΙΣ
ΒΟΛΙΚΟΙ
ΘΑΝΑΤΟΙ

 
gianakos_tesseris_volikoi_thanatoi.jpgΕλληνική πεζογραφία – μυθιστόρημα

ISBN: 978-960- 04-4842- 9, σελ. 216, τιμή: 12.00 €, Νοέμβριος 2017

 

Αθήνα 1936. Οι ηγέτες της συντηρητικής παράταξης πεθαίνουν από αιφνίδιο θάνατο ο ένας μετά τον άλλο. Κονδύλης, Δεμερτζής, Τσαλδάρης. Ο Τύπος μιλάει για συγκοπή. Είναι όμως έτσι; Ένας νεαρός γιατρός της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, ο Αντώνης Τζανετής, υποψιάζεται σκευωρία.

Την ίδια περίοδο ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποβιώνει στο Παρίσι. Το πολιτικό κλίμα στη χώρα είναι πολωμένο, καθώς διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, απεργίες, τα γεγονότα του Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και οι δολοπλοκίες του Παλατιού ανοίγουν τον δρόμο για τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου. Στην Ευρώπη τον τόνο δίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Βερολίνου, ο Ισπανικός Εμφύλιος και οι δίκες της Μόσχας.

Παράλληλα με τις διεθνείς εξελίξεις που θα οδηγήσουν στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ο Αντώνης Τζανετής και η αγαπημένη του Μαρία Βουνοπούλου γίνονται σύντροφοι στη ζωή και στους αγώνες και βιώνουν τον έρωτά τους, που αναπόφευκτα σημαδεύεται από την τεταμένη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ.

 

Εκδόσεις Κέδρος

 

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

gianakos-thumb_200x300_255e9cd1faf623aacb48373450ef340eΟ Αντώνης Γιανακός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Μεταπτυχιακού Τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, μία συλλογή διηγημάτων, ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Οι Τέσσερις βολικοί θάνατοι είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.