Σας ευχαριστώ για ένα υπέροχο 2017!!!

SocialPost_3353759_instagram

Το τέλος μιας χρονιάς έφτασε και πάλι. Ήταν μια υπέροχη χρονιά για εμένα την ίδια και για το μπλογκ, αλλά και για τους φίλους του Chill and read.

Το μπλογκ ξεκίνησε την πορεία του διστακτικά την άνοιξη του 2016, όταν αποφάσισα ότι ήθελα να μοιραστώ την άποψή μου για τα βιβλία που διαβάζω μέσα από ένα δικό μου χώρο. Κάθε φορά που διάβαζα ένα βιβλίο έγραφα την άποψή μου συνήθως στο Goodreads, αρκετά συνοπτικά και τη μοιραζόμουν με τους φίλους μου εκεί. Τώρα πια είχα ένα χώρο παραπάνω να εκφράζω τις απόψεις μου!

Δειλά δειλά, ξεκίνησα λοιπόν να γράφω τις απόψεις μου εδώ στο Chill and read, σε μια προσπάθεια να εκφραστώ και να μοιραστώ μαζί σας την αγάπη μου για τα βιβλία. Κάθε λίγες μέρες, με το που διάβαζα ένα βιβλίο, έγραφα και κάτι για αυτό κι έτσι σιγά σιγά μου έγινε συνήθεια και ανάγκη να μοιραστώ τη γνώμη μου με όποιον ήθελε να τη διαβάσει. Και αυτό συνεχίζω και σήμερα και θα συνεχίσω και τη χρονιά που μόλις άλλαξε.

Γράφω λοιπόν για να σας πω τι μου άρεσε και τι όχι, με τρόπο που να μην προσβάλει κανέναν. Πιστεύω πως όλοι μπορούμε να πούμε την άποψή μας έτσι ώστε να ακουστεί και να ληφθεί υπόψιν. Γράφω λοιπόν και στα Ελληνικά αλλά και στα Αγγλικά! Στα Ελληνικά γιατί τα περισσότερα βιβλία που διαβάζω είναι στα Ελληνικά, από Έλληνες ή ξένους συγγραφείς, που όμως κυκλοφορούν από Ελληνικούς εκδοτικούς οίκους. Γράφω όμως και στα αγγλικά γιατί διαβάζω και σε αυτή τη γλώσσα. Τις περισσότερες φορές, είναι βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ή που πρόκειται να κυκλοφορήσουν κυρίως στην Αμερική. Έχω συνεργασίες με ανθρώπους που δουλεύουν στο χώρο του βιβλίου στο εξωτερικό, συγγραφείς, εκδότες αλλά και ανθρώπους που προωθούν βιβλία, που με προμηθεύουν συχνά πυκνά.

Πέρα από την άποψή μου όμως πολλές φορές θα δείτε και άρθρα με νέες κυκλοφορίες βιβλίων και στις δύο γλώσσες, αλλά και διαγωνισμούς ή giveaways όπως τα λένε στο εξωτερικό. Είναι δύο καλοί τρόποι να γνωρίσει κανείς καινούρια βιβλία και συγγραφείς, μέσα από την παρουσίαση μιας νέας κυκλοφορίας ή μέσα από ένα διαγωνισμό. Πολλές φορές οι διαγωνισμοί γίνονται στο Facebook ή σε μια ανεξάρτητη πλατφόρμα, ειδικά αν είναι giveaway βιβλίου του εξωτερικού. Τα δεύτερα, είναι συνήθως ευγενικές χορηγίες των συγγραφέων ή σπανιότερα των εκδοτικών οίκων του εξωτερικού. Ενώ οι κληρώσεις των βιβλίων που εκδίδονται στα Ελληνικά, είναι χορηγίες των εκδοτικών οίκων. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους πολύ για την υπέροχη συνεργασία που ξεκινήσαμε φέτος με αρκετούς από τους οίκους του εσωτερικού! Είναι όλοι πολύ πρόθυμοι να μοιραστούν τα βιβλία τους μαζί μας, να τα γνωρίσουμε και να τα διαβάσουμε.

Το 2017 ήταν μια υπέροχη χρονιά, καθώς μέσα από τη συνεργασία που ξεκίνησε με τις Εκδόσεις Ψυχογιός, τις Εκδόσεις Διόπτρα, τις Εκδόσεις Ωκεανός, τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, τις Εκδόσεις Κέδρος και τις Εκδόσεις Πατάκη καταφέραμε να δωρίσουμε στους αναγνώστες του Chill and read 49 αντίτυπα βιβλίων! Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι και το 2018 με τόσα και ακόμη περισσότερα!

Θέλοντας λοιπόν να ευχαριστήσω όσους περισσότερους αναγνώστες του Chill and read μπορώ, ήδη από τους τελευταίους διαγωνισμούς, δίνω τη δυνατότητα συμμετοχής και σε όσους δεν έχουν Facebook, συμπληρώνοντας μια φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει σε κάθε blog post διαγωνισμού. Μπείτε λοιπόν στο blog, εγγραφείτε στο σημείο που λέει “Follow us via Email” για να φτάνουν στο mailbox σας όλα τα νέα άρθρα και να μαθαίνετε πρώτοι τους νέους διαγωνισμούς. Μοιραστείτε το με τους φίλους σας που μπορεί να τους ενδιαφέρει. Γράψτε τα σχόλιά σας σε όποια ανάρτηση έχετε κάτι να πείτε. Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω της αντίστοιχης σελίδας “Contact Chill and read“.

Να είστε όλοι καλά και να έχουμε μια υπέροχη δημιουργική χρονιά!

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.