“Διαβόητη κληρονόμος” από τη Lorraine Heath

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

diavoitiΛίγα χρόνια μετά την τρίτη ιστορία των Διεφθαρμένων Αριστοκρατών, εξελίσσεται η τέταρτη και τελευταία ιστορία. Αυτή τη φορά, ο πρωταγωνιστής είναι ο μαρκήσιος του Ρέξτον και μελλοντικός Δούκας του Γκρειστοουν. Ο Ρέξτον υπέφερε σαν παιδί, καθώς η δούκισσα και μητέρα του δεν προέρχεται από την αριστοκρατία, αλλά από τους δρόμους του Λονδίνου. Όσο κι  αν εκείνη έγινε αποδεκτή, ο γιος της δέχτηκε πολλά πειράγματα σαν παιδί, λιγότερο ή περισσότερο άσχημα και κακόβουλα, γι’ αυτό και έβαλε στόχο, όταν το κάνει, να παντρευτεί μια γυναίκα άμεμπτου ηθικής και να γλυτώσει τα παιδιά του από τη δική του μοίρα.

Όταν λοιπόν γνωρίσει τη Λαίδη Λαντσντάουν, το όνομα της οποίας είναι συνυφασμένο με σκάνδαλα, θα κάνει ότι μπορεί για να την αποφύγει. Δεν θα είναι τόσο εύκολο όμως, καθώς έχει αναλάβει να βοηθήσει την αδερφή της να βρει ένα καλό σύζυγο, οπότε οι τρεις τους θα συναντούνται πολύ συχνά, θέλοντας και μη. Η Λαίδη Λαντσντάουν, ή Τίλι, είναι μια γυναίκα που αποφάσισε να κηλιδώσει το όνομά της με ένα δύο σκάνδαλα, παρά να μείνει εγκλωβισμένη σε ένα γάμο που μόνο δυστυχία θα μπορούσε να της προσφέρει.

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι που ενώ δεν θα έπρεπε να είναι μαζί, καθώς κανένας τους δεν το θέλει, φαινομενικά τουλάχιστον, ο χρόνος, ο έρωτας και οι συγκυρίες τα φέρνουν έτσι που να βρίσκονται συνέχεια μαζί. Πρόκειται για έναν άντρα που προσπαθεί να κρατήσει τις αξίες που έχει θέσει ο ίδιος για τον εαυτό του, άσχετα με το τι πιστεύουν οι άλλοι για εκείνον, μιας και δεν έχει κάτι άλλο πια να αποδείξει, αλλά και για το μέλλον του, τα αγέννητα παιδιά του. Ενώ ουσιαστικά δεν ψάχνει για σύζυγο, αν και με τα δεδομένα της εποχής είναι από καιρό σε ηλικία γάμου και θα έπρεπε να παραβρίσκεται συχνά σε χορούς με αυτό το σκοπό, δεν το κάνει. Αντιθέτως, η μεγάλη του αγάπη για τα άλογα, τον αναγκάζει να κάνει ακριβώς αυτό, κατά τα φαινόμενα τουλάχιστον.

Η Τίλι από την άλλη, είναι μια γυναίκα που ανεξαρτητοποιείται από τα πρέπει της εποχής για να έχει την ελευθερία της. Το τίμημα όμως θα είναι η μοναξιά και η απομόνωση που επιφυλάσσει η δύσκολη κοινωνία του Λονδίνου στην ίδια και την αδερφή της. Η Λαίδη θα προσέξει πολύ και θα σιγουρευτεί ότι οι κύριοι που θα πλησιάσουν την αδερφή της, δεν θα το κάνουν για τα χρήματα που θα κληρονομήσει, αλλά γιατί θέλουν την ίδια. Δεν θέλει με τίποτα η αδερφή της να περάσει όσα πέρασε κι εκείνη. Είναι προστατευτική μαζί της και την αγαπάει τόσο πολύ, που θα κάνει πίσω τη δική της ευτυχία, για εκείνη της αδερφής της.

Όσο όμως κι αν οι δύο πρωταγωνιστές δεν το θέλουν, ο έρωτας θα τρυπώσει στις καρδιές τους, όπως γίνεται πάντα, με δική του βούληση. Θα κάνουν μπροστά, θα κάνουν πίσω, θα πονέσουν οι ίδιοι για να μην πονέσουν άλλοι και φυσικά με τα τυφλά τους μάτια δεν θα δουν τα πράγματα ξεκάθαρα παρά λίγο πριν να είναι πολύ αργά!

Μια υπέροχη ιστορία αγάπης που θα κάνει τα απογεύματά σας λίγο πιο ρομαντικά!

 

Εκδόσεις Elxis / Public / Ianos

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

04f84104715e4eb86f4a51faadb7f7a8Η Lorraine Heath ονειρευόταν από μικρή να γίνει συγγραφέας. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, έγραψε εκπαιδευτικά βιβλία, δελτία τύπου για διαφημιστές, άρθρα και κώδικες υπολογιστών. Πάντα όμως κάτι έλειπε. Το 1990, διάβασε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα και όχι απλά μαγεύτηκε, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε τι έλειπε από τα κείμενά της: κακά παιδιά, απατεώνες και καθάρματα. Από τότε γράφει γι’ αυτούς. Η δουλειά της έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των RWA’s RITA®, ένα μετάλλιο HOLT και ένα Βραβείο Συνολικής Προσφοράς από τους Romantic Times. Τα μυθιστορήματά της έχουν εμφανιστεί στις λίστες με τα ευπώλητα του USA Today και των New York Times.

 

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.