“Το μυστικό της μπλε πολυκατοικίας” από την Έλενα Ακρίτα

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

35148563Τη νύχτα του Πολυτεχνείου συνέβησαν πολλά πράγματα. Μεταξύ αυτών κι ένας φόνος που ποτέ δεν αναγνωρίστηκε, αλλά θάφτηκε ανάμεσα στα θύματα της δύσκολης εκείνης νύχτας.

Χρόνια αργότερα, η δημοσιογράφος Ελσινόρη Χατζή θα λάβει στο e-mail της κάποια στοιχεία που δημιουργούν ερωτηματικά για το τι πραγματικά έγινε εκείνη τη νύχτα και ποιος είναι ο θύτης ενός φόνου που ποτέ δεν ήρθε στο φως. Η Ελσινόρη θα ακολουθήσει το ένστικτό της και θα αρχίσει μια έρευνα που θα τη βάλει βαθιά μέσα σε πολιτικά παιχνίδια και ιστορίες του παρελθόντος.

Πολλοί οι χαρακτήρες που μπλέκονται στην ιστορία, καθένας από τη δική του σκοπιά. Φαίνεται πως η συγγραφέας, με την ιδιότητα της δημοσιογράφου, κινείται στο γνωστό της χώρο και στις διαδικασίες που πολύ καλά γνωρίζει. Έτσι ο χαρακτήρας της ηρωίδας είναι πολύ καλά δομημένος, όπως και ο χώρος στον οποίο κινείται.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα κινείται ανάμεσα στα Εξάρχεια και στην Κηφισιά. Περνώντας από την πλατεία Εξαρχείων και τη γύρω περιοχή, τους γνωστούς αγνώστους, τα άτομα που θα βρει κανείς να συναθροίζονται εκεί, μέχρι τη λεγόμενη υψηλή κοινωνία, τα μεγάλα τζάκια στην παλιά Κηφισιά και την πολιτική σκηνή.

Η έρευνα της δημοσιογράφου οδηγεί και την πλοκή της ιστορίας, η οποία δεν υπολείπεται της καυστικής γλώσσας και του χιούμορ της συγγραφέως. Ο γνωστός της λόγος, ο γνωστός τρόπος γραφής την ακολουθεί και σε αυτό το βιβλίο όπως και στα προηγούμενα αλλά και στα άρθρα της.

 

Εκδόσεις Διόπτρα / Public / Ianos / Greekbooks.gr

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

1155c78d1f9512e1aa19e5a48572d2ddΗ Έλενα Ακρίτα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του Λουκή Ακρίτα (από την πόλη Μόρφου της Κύπρου) και της Σύλβας Ακρίτα (από τη Θεσσαλονίκη, με μικρασιατική καταγωγή). Ως δημοσιογράφος συνεργάστηκε με το περιοδικό Ταχυδρόμος και τις εφημερίδες Το Βήμα, Έθνος, Έθνος της Κυριακής, Ειδήσεις και Τα Νέα όπου, μέχρι τώρα, αρθρογραφεί κάθε Σάββατο. Συνεργάστηκε με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΕΡΑ1, Αθήνα 9,84, Flash και ΑΝΤ1. Επίσης, έχει παρουσιάσει τηλεοπτικές δημοσιογραφικές και ψυχαγωγικές εκπομπές (Κυριακάτικα, Ο πιο Αδύναμος Κρίκος, Φώτα Πορείας κ.λπ.) και έχει γράψει σενάρια για την τηλεόραση. Έχει μεταφράσει και διασκευάσει από τα αγγλικά και τα γαλλικά πολλά θεατρικά έργα, πρόζες και μιούζικαλ. Το θεατρικό της έργο Η Δίαιτα του Αστροναύτη ανέβηκε την περίοδο 2000-2001 σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Βιβλία της: Από την Έλενα με Xαμόγελο, Ραντεβού με την Έλενα, Η Έλενα στη Xώρα των Θαυμάτων, Η Διαθήκη, Τα Φλου, εκδ. Κάκτος. Γεννήθηκα Ξανθιά, Και οι Ξανθιές έχουν Ψυχή, Χτυποκάρδια στο Κρανίο, εκδ. Καστανιώτη. Το Μήλο Βγήκε απ’ τον Παράδεισο, Φόνος 5 Αστέρων, Το Μυστικό της Μπλε Πολυκατοικίας, Τα Χειροποίητα, εκδ. Διόπτρα. Ζει στο σπίτι όπου γεννήθηκε.

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.