“Αιχμάλωτη του βορρά” από τη Johanna Lindsey

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

94a7f03ff88ed4f6b1b7cd659924c45b.pngΈνα από τα ευχάριστα αναγνώσματα του καλοκαιριού, το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς “Φλογεροί Βίκινγκς” τιτλοφορείται ¨Αιχμάλωτη του βορρά” και έχει σαν πρωταγωνιστή τον Σέλιγκ, αδερφό της Κρίστεν που γνωρίσαμε στο βιβλίο “Καρδιά στις φλόγες” και γιο της Μπρένα και του Γκάρικ, που γνωρίσαμε στο βιβλίο “Φωτιά και πάγος”.

Ο Σέλιγκ είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τις γυναίκες και παράλληλα είναι πολύ αγαπητός από αυτές, μιας και το παρουσιαστικό του και μόνο είναι αρκετό για να τον ερωτευτεί μια γυναίκα. Δεν μένει όμως μόνο σε αυτό, μιας και σαν γνήσιος Βίκινγκ είναι άνθρωπος με τιμή που αγαπάει τη μάχη και δεν την αποφεύγει. Έτσι λοιπόν μπαίνει στην ακολουθία ενός απεσταλμένου του βασιλιά όταν εκείνος μένει χωρίς διερμηνέα στο δρόμο του για να συναντήσει τους Δανούς. Η παρέα αυτή θα δεχθεί επίθεση και ο Σέλιγκ θα σωθεί από καθαρή τύχη, αλλά άσχημα τραυματισμένος.

Όταν βρεθεί στην αυλή της λαίδης Έρικα, θα αντιμετωπιστεί σαν κατάσκοπος και θα μαστιγωθεί. Όταν ελευθερωθεί από την αδερφή του, θα απαγάγει τη λαίδη με σκοπό να εκδικηθεί για τον τρόπο που του φέρθηκε. Εκείνη γρήγορα θα μετανιώσει για την εντολή που έδωσε να μαστιγωθεί ο Σέλιγκ, αλλά το κακό θα έχει ήδη γίνει.

Όσο οι δυο τους βρίσκονται στο ίδιο μέρος, τα αισθήματά τους θα αλλάξουν με τρόπο που δεν το περιμένουν καθώς ένας έρωτας θα γεννηθεί μέσα από όλα αυτά που νιώθουν.

Η εξέλιξη φέρνει μνήμες από τα προηγούμενα δύο βιβλία καθώς υπάρχει η συνέχεια της αιχμάλωτης γυναίκας και του ειδυλλίου που γεννιέται σιγά σιγά ανάμεσα στους δυο. Παρόλα αυτά και ενώ οι δύο προηγούμενες ηρωίδες ήταν εξαιρετικά δυναμικές, στο συγκεκριμένο δεν έχουμε τον ίδιο δυναμισμό από την Έρικα. Πρόκειται για μια πολύ πιο ήπια και χαμηλών τόνων γυναίκα που δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά που γίνεται αγαπητή από την οικογένεια του Σέλιγκ σταδιακά, ακόμα και πριν η ίδια παραδεχτεί τα πραγματικά της αισθήματα για εκείνον.

 

Εκδόσεις ElxisPublic / Ianos

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

29542Η Johanna Lindsey καθιερώθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς στο ρομαντικό ιστορικό μυθιστόρημα, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Έχει γράψει 47 βιβλία, που έγιναν best sellers, πολλά από τα οποία έφτασαν στην πρώτη θέση στη λίστα των ευπώλητων των New York Times. Ζει στο Μέιν με την οικογένειά της. Η θεματολογία των βιβλίων της καλύπτει διάφορες ιστορικές περιόδους. Έχει γράψει βιβλία για τον Μεσαίωνα, την αμερικανική Άγρια Δύση και το δημοφιλές βασίλειο Αγγλίας-Σκοτίας. Επίσης, έχει γράψει ρομαντικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Στα πιο δημοφιλή βιβλία της εξιστορεί τις περιπέτειες των αριστοκρατικών οικογενειών Μάλορι και Άντερσον.

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.