“In Aeternum – Στην Αιωνιότητα” από τη Μαρία Α. Γεωργοπούλου

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

IN_AETERNUM_Cover_330.jpgΗ Λυδία είναι μια νέα και μοναχική κοπέλα, που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, καθώς η μητέρα της πέθανε στη γέννα και τον πατέρα της δεν τον γνώρισε ποτέ. Παρόλα αυτά έχει δυο καλούς φίλους, τον Παύλο που είναι κάποια χρόνια μεγαλύτερός της και την Έλενα, με την οποία έγιναν φίλες κατά τη διάρκεια των σπουδών της. Τα τελευταία χρόνια, ζει απομονωμένη σε ένα σπίτι στο λόφο, στις παρυφές της πόλης και έχει μια δουλειά που της επιτρέπει να κάνει όσα της αρέσουν και της προσφέρει αρκετό ελεύθερο χρόνο.

Μέσω της Έλενας θα γνωρίσει τον Μάξιμο, έναν άνθρωπο ψυχρό και απόμακρο, αλλά και πολύ γοητευτικό συνάμα. Όπως και η Λυδία, έτσι κι εκείνος δεν θα της δώσει σημασία στην αρχή. Αργότερα όμως θα αναγκαστούν να συνυπάρξουν, μιας και η Λυδία αναλαμβάνει να οργανώσει την ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης που πρόκειται να διαθέσει προς έκθεση στο μουσείο ένας συλλέκτης. Ο συλλέκτης είναι ο εργοδότης του Μάξιμου και έχει θέσει ως όρο πως ο Μάξιμος θα είναι πάντα παρόν, όσο η Λυδία θα παρατηρεί τα έργα. Σιγά σιγά οι δυο τους έρχονται πιο κοντά και μετά από ένα τραγικό συμβάν, θα ενωθούν με ένα δυνατό πάθος. Ο έρωτας θα σημαδέψει την καρδιά τους.

Παρόλο που δεν έχει μεγάλη έκταση, το ντεμπούτο της Μαρίας Γεωργοπούλου είναι ένα πολύ ωραίο και ολοκληρωμένο  σκοτεινό young adult που διαβάζεται ευχάριστα και γρήγορα μέσα σε λίγες ώρες. Δεν υπάρχει εκτενής ανάπτυξη χαρακτήρων, ωστόσο τα στοιχεία που δίνονται μέσα από την ιστορία και από τον τρόπο που αντιδρούν είναι ικανά να χτίσουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, που δεν αποκλίνει, παρά έχει την συμπεριφορά που θα περίμενε ο αναγνώστης.

Το σκοτεινό, μεταφυσικό στοιχείο που μπαίνει στην ιστορία, είναι και αυτό που την κινεί και την οδηγεί στην πορεία που είχε προδιαγράψει η συγγραφέας. Είναι μάλιστα ένα πολύ δυνατό στοιχείο του βιβλίου, για το οποίο εγώ προσωπικά θα ήθελα περισσότερα. Βέβαια, ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιεί η συγγραφέας, εξυπηρετεί τους σκοπούς της ιστορίας, δεν είναι ότι κάτι δεν γίνεται αντιληπτό. Απεναντίας, όλα ξεκαθαρίζουν με τη σειρά τους. Θα μπορούσε ίσως να αναπτύξει περισσότερο κάποιες σκηνές που εννοούνται, αλλά δεν περιγράφονται καθόλου, όπως επίσης και το υπόβαθρο της σκοτεινής πλευράς της ιστορίας.

Πέραν αυτών όμως, θα ήθελα να τονίσω ότι η δουλειά που έχει γίνει είναι ολοκληρωμένη, δεν λείπει κάτι. Απλά προς τέρψιν και απόλαυσιν του αναγνώστη!

 

Εκδόσεις ΛυκόφωςPublic

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

GEORGOPOULOU_BIO_400.jpgΗ Γεωργοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και απέκτησε μεταπτυχιακό στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το διάβασμα είναι ο βασικός τρόπος να περνάει η ώρα της από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Η συγγραφή ήρθε λίγο αργότερα, όταν συνειδητοποίησε ότι οι ιστορίες που είχε στο μυαλό της, ήταν πάρα πολλές και δεν έπρεπε να ξεχαστούν. Όταν δεν διαβάζει ή γράφει, παρακολουθεί φανατικά ταινίες και σειρές. Το πρώτο της βιβλίο είναι το «In Aeternum».

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.