«Τσίλι» του Στέλιου Ανδρεάδη

tsili.pngΔιαστάσεις: 21 x 14

Σελίδες: 539

ISBN: 6185166453

Χρονολογία: Απρίλιος 2018

 

Η Δέσποινα Τσιλιγιώργη, ή αλλιώς γνωστή και ως Πιπίνα, είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που ακολουθεί μια απλή, αλλά πολύ αυστηρή ρουτίνα. Όταν βρεθεί δολοφονημένη στο κρεβάτι της, η αστυνομία φτάνει στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου.

Ένας άντρας με κρυφή ταυτότητα και παράνομες δραστηριότητες αποφασίζει να ξεκινήσει τη δική του έρευνα για την εξιχνίαση του εγκλήματος και αναθέτει την υπόθεση στα τρία τσιράκια του: τη Βίκυ, μια δυναμική γυναίκα που δεν εμπιστεύεται τους συνανθρώπους της, τον Χάρη, που δυσκολεύεται να νιώσει τα συναισθήματα των γύρω του, και τον Πάνο, έναν εξωστρεφή χαρακτήρα που του λείπει το θάρρος.

Η ομάδα θα ανακαλύψει γρήγορα ότι το θύμα δεν ήταν μια άκακη γιαγιά που ασχολούταν με τα οικοκυρικά, αλλά ο εμπνευστής μιας τεράστιας, βρώμικης επιχείρησης! Εκμεταλλευόμενη όλα τα κουτσομπολιά που μάθαινε από τη γειτονιά, εκβίαζε τους εμπλεκόμενους και ζητούσε χρήματα για να κρατήσει το στόμα της κλειστό.

Έχοντας στα χέρια τους μια μακριά λίστα από ανθρώπους που θα ήθελαν νεκρή την Πιπίνα, η τριάδα θα επισκεφτεί τον έναν ύποπτο μετά τον άλλον, κατά τη διάρκεια ενός ζεστού καλοκαιριού. Η επαφή με όλα αυτά τα διαφορετικά πρόσωπα θα ανοίξει νέους ορίζοντες για τους τρεις πρωταγωνιστές και η έρευνα θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό μονοπάτι αυτογνωσίας.

 

Κυκλοφορεί από τη Δυάς Εκδοτική

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Στέλιος Ανδρεάδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1989 και ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στην Πληροφορική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2014. Δεκαέξι ετών ξεκίνησε τη συγγραφή μικρών διηγημάτων και διακρίθηκε σε πανελληνίους μαθητικούς διαγωνισμούς. Τα φοιτητικά χρόνια στράφηκε στο μυθιστόρημα και την αρθρογραφία. Το καλοκαίρι του 2014 δημιούργησε την προσωπική του σειρά λογοτεχνικών βιβλίων «Γρανάζι» και εξέδωσε τα μυθιστορήματα «Παιχνίδια Ενηλίκων» και «Schadenfreude». Παράλληλα, συμμετείχε σε λογοτεχνικές συλλογές με τα διηγήματα «Ο Χθόνιος Χορός», «Το Σπίτι των Κακών Προθέσεων» και «Ιεζεκιήλ 37 7-8». Το 2018, σε συνεργασία με τη Δυάς Εκδοτική, κυκλοφόρησε την αστυνομική κωμωδία «Τσίλι». Σήμερα εργάζεται στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, δημοσιεύει ιστορίες στο περιοδικό «Αντλία» και ετοιμάζει μια ανθολογία τρόμου.

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.