«Αναζήτηση» από τον Aaron Becker

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

anazitisi.jpgΟ Aaron Becker επιστρέφει στις μικρές βιβλιοθήκες μας με το δεύτερο βιβλίο της χωρίς λόγια τριλογίας του με τίτλο «Αναζήτηση». Όπως και στο πρώτο βιβλίο το «Ταξίδι», η εικόνα κυριαρχεί και δεν υπάρχουν λόγια να τη συνοδέψουν. Ο αναγνώστης δίνει τη φωνή στην ιστορία μέσα στην οποία παρασύρεται από την πρώτη σελίδα.

Αυτή τη φορά, η μικρή μας φίλη δεν είναι μόνη της. Πέρα από την κόκκινη κιμωλία έχει πλέον παρέα και το αγόρι που γνώρισε στο τέλος του προηγούμενου βιβλίου, τον κάτοχο της μοβ κιμωλίας. Οι δυο τους, με το ποδήλατο που ζωγράφισαν στο προηγούμενο βιβλίο θα ξεκινήσουν να πάνε μια βόλτα. όμως μια ξαφνική νεροποντή, θα τους ακινητοποιήσει και θα βρουν καταφύγιο κάτω από μια γέφυρα. Εκεί θα συναντήσουν τον πορτοκαλί βασιλιά, που θα ζητήσει τη βοήθειά τους. Με εφόδια τις κιμωλίες που ήδη έχουν, την πορτοκαλί κιμωλία αλλά και ένα χάρτη που τους έδωσε ο πορτοκαλί βασιλιάς, τα δυο παιδιά θα ξεκινήσουν ένα νέο ταξίδι. Θα πρέπει να αναζητήσουν κάθε σημείο του χάρτη και εκεί να βρουν και μια νέα κιμωλία διαφορετικού χρώματος κάθε φορά.

Η αναζήτηση αυτή θα τους οδηγήσει σε μια περιπέτεια μέσα από το κάστρο που γνωρίζουν ήδη από το προηγούμενο βιβλίο και τις ιπτάμενες πολεμικές μηχανές που το απειλούν, μέσα από πόλεις βυθισμένες στο νερό, μέσα από αρχαίες πόλεις των μάγια, κρεμαστές γέφυρες της ζούγκλας και αγάλματα του βούδα ώσπου να φτάσουν στο τέλος της αναζήτησής τους και να νικήσουν το κακό, σκορπώντας παντού το φως και τα χρώματα που λάμπουν στο ουράνιο τόξο που σχηματίζουν όλες οι κιμωλίες μαζί.

Είναι περισσότερα πλέον αυτά που συμβαίνουν στο δεύτερο βιβλίο, με την περιπέτεια και τη δράση να χτυπάνε κόκκινο καθώς οι δύο φίλοι σκέφτονται γρήγορα και σχεδιάζουν τα μέσα για να αποφύγουν τους κινδύνους που τους απειλούν αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν στον επόμενο σταθμό του χάρτη. Η ροή της ιστορίας κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος και τα παιδιά ενθουσιάζονται που το μοβ πουλί παραμένει και στο δεύτερο βιβλίο και είναι και πάλι το κλειδί στην επιτυχία της αποστολής των δύο φίλων. Ανυπομονούμε πλέον για το τρίτο βιβλίο που θα κλείσει την τριλογία.

 

Εκδόσεις Φουρφούρι

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

AaronBecker.jpgΟ Aaron Becker έχει κάνει πολλά αξέχαστα ταξίδια στη ζωή του. Έζησε στην αγροτική Ιαπωνία και την ανατολική Αφρική, ταξίδεψε µε ένα σακίδιο στην πλάτη από τη Σουηδία µέχρι τον νότιο Ειρηνικό, και πρόσφατα αποτόλµησε το ταξίδι από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο για το Amherst της Μασαχουσέτης, την πόλη που ο ίδιος και η σύζυγός του, η κόρη και η τεµπέλα γάτα του αποκαλούν σήµερα σπίτι τους. Μέχρι και σήµερα, ο αγαπηµένος του ταξιδιωτικός προορισµός παραµένει η φαντασία του, όπου συχνά µπορεί να τον βρει κανείς να σχεδιάζει µυστικές πόρτες και µαγικά φανάρια.

Με καµπύλες γραµµές, φωτεινά χρώµατα και εύστροφες επινοήσεις, ο συγγραφέας και εικονογράφος Aaron Becker µας συστήνει ένα συνηθισµένο παιδί που κάνει ένα ασυνήθιστο ταξίδι προς την πιο µεγάλη και συναρπαστική περιπέτεια…

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.