Wrap up Απριλίου 2019

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Ήρθε και ο Απρίλης κι έφυγε και επιτέλους μας έφερε την Άνοιξη, γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ! Λίγο οι βροχές που δεν έλεγαν να σταματήσουν, λίγο το κρύο και ο αέρας που σε μπέρδευε και δεν ήξερες αν έφυγε ο χειμώνας τελικά ή όχι, λίγο η σκόνη από την Αφρική και η γύρη που ερχόταν κι έφευγε, έχασα τη μπάλα και δεν ήξερα τελικά σε ποιο μήνα είμαστε! Αλλά ευτυχώς, με το Πάσχα, ήρθε και η Άνοιξη και είδαμε λίγο ήλιο!

Αρχικά είχα μια πολύ μικρή και συγκεκριμένη λίστα με τα βιβλία που θα διάβαζα αυτόν τον μήνα. Αλλά φυσικά όσοι με ξέρουν μπορούν αμέσως να καταλάβουν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να περιοριστώ σε τόσο μικρή λίστα!

Ο μήνα ξεκίνησε με τη συνανάγνωση του «Φωτιά και στάχτες» που μας έφερε προ πολλών συζητήσεων και αντιπαραθέσεων…. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία με τρεις κοπέλες που ταιριάζουμε στα αναγνώσματά μας, σε γενικές γραμμές! Είχαμε τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας. Κάναμε τις προβλέψεις μας και στο τέλος γράψαμε η κάθε μία την άποψή της και τη μοιραστήκαμε τουλάχιστον στο Goodreads.

IMG_20190408_1739501

Έπειτα συνέχισα με το δεύτερο βιβλίο της λίστας μου. Διόλου παράξενο που έμεινα στη λίστα, καθώς πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που ήθελα πολύ να διαβάσω και που δεν με απογοήτευσε καθόλου! Πρόκειται φυσικά για το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο «Η ξηρασία». Ένα βιβλίο που σε μεταφέρει στην Αυστραλία σε μια εποχή που το νερό είναι λειψό και η ψυχολογία των ανθρώπων δύσκολη.

IMG_20190408_1740451.jpg

Ακολούθησε το τρίτο βιβλίο της λίστας του Απρίλη (ω ναι! και όμως συνέβη!!!), ένα βιβλίο που ήθελα να διαβάσω από καιρό και επιτέλους τα κατάφερα! Το «Άκουσέ με» με ταξίδεψε στην Αθήνα και στη σημερινή εποχή με τα προβλήματά της ενώ παράλληλα μου έδωσε και μια γεύση από την αρχαιότητα και τη μυθολογία μας.

IMG_20190408_1741291.jpg

Μετά η αλήθεια είναι ότι παρασύρθηκα και βγήκα λιγάκι εκτός λίστας. Ο λόγος είναι ένα υπέροχο πακέτο που παρέλαβα με το νέο βιβλίο της Camilla Lackberg «Το χρυσό κλουβί», μια συλλεκτική τσάντα και ένα υπέροχο άρωμα και ευχαριστώ πολύ την αγαπημένη μου Άννα για το δημοσιογραφικό πακέτο που ήρθε νωρίς νωρίς στα χέρια μου! Και για αυτό το βιβλίο οργανώσαμε συνανάγνωση με αρκετές κοπέλες στο Instagram. Σε γενικές γραμμές μας άρεσε πολύ και ήταν λιγάκι διαφορετικό από τα προηγούμενα βιβλία της. Σίγουρα όλες περιμένουμε τη συνέχειά του, καθώς πρόκειται για διλογία. Στη φωτογραφία είμαι καθ’ οδόν για τη συνάντηση των Bookstagrammers της Αθήνας όπου περάσαμε τέλεια!!!

IMG_20190414_1504201.jpg

Το επόμενο στη σειρά ήταν ένα παιδικό βιβλίο, από μια τριλογία που αγαπάμε με την κόρη μου. Είναι το δεύτερο βιβλίο χωρίς λόγια αλλά με πανέμορφες εικόνες από τον Aaron Becker με τίτλο «Αναζήτηση». Στο πρώτο βιβλίο «Ταξίδι» γνωρίσαμε τους ήρωες και τον κόσμο του συγγραφέα, ενώ στο δεύτερο καλούμαστε να συμμετέχουμε σε μία περιπέτεια! Ανυπομονούμε για το τρίτο!

Μετά από αυτό το μικρό διάλειμμα, επανήλθα δριμύτερη στη νεανική λογοτεχνία και τον κόσμο του φανταστικού, με τη συνέχεια της σειράς «Φωτιά και στάχτες» και το δεύτερο βιβλίο «Πυρσός στη νύχτα» που φυσικά διάβασα παρέα με την αγαπημένη μου Μαρία από το One girl, one pen και έτσι είχα παρέα στην αγωνία για το μέλλον της Λάια και του Ελίας! Τώρα τρώμε τα νύχια μας περιμένοντας μια ανακοίνωση για το τρίτο βιβλίο, για να δούμε πόσο πιο ιππότης μπορεί να γίνει ακόμα αυτό το παιδί, ή ποιον άλλον έχει σκοπό να σκοτώσει η συγγραφέας. Διαλέγετε και παίρνετε, σπόιλερ δεν κάνουμε!

IMG_20190425_170836.jpg

Και αφού έπηξα στα πλάσματα της νύχτας και της μυθοπλασίας, όχι ότι παραπονιέμαι, μου αρέσει, πήγα λίγο πίσω στο χρόνο, στο 1975, για να διαβάσω για «Το παιδί της Στάζι» και ένα από τα αγαπημένα μου θέματα που είναι ο Δεύτερος Παγκόρμιος Πόλεμος και όλα όσα δημιούργησε, γιατί όσο να πεις ο ψυχρός πόλεμος είναι απόρροια των όσων έζησε ο κόσμος όλος με τον χαμό που δημιούργησε ο μισητός (σε όλους ελπίζω) Χίτλερ. Ήταν κι αυτό ένα βιβλίο που ήθελα από καιρό να διαβάσω και χάρη στην αγαπημένη μου Μαρία (άλλη Μαρία αυτή) τα κατάφερα. Επίσης ήταν και το τελευταίο βιβλίο στη λίστα με όσα ήθελα να διαβάσω τον Απρίλη και νιώθω περήφανη που τα κατάφερα! Τώρα περιμένω εναγωνίως το δεύτερο που είδα στη σελίδα του Κέδρου πως πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019!!!

IMG_20190408_1742351.jpg

Και  μήνας κλείνει με ένα βιβλίο που ήρθε στα χέρια μου μέσω subscription box! Μέχρι τώρα δεν έχω διαβάσει ούτε ένα από τα βιβλία που λαμβάνω με αυτό τον τρόπο. Ντροπή μου, το ξέρω. Αυτή τη φορά είπα να πάρω μέρος στο readalong που οργάνωνε το FairyLoot για το «To Best the Boys». Αν και δεν μου βγήκαν ακριβώς οι ημερομηνίες, τελικά το διάβασα με μια μικρή καθυστέρηση. Ήταν αρκετά ευχάριστο μπορώ να πω και το διάβασα πολύ γρήγορα!

Τώρα λέω να ξεκινήσω το «Πολεμοφόρος» του Brandon Sanderson και κρίνοντας από το μέγεθός του, θα είναι στο wrap up του Μαΐου!

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.