«Ο διάδοχος» από τη Johanna Lindsey

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου


o_diadoxosΕίχα πολύ καιρό να διαβάσω ένα ρομαντικό βιβλίο εποχής γι’ αυτό μόλις βρήκα ευκαιρία είπα να ξεκινήσω μια από τις σειρές της Johanna Lindsey που κυκλοφορούν στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Elxis. Είχα διαβάσει και άλλα βιβλία της παλαιότερα και μου είχαν αρέσει πολύ! Το συγκεκριμένο δεν έχει το άσβεστο πάθος που θα περίμενε κανείς από ένα Σκοτσέζο αλλά είναι ότι πρέπει για να περάσει ευχάριστα η ώρα!

Η Σαμπρίνα είναι μια συνηθισμένη κοπέλα η οποία παίρνει μέρος για πρώτη φορά στη σεζόν του Λονδίνου, το γνωστό νυφοπάζαρο, όπου παρουσιάζονται για πρώτη φορά όλες οι νέες κοπέλες και όπου ψάχνουν όλες τους για γαμπρό. Εκτός του ότι είναι η πρώτη της εμφάνιση εκεί, η Σαμπρίνα έχει ένα λόγο παραπάνω να χρειάζεται κάποιον στο πλάι της, καθώς μένει πολύ μακριά από το Λονδίνο. Ευτυχώς για εκείνη η θεία της έχει μια φίλη με κόρη στην ηλικία της Σαμπρίνας περίπου, μια πανέμορφη κοπέλα που ήδη γνωρίζει καλά το Λονδίνο και περιμένει τη σεζόν πως και πως.

Η Οφηλία Ράιτ δεν έχει άλλη επιλογή από το να συστήσει τη Σαμπρίνα στις φίλες της. Δεν της είναι καθόλου δύσκολο, μιας και η Σαμπρίνα την ακούει πάντα και συμφωνεί μαζί της κάθε φορά. Αυτή τη χρονιά η Οφηλία περιμένει να στεφθεί βασίλισσα της σεζόν. Είναι πανέμορφη, κυριολεκτικά λάμπει με τα ξανθά μαλλιά της και τα όμορφα χαρακτηριστικά της και έχει πάρα πολλούς θαυμαστές. Έχει ήδη δεχθεί άπειρες προτάσεις γάμου όμως οι γονείς της την αρραβώνιασαν με έναν άντρα που δεν έχει δει ποτέ της, αλλά που είναι όμως εγγονός μαρκησίου και κληρονόμος του. Σίγουρα είναι ένας μεγάλος τίτλος και ένας που η Οφηλία θα ήθελε πολύ, αν ο εν λόγω νεαρός δεν ήταν μισός Σκοτζέσος και κάποιος που δεν έχει δει ποτέ στη ζωή της.

Ο Ντάνκαν ΜακΤράβις είναι ένας γοητευτικός Σκοτσέζος από τα Χάιλαντς που έμαθε ξαφνικά πως πρέπει να πάει στην Αγγλία, να αναλάβει καθήκοντα κοντά στον μαρκήσιο παππού του, του οποίου τον τίτλο θα κληρονομήσει και να παντρευτεί μια Αγγλίδα. Όλα αυτά του έπεσαν λίγο βαριά και απότομα και ακόμα προσπαθεί να τα χωνέψει. Ευτυχώς γνωρίζει τη Σαμπρίνα, μια κοπέλα που τον κάνει να γελάει και να ξεχνάει ότι είναι αρραβωνιασμένος με μια κοπέλα που τον προσβάλει λόγω της καταγωγής του. Η φιλία τους είναι πολύ σημαντική για εκείνον, όμως δε θα μπορούσε ποτέ να προχωρήσει σε κάτι παραπάνω. Η κοινωνική τους θέση και ένα παλιό σκάνδαλο μπαίνουν εμπόδια.

Το συγκεκριμένο βιβλίο φαίνεται πιο πολύ σαν εισαγωγικό για να γνωρίσουμε τους χαρακτήρες της σειράς που είναι η Οικογένεια Ράιτ. Η ιστορία εστιάζει πάρα πολύ στο χαρακτήρα της Οφηλία και στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στους ανθρώπους. Είναι ένα κακομαθημένο κορίτσι που πιστεύει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω της και ότι όλοι πρέπει να θαυμάζουν εκείνη και να κάνουν ότι τους λέει. Στην περίπτωση δε που κάποιος δεν την βλέπει σαν Θεά, ή που θεωρήσει ότι κάποιος την προσβάλει με τον οποιονδήποτε τρόπο, τότε βγάζει όλη τη μοχθηρία που κρύβει μέσα της και εκδικείται με το χειρότερο τρόπο. Τι πιο τρομακτικό είναι πως δεν καταλαβαίνει ότι γίνεται κακιά, αλλά το θεωρεί απολύτως φυσιολογικό να συμπεριφερθεί με τον τρόπο που συμπεριφέρεται!

Στη γνωριμία μας με την Οφηλία βοηθάνε πολύ οι άλλοι δύο βασικοί χαρακτήρες του βιβλίου, Ο Ντάνκαν και η Σαμπρίνα. Εκεί φαίνεται πάρα πολύ ξακάθαρα ο άσχημος χαρακτήρας της σε όλο του το μεγαλείο! Παράλληλα με όλο αυτό όμως δημιουργείται και μια σχέση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο που τελικά έχει ρομαντικό χαρακτήρα. Όμως δεν έχει αυτό το πάθος που θα περίμενε κανείς από τα βιβλία της Lindsey. Επιφυλάσσομαι για το επόμενο βιβλίο της σειράς που εστιάζει περισσότερο στην Οφηλία και ένα χαρακτήρα που γνωρίσαμε σε αυτό το βιβλίο, τον Ραφαέλ Λοκ.

 

Εκδόσεις Elxis /  Book DepositoryΛίγα λόγια για τη συγγραφέα

29542Η Johanna Lindsey (1952-2019) καθιερώθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς στο ρομαντικό ιστορικό μυθιστόρημα, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα βιβλία της έγιναν best sellers και πολλά έφτασαν στην πρώτη θέση στη λίστα των ευπώλητων των New York Times. Η θεματολογία τους καλύπτει διάφορες ιστορικές περιόδους, όπως τον Μεσαίωνα, την αμερικανική Άγρια Δύση και το δημοφιλές βασίλειο Αγγλίας-Σκοτίας. Επίσης, έχει γράψει ρομαντικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Στα πιο δημοφιλή βιβλία της εξιστορεί τις περιπέτειες των αριστοκρατικών οικογενειών Μάλορι και Άντερσον

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.