«Ο ιππότης που αγάπησε» από τη Julia Quinn #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου


ippotisΤο δεύτερο βιβλίο της σειράς «Οικογένεια Μπρίτζερτον» το απόλαυσα όπως και το πρώτο. Ήθελα από καιρό να τα διαβάσω και τα δύο, όμως λίγο το ένα, λίγο το άλλο είχαν μείνει πίσω. Τελικά αυτό το καλοκαίρι τα κατάφερα και τα δύο και μάλιστα μου πήρε ελάχιστο χρόνο να τα διαβάσω. και τα δύο βιβλία διαβάζονται πολύ πολύ γρήγορα! Άλλωστε, όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα του 19ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της σεζόν του Λονδίνου πάντα μου τραβάει την προσοχή.

Η Κοινωνική Στήλη της Λαίδης Γουίσλνταουν συνεχίζει και το 1814 να ενημερώνει τους αναγνώστες τις για τα νέα της Βρετανικής αριστοκρατίας. Και φυσικά, πάντα ασχολείται με τα πιο καυτά θέματα της σεζόν και εκείνα που θα συζητηθούν περισσότερο. Αυτή τη φορά έχει βάλει στο μάτι τον Άντονι Μπρίτζερτον, τον πιο φευγαλέο εργένη όπως τον παρουσιάζει, πιστεύοντας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από την προηγούμενη χρονιά και ο Υποκόμης δεν σκοπεύει να παντρευτεί ακόμα. Μόνο που φαίνεται πως αυτή τη φορά η Λαίδη Γουίσλνταουν έπεσε έξω στις προβλέψεις της, γιατί ο Άντονι Μπρίτζερτον αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να παντρευτεί. Η γυναίκα που θα έχει αυτή την τιμή θα πρέπει να πληρεί κάποια προσόντα και δε θα πρέπει επ’ ουδενί να είναι ερωτευμένος μαζί της.

Και τη βρίσκει στο πρόσωπο της Εντουίνα, της πιο όμορφης κοπέλας της σεζόν. Είναι αυτή που όλοι θα ήθελαν για ταίρι τους, όμως για να το καταφέρουν, θα πρέπει να εντυπωσιάσουν την αδερφή της, Κέιτ Σέφιλντ. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Άντονι, ο οποίος πρέπει να πείσει την αδερφή της μέλλουσας συζύγου του ότι δεν είναι ο αχρείος που όλοι φαντάζονται, ο γυναικάς πλέι μπόι, και πως δεν υπάρχει περίπτωση να στενοχωρήσει την αδερφή της, αν και εφόσον παντρευτούν.

Ο Άντονι πρέπει να περάσει από τον έλεγχο της Κέιτ η οποία δεν πιστεύει με τίποτα πως οι μετανιωμένοι γυναικάδες μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύζυγοι! Η Κέιτ είναι αποφασισμένη να προστατέψει την αδερφή της από τα αρπακτικά χέρια του Υποκόμη και θα το κάνει μέχρι τελευταίας πτώσης. Ακόμα κι αν η δική της καρδιά βρεθεί κάπου στη μέση.

Η ιστορία που διαβάζουμε σε αυτό το βιβλίο είναι πέρα για πέρα ρομαντική και μοιάζει να πατάει στα χνάρια της Τζέιν Όστιν. Η Κέιτ είναι μια δυναμική νεαρή γυναίκα, είναι ήδη είκοσι ενός, και ξέρει πολύ καλά πως δεν είναι το ίδιο όμορφη όπως η αδερφή της. Δεν τη ζηλεύει όμως γι’ αυτό. Την αγαπάει και θέλει να είναι ευτυχισμένη, όμως δεν μπορεί παρά να νιώσει ανακούφιση γνωρίζοντας πως δεν είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει ένα πλούσιο γάμο που θα μπορέσει να συντηρήσει τη μητέρα της και την αδερφή της. Αυτό, πέφτει στις πλάτες της Εντουίνα. Δε θα επιτρέψει όμως να κάνει η αδερφή της ένα δυστυχισμένο γάμο.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο κοριτσιών, δεν είναι αυτές της όμορφης και της όχι τόσο όμορφης αδερφής. Είναι σχέσεις αγάπης και αφοσίωσης η μία στην άλλη και χαίρομαι πολύ που διάβασα μια τόσο όμορφη ιστορία αδελφικής αγάπης. Την ίδια αγάπη έχει και ο Άντονι για την οικογένειά του και φαίνεται πως αυτό είναι ένα κοινό τους σημείο. Ο δυναμικός χαρακτήρας της Κέιτ δίνει μια ένταση στην πλοκή και η παράλληλη αθωότητα και όχι τόση αθωότητα είναι ένα υπέροχο μείγμα!

Αν θέλετε να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας διαβάζοντας ένα βιβλίο, διαβάστε αυτό!

 

Εκδόσεις Elxis / Book Depository



Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.