«Μαγεία: Πέντε πριγκίπισσες και ένα μυστικό» και «Μαγεία: Οι προστάτιδες των ονείρων» #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Μια καινούρια σειρά παιδικών βιβλίων έρχεται να μαγέψει τους μικρούς αναγνώστες και να τους μεταφέρει σε ένα τόπο που ονομάζεται «Μαγεία» και έχει πέντε πριγκίπισσες να τον προστατεύουν! Στη Βασιλική Ακαδημία της Μαγείας, πρίγκιπες και πριγκίπισσες από όλη τη χώρα φοιτούν για να μάθουν βασιλικούς τρόπους και ότι άλλο χρειάζεται κανείς όταν προορίζεται να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα. Ανάμεσά τους είναι και πέντε αδερφές, πέντε πριγκίπισσες που έχουν ένα μυστικό. Είναι οι πέντε προστάτιδες της Μαγείας!

Τα πολύ παλιά χρόνια, ο Μάγος της Αυγής για να προστατέψει τις μαγικές του ικανότητες από τις σκοτεινές δυνάμεις, κρύφτηκε μέσα στη φύση. Από τότε, η δύναμή του έγινε η Δύναμη της Μαγείας και υπάρχει σε κάθε φύλλο, κόκκο άμμου και σταγόνα νερού. Όποτε εξαπολύεται νέα επίθεση από τις δυνάμεις του κακού, η Δύναμη της Μαγείας ξυπνάει και διαλέγει Πέντε προστάτιδες.

Καθώς πλησιάζει η Άνοιξη, στη Βασιλική Ακαδημία ετοιμάζονται για τον Ανοιξιάτικο χορό, όπου αυτή τη φορά, τα κορίτσια θα επιλέξουν του καβαλιέρους τους και θα τους ζητήσουν να τις συνοδέψουν στο χορό. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι και περιμένουν να δουν ποια θα είναι τα ζευγάρια. Όμως ξαφνικά, αντί να ανθίζει η φύση έξω πέφτει χιόνι. Είναι ξεκάθαρο πως ο μοχθηρός Έγκορ επιτίθεται στη μαγεία και οι Πέντε Προστάτιδες πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και να αποκρούσουν την επίθεση. Πρώτα όμως θα πρέπει να λύσουν ένα γρίφο για να καταλάβουν πως μπορούν να νικήσουν τον Έγκορ και να επαναφέρουν την τάξη. Στην αποστολή τους τα κορίτσια θα βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και θα συνεργαστούν, χρησιμοποιώντας τις ικανότητές τους ώστε να υπερασπιστούν το βασίλειο.

Τελικά ο χορός της Άνοιξης θα πραγματοποιηθεί και η φύση θα ανθίσει για ακόμα μία φορά!

Εκδόσεις Ελληνικά ΓράμματαΣτο δεύτερο βιβλίο βλέπουμε μια ακόμη αποστολή των Πέντε Προστάτιδων. Αυτή τη φορά, όλοι έχουν αποκοιμηθεί στην Βασιλική Ακαδημία και σύντομα αρχίζουν και οι πέντε αδερφές να νυστάζουν. Πρέπει όμως να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους πριν περάσει ο προδιαγεγραμμένος χρόνος αλλιώς μπορεί οι κάτοικοι να μην ξυπνήσουν ποτέ. Κι αυτή τη φορά, με τη βοήθεια των μαγικών ζώων τους και τη συνεργασία τους αλλά και τη σωστή χρήση των ικανοτήτων τους, οι Πέντε Προστάτιδες σώζουν τη μέρα!

Όμως και κάτι ακόμα συμβαίνει στο συγκεκριμένο βιβλίο. Η μία από τις αδερφές, η Γιάρα, δεν είναι τυπικό δείγμα πριγκίπισσας και δυσκολεύεται πολύ να προσαρμοστεί στα μαθήματα. Προτιμά να τρέχει ελεύθερη έξω στη φύση από το να προσπαθεί να μάθει πιο είναι το σωστό πιρούνι που πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε φορά. Και φυσικά, η δοκιμασία που τρέμει πιο πολύ είναι η ισορροπία, αφού όλοι όσοι φοιτούν στη Βασιλική Ακαδημία, θα πρέπει να χορέψουν ισορροπώντας στο κεφάλι τους μια μπάλα! Ουφ!

Εκδόσεις Ελληνικά ΓράμματαΟι ιστορίες είναι πολύ ευχάριστες και οι δύο και περνούν ωραία μηνύματα στους μικρούς αναγνώστες! Σε αυτό βέβαια βοηθάει και η υπέροχη εικονογράφηση που ταιριάζει και αναδεικνύει την ιστορία. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι οι χάρτες στο τέλος κάθε βιβλίου. Ο ένας δείχνει τη Χώρα της Μαγείας και ο άλλος τη Βασιλική Ακαδημία και έτσι μπορεί ο αναγνώστης να προστρέξει σε αυτούς και να δει που βρίσκονται όλα αυτά τα μέρη για τα οποία διαβάζει στα βιβλία.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.