«Γκάζια στην πίστα!» από τον Isaac Palmiola #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Είναι τώρα από το 2018 που μια σειρά μυστηρίου για μικρούς αναγνώστες κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και έχει αποκτήσει πολλούς φίλους. Είπαμε λοιπόν να διαβάσουμε κι εμείς ένα βιβλίο της, να δούμε περί τίνος πρόκειται και γιατί οι περισσότεροι συμμαθητές της κόρης μου έχουν τουλάχιστον ένα βιβλίο της σειράς στη βιβλιοθήκη τους, αν όχι ολόκληρη τη σειρά. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε τη «Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς» ξεκινώντας από τη 13η περιπέτειά τους.

Τα αδέρφια Τζούλια και Ντιέγκο βρίσκονται σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο του Μόντε Κάρλο μαζί με το Δίκτωρ Γάτσον, το γάτο τους, και τον Σέργουφ, το σκύλο τους. Έχουν πάει να παρακολουθήσουν το Γκραν Πρι του Μονακό, που πρόκειται να διεξαχθεί την επόμενη ημέρα, όμως κάποιος ξαφνικά κλέβει το κύπελο που δικαιούται ο πρωταθλητής, χωρίς να αφήσει το παραμικρό ίχνος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που γνώριζαν τη θέση του κυπέλου και είχαν πρόσβαση σε αυτό, αλλά ούτε και πάρα πολλοί. Τα πράγματα περιπλέκονται τόσο πολύ που η Τζούλια και ο Ντιέγκο υποπτεύονται ακόμα και το φύλακα! Τα δύο παιδιά πρέπει να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία, να δουν τα γεγονότα και να λύσουν το μυστήριο.

Στις πρώτες σελίδες του βιβλίου γνωρίζουμε τους ήρωες της ιστορίας μας για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Ο Ντιέγκο είναι ιδιοφυία στην πληροφορική και την τεχνολογία. Χειρίζεται τους υπολογιστές και όλες τις έξυπνες συσκευές με μεγάλη ευκολία. Το χειρότερό του είναι η εξ αγχιστείας αδερφή του. Η Τζούλια είναι ατρόμητη. Λέει πάντα αυτό που πιστεύει και έχει μεγάλη πειθώ. Λατρεύει τα αστυνομικά βιβλία και τις επικίνδυνες υποθέσεις. Ο Δόκτωρ Γάτσον, ο χοντρούλης γάτος είναι ένας χουζούρης χοντρούλης γάτος που δεν αφήνει το κρεβάτι του για κανένα λόγο, εκτός αν πρόκειται για φαγητό. Όταν δεν τρώει ή δεν κοιμάται, εκδηλώνει το μεγάλο του αστυνομικό ταλέντο. Έχει την ικανότητα να μιλάει με τα αφεντικά του και τον Σέργουφ. Ο Σέργουφ πάλι εκτός από το να μιλάει με τα αφεντικά του και τον Δόκτωρ Γάτσον, έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα, στοιχεία που τον καθιστούν έναν από τους πιο ικανούς ντετέκτιβ του κόσμου. Είναι πονηρός και μικροκαμωμένος, αλλά και πολύ φασαριόζος και έχει μεγάλη αδυναμία στις ψηλές σκυλίτσες.

Η «Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς» απευθύνεται σε παιδιά από 7 χρονών και τους υπόσχεται ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο μυστήριο, χιούμορ και πανέμορφη εικονογράφηση.

 

Εκδόσεις Διόπτρα

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Isaac Palmiola (1979) ζει και γράφει στη Βαρκελώνη.

Φιλόλογος κατ’ εκπαίδευση και συγγραφέας κατ’ επάγγελμα, έχει εργαστεί για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, όπου έμαθε μερικά κόλπα για να δώσει ρυθμό και οπτική αίσθηση σε ιστορίες που απευθύνονται σε νέους αναγνώστες.

Επί του παρόντος εναλλάσσει την ιδιότητά του ως μυθιστοριογράφος με εκείνη ενός καθηγητή γλωσσών και λογοτεχνίας. Παθιασμένος με τις ιστορίες, δεν μπορεί να συλλάβει την ύπαρξή του χωρίς βιβλία, ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. Θα ήθελε να έχει γράψει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είναι μεγάλος θαυμαστής του Game of Thrones και η σειρά που τον έχει καθηλώσει περισσότερο είναι το Lost.

Έχει μια βαρετή ζωή και είναι πολύ περήφανος για αυτό. Στην πραγματικότητα, η υψηλότερη φιλοδοξία του είναι να συνεχίσει να ζει φρενήρη περιπέτειες ενώ σφυροκοπάει το πληκτρολόγιο του υπολογιστή κυκλοφορώντας στο σπίτι ντυμένος με πιτζάμες και παντόφλες.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.