«Η Φλόγα της Ελεγκάντι (Νημφαιά Ακαδημία #1)» από τη Χριστίνα Μ. Ψύλλα #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Τώρα που έφτασε ο καιρός της κυκλοφορίας του βιβλίου, μπορώ κι εγώ επιτέλους να γράψω γι’ αυτό και να σας μιλήσω για ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ και που θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε! Μέχρι τώρα του συζητούσαμε σε μικρό κύκλο, όσοι είχαμε την τιμή και τη χαρά να κάνουμε τις πρώτες αναγνώσεις!

Μέσα από το βιβλίο της η Χριστίνα Ψύλλα μας μεταφέρει από ένα κόσμο που γνωρίζουμε καλά, σε έναν άλλο τόσο διαφορετικό μα και τόσο μαγευτικό. Μυθικά πλάσματα, μια Ακαδημία για νέους και νέες με μαγικές δυνάμεις, μυστήριες επιθέσεις σε βάρος των φοιτητών και έρωτες που γεννιούνται αλλά δεν ολοκληρώνονται πάντα είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που σκοπό έχουν να τραβήξουν τον αναγνώστη στις σελίδες του και να μην τον αφήσουν να πάρει ανάσα. Και φυσικά, το καταφέρνουν χωρίς δυσκολία. Ένα βιβλίο που δε θες να το αφήσεις από τα χέρια σου!

Η Ελίζ Γουάιτ είναι μια νέα κοπέλα που δεν έχει και το πιο ήσυχο και ομαλό οικογενειακό περιβάλλον. Κι ενώ έχει φίλους, δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται πάντα στις προσδοκίες της, οπότε καταφεύγει στα βιβλία! Έτσι κι αυτή τη φορά, μετά από έναν ακόμα καυγά στο σπίτι κατέληξε στο βιβλιοπωλείο και στα ράφια με τα βιβλία φαντασίας την προσοχής της τράβηξε ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Αυτό επέλεξε και αυτό άρχισε να διαβάζει. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου εισχώρησε χωρίς καλά καλά να το καταλάβει και πολύ φοβάται ότι δε θα μπορέσει να τα βγάλει εύκολα πέρα στον μαγικό αυτό κόσμο.

Πανέξυπνη ιδέα και πολύ ωραία εκτελεσμένη. Όσοι διαβάζουμε βιβλία φαντασίας, πολλές φορές πλάθουμε σενάρια όπου μεταφερόμαστε στον κόσμο του αγαπημένου μας βιβλίου. Αυτή τη φαντασίωση έκανε πραγματικότητα η συγγραφέας για την ηρωίδα της και την έκρυψε πίσω από κάποια μυστικά που θα αποκαλυφθούν κάποια στιγμή αφού έχει προχωρήσει αρκετά η ιστορία ώστε να βγαίνει και νόημα.

Όπως η ηρωίδα γνωρίζει το μέρος που μεταφέρθηκε, έτσι το μαθαίνει και ο αναγνώστης μέσα από τα μάτια της. Ξεκινώντας με τη Νημφαιά Ακαδημία, τα πλάσματα που διαφεντεύουν τον μαγικό αυτό κόσμο και προχωρώντας στις ιδιαιτερότητες του κόσμου αλλά και των κατοίκων του γενικότερα. Μαζί με τον κόσμο, η ηρωίδα μαθαίνει και τον εαυτό της, που δεν είναι αυτός που μέχρι τότε νόμιζε. Η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο είναι ταιριαστή στο ύφος και το είδος του βιβλίου και δίνει την πνοή που χρειάζεται η ιστορία ώστε να μένει το ενδιαφέρον αναλλοίωτο. Πρόκειται για ένα New Adult Fantasy που τιμά το είδος του, δίνοντας ίσα κομμάτια φανταστικού και ρομαντικού στοιχείου, και επιπλέον, με μια καλή δόση δράσης. Ανυπομονώ για τη συνέχεια!

 

Εκδόσεις Πηγή

 

 

Η Χριστίνα Μαρία Ψύλλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Έχει διακριθεί πολλάκις ως Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στο Τάε Κβον Ντο και σπουδάζει Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τώρα βέβαια, θα αναρωτιέστε τι σχέση έχει με τη συγγραφή ενός βιβλίου. Το ίδιο απορούσε και εκείνη, μέχρι που το έργο της ολοκληρώθηκε και ανακάλυψε ότι ήταν ο εαυτός της. Οι σκέψεις, τα λόγια της, η ιστορία που ήθελε να πει στον κόσμο.

Επίσης, απολαμβάνει τα ταξίδια και το σινεμά. Κατά πάσα πιθανότητα θα τη βρείτε σε μία από τις αίθουσες να κλαίει με το τέλος της ταινίας. Αν δεν είναι εκεί, τότε θα έχει έρθει η άνοιξη, και θα είναι έξω να την εξερευνήσει.

Ιστοσελίδα: www.christinapsylla.gr
Instagram: eliz_white

 

4 thoughts on “«Η Φλόγα της Ελεγκάντι (Νημφαιά Ακαδημία #1)» από τη Χριστίνα Μ. Ψύλλα #BookReview

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.