«Μάτια από σμαράγδι» από την Eloisa James #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Είχα καιρό να διαβάσω ένα ρομαντικό βιβλίο εποχής, οπότε μόλις έπεσε ο τίτλος «Μάτια από σμαράγδι» στο τραπέζι, που παρόλο που είναι το πέμπτο βιβλίο της σειράς «Μια ιστορία ακόμα», είναι αυτοτελής ιστορία, συμφώνησα χωρίς δεύτερη σκέψη!

Αυτή τη φορά έχουμε μια νεαρά, την Ίντι, η οποία ζει με τον πατέρα της και τη μητριά της, την οποία αγαπάει πολύ, πιο πολύ σαν φίλη. Όταν έρχεται η στιγμή να κάνει το ντεμπούτο της, η Ίντι είναι άρρωστη με πυρετό, οπότε ούτε μιλάει πολύ ούτε και θυμάται πολλά την επόμενη μέρα. Όπως για παράδειγμα το πρόσωπο του δούκα με τον οποίο χόρεψε το προηγούμενο βράδυ.

Από την άλλη, ο Γκόουαν Στόουτον, δούκας του Κίνρος έρχεται πάντα στο Λονδίνο με πρόγραμμα. Η θέση του συνήθως σημαίνει ότι έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα, είτε βρίσκεται στα εδάφη του στη Σκοτία, είτε ταξιδεύει στο Λονδίνο για δουλειές. Για τον δούκα δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην έχει λύση και πάντα βρίσκει τον τρόπο να είναι όλα τα θέματα που τον απασχολούν ξεκάθαρα. Ένα από αυτά ήταν η εύρεση συζύγου, όμως όσες Αγγλίδες συνάντησε εκείνο το βράδυ του φαίνονταν δυσκοίλιες. Μέχρι την ώρα που γνώρισε την κόρη του κόμη Γκίλκριστ. Μπορεί το όνομά της, Ίντιθ, να μην ταίριαζε σε μια νέα κοπέλα, τα σμαραγδένια μάτια της όμως του πήραν την καρδιά. Η αναζήτηση του Γκόουαν είχε λήξει, πριν καλά καλά αρχίσει. Ήξερε ποια θα είναι η επόμενη δούκισσα του Κίνρος.

Αυτό που ξεκινάει σαν μια εσφαλμένη εικόνα για τον Γκόουαν, αυτή της λιγομίλητης Ίντι, σύντομα μετατρέπεται σε ένα αμοιβαίο σεβασμό και αλληλοκατανόηση. Ο Γκόουαν αντιλαμβάνεται πως η Ίντι είναι μια κοπέλα που έχει μεγαλώσει αγαπώντας τη μουσική, αν και ο ίδιος δεν έχει ιδέα τι είναι το τσέλο, ωστόσο μπορεί να νιώσει το ταλέντο της Ίντι όταν την ακούει να παίζει. Η Ίντι πάλι θα εντυπωσιαστεί από τον ρωμαλέο Σκοτσέζο δούκα, μέχρι να αντιληφθεί πως σχεδόν όλος ο χρόνος του ανήκει κάπου. Τότε θα το βάλει σκοπό να του δώσει να καταλάβει πως θα πρέπει να αλλάξει λίγο το πρόγραμμά του.

Είχε ενδιαφέρον που από εκεί που είχαν ο καθένας τη δική του ξεχωριστή ζωή και χωρίς καμία επαφή μεταξύ τους ξαφνικά παντρεύονται και βρίσκονται σε μια θέση που δεν έχουν ξαναβρεθεί. Κανένας από τους δύο δεν έχει εμπειρία στο ερωτικό κομμάτι αλλά και οι δύο προσπαθούν να κάνουν αυτό που νομίζουν ότι θέλει ή περιμένει ο άλλος, μέχρι που τα κάνουν μαντάρα! Τουλάχιστον, κάποια στιγμή αποφασίζουν να είναι ειλικρινείς και επιτέλους βρίσκουν την άκρη!

Βασικό κομμάτι του βιβλίου είναι και η ιστορία του πατέρα της Ίντι και της γυναίκας του Λέιλα, που φαίνεται πως αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στο γάμο τους. Παρόλο που και οι δύο είναι ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον, δεν συζητούν σε βάθος με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν λανθασμένες αντιλήψεις ο ένας για τον άλλο. Μια όμορφη ιστορία που είχε ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο στο συγκεκριμένο βιβλίο, λόγω και του ότι η Ίντι αγαπάει πολύ και τους δύο και θέλει να τους δει ευτυχισμένους.

 

Εκδόσεις Elxis

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

H Eloisa James είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει πτυχίο Φιλοσοφικής από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διδακτορικό από το Γέιλ. Έχει δική της έδρα με μελέτες πάνω στον Σαίξπηρ, εκδίδοντας μάλιστα ένα ακαδημαϊκό βιβλίο στις πανεπιστημιακές εκδόσεις Oxford University Press. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγήτρια και διευθύντρια του προγράμματος Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Φόρντχαμ της Νέας Υόρκης. Η «διπλή ζωή» της αφήνει έκθαμβους τόσο τους εκπροσώπους των μέσων επικοινωνίας όσο και το αναγνωστικό της κοινό. Με την ακαδημαϊκή της ιδιότητα έχει γράψει για τους New York Times ένα χρονογράφημα στο οποίο υπερασπίζεται τα ρομαντικά μυθιστορήματα, καθώς και άρθρα σε γυναικεία περιοδικά, όπως το Romance Writers’ Report. Οι νουβέλες της έχουν τιμηθεί επανειλημμένα με πολυάριθμα αστέρια από τα έγκριτα Publishers Weekly και Library Journal και εμφανίζονται τακτικά στις λίστες ευπώλητων. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν οι σειρές Μια ιστορία ακόμα και Ερωτευμένες Δούκισσες.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.