«Συλλέκτης ευχών» από τη Mia Sheridan #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Αν σας αρέσει να διαβάζετε ιστορίες όπως «Το Φάντασμα της Όπερας» ή το «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» τότε σας συστήνω να διαβάσετε κι αυτό το βιβλίο της Mia Sheridan. Ο «Συλλέκτης Ευχών» είναι μια ιστορία για ένα σύγχρονο Τέρας και μια σύγχρονη Πανέμορφη κοπέλα. Παράλληλα όμως είναι και μια ιστορία αγάπης που χρονολογείται στις απαρχές του Εμφυλίου Πολέμου της Αμερικής ανάμεσα σε μια έγχρωμη κοπέλα και έναν ευκατάστατο στρατιώτη.

Η Κλάρα Κάμπελ είναι μια νεαρή μπαλαρίνα που έχει πρόσφατα μετακομίσει στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί, προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση της ζωής της. Το νέο θέατρο. Η νέα παράσταση. Οι χορευτές και οι χορεύτριες που δεν γνωρίζει και που δε φαίνονται και πολύ πρόθυμοι να τη γνωρίσουν. Ο πατέρας της που έχει μείνει πίσω στο Οχάιο και που ήταν πάντα το στήριγμά της. Ο πατέρας της που πλέον χρειάζεται ένα στήριγμα μιας και οι στιγμές διαύγειάς του είναι πλέον ελάχιστες και οι ενοχές της που τον άφησε πίσω. Ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζει σε αυτή τη μαγική και γεμάτη συναισθήματα πόλη είναι η γειτόνισσά της, η κυρία Γκιγιό, η οποία θα της μιλήσει και για το θρύλο της φυτείας Ουιντάλ. Το μέρος στο οποίο μια ιστορία αγάπης είχε άσχημο τέλος αιώνες πριν. Από τότε λένε πως τα φαντάσματα των δύο εραστών περιφέρονται στη φυτεία, χωρίς να μπορούν να συναντηθούν, λόγω μιας παλιάς κατάρας. Λένε ακόμη πως ο τοίχος της φυτείας δακρύζει κι ακόμη πως η Αντζελίνα, ή ίσως το φάντασμά της, εκπληρώνει ευχές που θα περάσουν μέσα από τις σχισμές του τοίχου.

Όμως η φυτεία δεν είναι εγκαταλειμμένη όπως νομίζουν οι κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης. Στην παλιά έπαυλη κατοικεί ένας απόγονος της οικογένειας στην οποία ανήκει η φυτεία. Θέλει όμως η παρουσία του εκεί να κρατηθεί μυστική, μιας και έχει επιλέξει να απομακρυνθεί από όλους τους ανθρώπους. Ο Τζόνα Τσαμπερλέιν έχει επιλέξει τη μοναξιά και την απομόνωση. Τα τελευταία οκτώ χρόνια μένει στην έπαυλη και δεν έχει πατήσει το πόδι του εκτός των ορίων της ούτε μία φορά. Καταφέρνει να επιζήσει χάρη στις φροντίδες της Μιρτλ και του Σέσιλ που φροντίζουν τη φυτεία εδώ και χρόνια. Μετά από όσα του συνέβησαν πριν από οκτώ χρόνια η ζωή του Τζόνα έχει καταστραφεί, όπως και το μισό πρόσωπό του από τη φωτιά. Είναι πλέον ένα τέρας που προτιμάει το σκοτάδι γιατί αυτό του αξίζει.

Το βιβλίο ξεκινάει με τη σύγχρονη ιστορία ανάμεσα στον Τζόνα και την Κλάρα και τη φιλία που αναπτύσσουν χωρίς να έχουν καν συναντηθεί. Ο καθένας από τη δική του πλευρά του τοίχου, ξεγυμνώνουν την ψυχή τους, όσο οι ίδιοι αντέχουν και δένονται με έναν τρόπο που δεν περίμεναν. Παράλληλα, διαβάζουμε και την ιστορία του παρελθόντος ανάμεσα στην Αντζελίνα και τον Τζον και καταλαβαίνουμε πόσα εμπόδια μπορεί να μπήκαν στο δρόμο τους αλλά και τι μπορεί να οδήγησε στην κατάρα που τους έδεσε με το Ουιντάιλ.

Οι δύο ιστορίες αγάπης είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους αλλά και συνδεδεμένες με έναν μοναδικό τρόπο. Όμως το βιβλίο δε μιλάει μόνο για την αγάπη. Μιλάει για την αδικία, τη συγχώρεση, την εξιλέωση, τη δύναμη να πιστέψεις και πάλι στον εαυτό σου και να αποδεχθείς τα λάθη που έκανες.

 

Εκδόσεις Elxis

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Sheridan-Mia

Η Mia Sheridan είναι best seller συγγραφέας των New York Times, USA Today και Wall Street Journal. Το πάθος της είναι να δημιουργεί μοναδικές ιστορίες αγάπης για ανθρώπους που είναι γραφτό να είναι μαζί. Η Mia ζει στο Οχάιο μαζί με τον άντρα της. Έχουν τέσσερα παιδιά εδώ στη γη και ένα στον ουρανό. Aπό τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία Η φωνή του τοξότη, Η ορμή του ταύρου, Η καρδιά του Υδροχόου, Για να μην πληγωθώ.

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.