«Η βασίλισσα του τίποτα» από την Holly Black #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Λένε πως, ό,τι κάνεις την πρώτη μέρα του χρόνου, αυτό θα κάνεις ολόκληρη τη χρονιά! Γι’ αυτό κι εγώ πέρασα ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της πρώτης μέρας του 2024 διαβάζοντας ένα βιβλίο φαντασίας, που είναι και ένα από τα αγαπημένα μου είδη! «Η βασίλισσα του τίποτα» ήταν το πιο κατάλληλο βιβλίο για να αρχίσει η χρονιά δυναμικά, με μια δυναμική ηρωίδα, που έχει φυσικά και τις αδυναμίες αλλά και τις φοβίες της και που καταφέρνει να τρομάξει ολόκληρο το Έλφχεϊμ.

Και μετά από αυτό το συγκλονιστικό βιβλίο, ανυπομονώ να διαβάσω και την πανέμορφη έκδοση του «Πώς ο βασιλιάς του Έλφχεϊμ έμαθε να μισεί τις ιστορίες»! Όμως πριν πάμε εκεί και ζήσουμε λίγο παραπάνω τη μαγεία του Κάρνταν, να σας πω λίγα πράγματα για αυτό το πανέμορφο βιβλίο.

Όπως κάθε φορά που μιλάω για βιβλία σειράς που δεν είναι το πρώτα της σειράς, έτσι και τώρα θα σας μιλήσω για την εμπειρία της ανάγνωσης, χωρίς να κάνω σπόιλερ. Ούτε καν αυτά που αναφέρονται στο οπισθόφυλλο, αυτού ή του προηγούμενου βιβλίου. Πως θα το κάνω αυτό; Με μαγικά! Σαν να είμαι ο Κάρνταν ή η Βίβη.

Μετά το σοκ του τέλους του δεύτερου βιβλίου, η Τζουντ προσπαθεί να επιβιώσει με όποιον τρόπο μπορεί και να ψυχράνει την καρδιά της απέναντι στον μοχθηρό βασιλιά, ακόμα κι αν δεν μπορεί να το κάνει. Όταν η δίδυμη αδερφή της έρχεται σε αυτή ζητώντας βοήθεια, βρίσκει την ευκαιρία να κάνει κάτι απαγορευμένο, με τη σιγουριά που της χαρίζει η γενναιότητά της, αλλά και η αγάπη της για την αδερφή της. Αυτή που πολλές φορές την έχει οδηγήσει στις πιο τρελές και επικίνδυνες αποφάσεις. Μια τέτοια επικίνδυνη απόφαση είναι κι αυτή που παίρνει τώρα, όμως δεν μπορεί να αντισταθεί στην παρόρμηση να κάνει κάτι για να βοηθήσει.

Σε αυτό το τρίτο βιβλίο, τόσο η Τζουντ, όσο και ο Κάρνταν βγάζουν πολλά περισσότερα συναισθήματα από τα προηγούμενα βιβλία. Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε τη Τζουντ αρκετά παραπάνω από τον Κάρνταν, όμως τη δική της ιστορία θέλει να πει το βιβλίο και μέσα από τα δικά της μάτια βλέπουμε τη Νεραϊδοχώρα όπως και τον κόσμο των θνητών. Όμως και οι δυο τους λένε και δείχνουν πολλά μέσα από τις πράξεις τους! Ειδικά όταν ο Κάρνταν εξηγεί στην Τζουντ τι ακριβώς συνέβη στο τέλος του προηγούμενου βιβλίου και τι θα μπορούσε να είχε κάνει εκείνη, βλέπουμε πόσο την είχε επηρεάσει όλο αυτό, σε βαθμό να μην μπορεί να σκεφτεί καθαρά!

Αυτό το βιβλίο τα είχε όλα! Πόλεμο, αγάπη, έρωτα, μηχανορραφίες της αυλής, κατάρες και τέρατα. Ένα φοβερό κλείσιμο μιας αγαπημένης τριλογίας!

 

Εκδόσεις Διόπτρα

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Holly Black, η Νο 1 best seller συγγραφέας των New York Times, ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων φαντασίας. Έργα της είναι η σειρά βιβλίων για το μαγικό βασίλειο του Έλφχεϊμ, το The Coldest Girl in Coldtown, το Spiderwick Chronicles και το Book of Night που απευθύνεται σε ενήλικες, καθώς και ένα εικονογραφημένο βιβλίο για την εποχή του βασιλιά Αρθούρου με τίτλο Sir Morien. Βρέθηκε στη βραχεία λίστα για τα βραβεία Eisner και Lodestar και έχει βραβευθεί με τα Mythopoeic Award, Nebula και Newbery Honor. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 32 γλώσσες και σύντομα θα περάσουν στον χώρο του κινηματογράφου. Ζει στη Νέα Αγγλία με τον σύζυγο και τον γιο της σε ένα σπίτι με μυστική βιβλιοθήκη. Αν θέλετε να μάθε περισσότερα για την ίδια και το έργο της, σας προσκαλεί να την επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα blackholly.com.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.