«Πορτιέρο» από την Οφηλία #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Με τέτοιο εξώφυλλο είμαι σίγουρη πως έχετε καταλάβει για πόσο καυτό και πικάντικο βιβλίο πρόκειται! Και φυσικά, αν περιμένετε έντονες σκηνές πάθους, δε θα απογοητευτείτε! Πέρα από το πάθος όμως έχουμε κι άλλα στοιχεία και κάμποσο αθλητισμό!

Ο πορτιέρο στο ποδόσφαιρο είναι ο τερματοφύλακας και ο πορτιέρο στην ιστορία μας είναι ο Δημήτρης Δρακάκης, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της πρωταθλήτριας του Βορρά. Το όνομα της ομάδας μπορεί να μην αναφέρεται ποτέ, όμως τα χρώματα και το γήπεδο που αναφέρονται, ξεκαθαρίζουν την κατάσταση ώστε να μην υπάρχουν απορίες. Ο Δρακάκης είναι μεγάλο ταλέντο που δύσκολα δέχεται γκολ, είναι όμως κι ένας κούκλος που πρόκειται να κάψει καρδιές στη συμπρωτεύουσα.

Η Έλενα Βελισσαρίδη είναι αθλητικογράφος και συμμετέχει σε μια τηλεοπτική εκπομπή, στο πλάι φυσικά αντρών που βρίσκονται στον χώρο χρόνια. Δυστυχώς όμως δεν έχει καταφέρει να πετύχει όσα θέλει, γιατί άραγε, όμως ακόμα προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της με κάθε τρόπο. Ο νέος τερματοφύλακας της αγαπημένης ομάδας θα τραβήξει την προσοχή της ήδη από τη συνέντευξη τύπου για την απόκτησή του, συνέντευξη στην οποία παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της ΠΑΕ και πρώτος έρωτας της Έλενας, Παύλος Θεοδωρίδης.

Αυτός ο έρωτας κρατάει χρόνια, κι ας μένει κρυφός από όλους , εκτός από τους κολλητούς της Έλενας, αλλά κυρίως από τον αδερφό της, το Θάνο. Καθώς ο Θάνος ήταν ο λόγος που η Έλενα γνώρισε τον Παύλο πριν δεκαπέντε χρόνια, σε μια έξοδο στο μπαρ Berlin, που σηματοδότησε αυτόν τον έρωτα. Τα εμπόδια όμως ανάμεσά τους πολλά και παρ’ όλο που «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια» ο έρωτάς τους έμεινε μισός, γιατί «μισά» μόνο μπορούσε να της δώσει ο Παύλος. Έμεινε όμως και αναλλοίωτος μέσα στο χρόνο. Τουλάχιστον, μέχρι να μπει στο κάδρο ο Δρακάκης.

Έρωτας, μυστικά και πάθη χαρακτηρίζουν όλο το βιβλίο. Εκτός από τον μυστικό έρωτα του Παύλου και της Έλενας, που όσο και να μην πρέπει να είναι μαζί, δε θα χωρίσουνε ποτέ, υπάρχουν πολλά ακόμα μυστικά που τα ξέρουν λίγοι και που αποκαλύπτονται όσο προχωράει η ιστορία. Η συγγραφέας μας δίνει στοιχεία από το παρελθόν, μήπως και καταφέρουμε να γνωρίσουμε τον έρωτα της Έλενας και του Παύλου, μήπως και καταφέρουμε να κατανοήσουμε τα αισθήματα που τρέφουν ο ένας για τον άλλο και τι έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια.

Και μέσα από αυτές τις αναδρομές στο παρελθόν και τις εξελίξεις του παρόντος, έχουμε αναφορές στην ψυχική υγεία και τον τρόπο που αντιδρά κανείς σε τραυματικά γεγονότα, που δεν είναι μεν ο ίδιος για όλους τους ανθρώπους, αν όμως μοιάζει καθόλου με αυτόν την Έλενας, μας δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Έχουμε αληθινές φιλίες που κρατάνε χρόνια και που είναι καλύτερες κι από αδερφικές σχέσεις. Και φυσικά έχουμε και την περίπτωση της γυναίκας σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως αυτός του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, όπου η γυναίκα αθλητικογράφος αντιμετωπίζεται με σεξισμό από τους περισσότερους συναδέλφους της, όχι όμως από όλους. Υπάρχουν και κάποιοι άντρες που είναι άνθρωποι και ζουν στη σημερινή εποχή, ευτυχώς.

Αν σας αρέσει το ποδόσφαιρο, τα ερωτικά τρίγωνα και η Θεσσαλονίκη, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς!

 

Εκδόσεις BELL

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Οφηλία είναι απόφοιτος Πληροφορικής και εργάζεται ως web designer. Κατοικεί στην Αθήνα που λατρεύει, μαζί με τον σύντροφό της. Λατρεύει την μουσική, τα ροκ φεστιβάλ, την Αυστρία, τη Φλόρενς Γουέλτς, τον Ντέρμοτ Κένεντι, και η πρώτη της αγάπη είναι ο Δανός πρίγκιπας Άμλετ. Είναι ερωτευμένη με τον άτακτο Θεό Έρωτα και με τα λόγια του Σαίξπηρ: Θεέ μου, ξέρουμε τι είμαστε, μα δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνουμε.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.