“Κάτι μου κρύβεις” από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

101568l

Η Δώρα είναι μια γυναίκα της σημερινής Ελλάδας. Χωρισμένη, με δύο παιδιά, ένα γκέι πρώην σύζυγο και ένα χάρισμα που βλέπει και προβλέπει. Μια σύγχρονη Κασσάνδρα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν το θέλει αυτό το χάρισμα – κατάρα, αλλά δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς. Κάποια στιγμή συμβαίνουν όλα μαζί. Ο πρώην άντρας της γνωρίζει κάποιον. Ο μεγάλος της έρωτας εμφανίζεται από το πουθενά και μένει εκεί, να τον βλέπει κάθε μέρα και να θυμάται το παρελθόν. Ο δικηγόρος φίλος που έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Και τι τέλος πάντων συμβαίνει με το γιο της;

Τα προβλήματα της Δώρας, της ηρωίδας, είναι και δεν είναι τα προβλήματα της κάθε μάνας με παιδιά σε μετά-εφηβική και νεο-ενήλικη ηλικία. Είναι οι προβληματισμοί μιας μάνας που δεν τη λες και συμβατική. Που δεν έχει κάθε μέρα φρεσκομαγειρεμένο φαγητό στο τραπέζι. Που δεν τα πάει και πολύ καλά με το νοικοκυριό, αλλά τα πάει τέλεια με τη μυθολογία, οπότε και βρίσκει ένα τρόπο να φέρνει λεφτά στο σπίτι!

Η πλοκή του βιβλίου είναι γρήγορη και λιγάκι νουάρ. Έχει δηλαδή τα κομμάτια εκείνα που θα κάνουν το αναγνώστη να του δώσει αυτή την ταμπέλα. Έχουν δολοφονία, όχι μία μόνο, αστυνομία, ύποπτο, μυστήριο, στοιχεία που αποκαλύπτονται σιγά σιγά και που τα ενώνει ο αναγνώστης μαζί με την ηρωίδα του βιβλίου. Οι χαρακτήρες αρκετοί για να δώσουν την τροπή που πρέπει να πάρουν τα πράγματα και να βάλουν ερωτηματικά εκεί που δεν υπάρχουν.

Η γλώσσα της συγγραφέως είναι απλή, καθημερινή, διανθισμένη όπου χρειάζεται από την αγγλική, λίγο πολύ όπως μιλάει και ο σύγχρονος Έλληνας. Αυτό από μόνο του είναι ικανό για να κυλήσει η ανάγνωση γρήγορα και ομαλά. Βοηθάει όμως και γραφή αλλά και η ιστορία η ίδια.

Το “Κάτι μου κρύβεις” είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Αθήνας.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Κάτι μου κρύβεις

Λίγα λόγια για τo συγγραφέα

guide1543Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα και γράφει από τα 10. Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Στα περιοδικά γράφει από την αρχή της δεκαετίας του ’80 μέχρι και σήμερα χωρίς διακοπή. Έχει δουλέψει στον “Ταχυδρόμο” (’82-’89), στα “Πρόσωπα”, στο “Κλικ”, “Diva”, “Μen” (’89-’93), “Nitro”, “Down Town”, “Elle”, “Time out”, “Elle”, “PinkWoman”, “Athens voice”, “Look”, και “Home” ως δημοσιογράφος. ‘Εχει μεταφράσει περί τα 30 βιβλία και άλλα τόσα “‘Aρλεκιν”. Δούλεψε στο ραδιόφωνο ως παραγωγός.
Έχει γράψει πολλά βιβλία εκ των οποίων το “Πώς να γράψεις”, το “Ευτυχία” και το ”Φερμουάρ” από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Σενάρια: “Ελεύθερη κατάδυση” (συν-σεναριογράφος µε σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο), “Ριζότο” (συν-σεναριογράφος µε σκηνοθέτη Όλγα Μαλέα). Σενάρια τηλεόρασης: “Φεύγα” (σειρά Mega), “Ξέχασέ µε” (σειρά Alpha, συν- σεναριογράφος με Βαγγέλη Νάση), “Απαγωγή” (τηλεταινία Mega). Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

One thought on ““Κάτι μου κρύβεις” από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.