“Γλυκιά Προδοσία” από τη Lorraine Heath

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

coverΟ Ντρέικ Ντάρλινγκ έχει γεννηθεί στους δρόμους. Οι γονείς του ήταν φτωχοί αλλά όχι τίμιοι, το αντίθετο μάλλον, ειδικά ο πατέρας τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που τελικά ο Ντρέικ μεγάλωσε μακριά τους, αλλά στην αγαπημένη αγκαλιά μιας οικογένειας της αριστοκρατίας. Κι όμως, όσο κι αν τον καλοδέχτηκαν στην οικογένεια και τον θεωρούσαν ισότιμο μέλος, ο κόσμος δεν τον έβλεπε με το ίδιο μάτι. Δεν ήταν γαλαζοαίματος και άρα, παρόλο που ήταν ένας κύριος με τρόπους, οικονομική επιφάνεια και ισχυρούς φίλους, δεν ήταν και ίσος με αυτούς.

Έτσι τον έβλεπε και η Λαίδη Οφίλια Λάιτλτον, η οποία δεν έχανε ευκαιρία να τον μειώνει και να του θυμίζει την καταγωγή του. Αυτά πριν να τη βρει μισοπνιγμένη στις όχθες του Τάμεση και της σώσει τη ζωή. Από τη στιγμή που ξύπνησε στο σπίτι του η Φι, δεν θυμάται τίποτα από την προηγούμενη ζωή της, οπότε δέχεται αυτό που της λέει ο Ντρέικ, ότι δηλαδή είναι υπηρέτριά του.  Μια παιδιάστικη αντίδραση, ναι, αλλά ένας ωραίος τρόπος για να πάρει εκδίκηση για όσα του έχει κάνει. Κανείς από τους δυο όμως δεν περιμένει όσα συμβούν ανάμεσά τους όσο καιρό κρατάει αυτή η φάρσα.

Η ιστορία χρησιμοποιεί χαρακτήρες που γνωρίσαμε στο προηγούμενο βιβλίο της σειράς “Ο αμετανόητος εργένης” χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να έχει διαβάσει κανείς το πρώτο βιβλίο της σειράς για να καταλάβει το επόμενο. Είναι όμως ευχάριστο να συναντάς γνωστούς ήρωες!

Η ηρωίδα του βιβίου, η Λαίδη Οφίλια, είναι μια γυναίκα που δεν θα συμπαθήσει κανείς εύκολα. Είναι η κλασσική σνομπ αριστοκράτισσα που κρατά τους τύπους και τις αποστάσεις και ακολουθεί τις διδαχές του πατέρα της. Μόνο που το περισσότερο από όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι παρά ακριβώς αυτό, σκηνικό. Η συμπεριφορά της είναι ένα προσωπείο που την προστατεύει από όλα αυτά που την πονάνε ή που θα ήταν πιθανό να την πονέσουν. Ζει κάθε μέρα παριστάνοντας κάποια άλλη μέχρι τη στιγμή που χάνει τη μνήμη της και αφήνει τον εαυτό της ελεύθερο να μιλήσει και να συμπεριφερθεί όπως πραγματικά θα ήθελε.

Από την άλλη ο Ντρέικ, είναι ένας άντρας που έχει καταφέρει πολλά, αλλά παράλληλα σέβεται και είναι ευγνώμον στους ανθρώπους που τον βοήθησαν να γίνει αυτός που είναι σήμερα. Στο πίσω μέρος όμως του μυαλού του, έχει πάντα τα πρώτα χρόνια της ζωής του, την καταγωγή του και τους προγόνους του και φοβάται ότι κάποια στιγμή μπορεί να πέσουν οι άμυνές του και να φανερωθεί ποιος πραγματικά είναι.

Όταν αυτοί οι δύο έρθουν κοντά, τα τείχη και των δυο θα πέσουν γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να το εμποδίσουν. Η φωτιά που θα ανάψει ανάμεσά τους θα είναι τόσο δυνατή που δεν θα κάψει τους ίδιους όπως νομίζουν, αλλά όλα τα εμπόδια που τους χωρίζουν!

Ένα υπέροχο ρομαντικό μυθιστόρημα!

 

 

Εκδόσεις Elxis

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

04f84104715e4eb86f4a51faadb7f7a8Η Lorraine Heath ονειρευόταν από μικρή να γίνει συγγραφέας. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, έγραψε εκπαιδευτικά βιβλία, δελτία τύπου για διαφημιστές, άρθρα και κώδικες υπολογιστών. Πάντα όμως κάτι έλειπε. Το 1990, διάβασε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα και όχι απλά μαγεύτηκε, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε τι έλειπε από τα κείμενά της: κακά παιδιά, απατεώνες και καθάρματα. Από τότε γράφει γι’ αυτούς. Η δουλειά της έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των RWA’s RITA®, ένα μετάλλιο HOLT και ένα Βραβείο Συνολικής Προσφοράς από τους Romantic Times. Τα μυθιστορήματά της έχουν εμφανιστεί στις λίστες με τα ευπώλητα του USA Today και των New York Times.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.