“Διχασμένη καρδιά” από την Αγγέλικα Μάσι

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

dixasmenh-kardiacovers-forprint.jpgΜια Ελληνίδα γράφει regency romance με επιτυχία!

H Ρόζαλιν Τέρλινγκτον επιστρέφει στην Αγγλία ύστερα από 12 χρόνια παραμονής στο εξωτερικό. Σκοπός της επιστροφής της είναι η εκδίκηση. Θέλει να εκδικηθεί τον άνθρωπο που της κατέστρεψε τη ζωή, οδηγώντας τη μητέρα της στην αυτοκτονία. Το μόνο άνθρωπο που είχε δικό της σε αυτόν τον κόσμο.

Όμως δεν βρίσκει ακριβώς αυτό που περίμενε να βρει. Αντ’ αυτού, βρίσκει τον έρωτα, ένα συγγενικό πρόσωπο που δεν περίμενε κι ένα γάμο που ήρθε πραγματικά από το πουθενά. Η απόφασή της είναι δύσκολη. Θα επιμείνει στο αρχικό της σχέδιο ή τελικά θα αλλάξει γνώμη;

Το υπέροχο αυτό βιβλίο μας ταξιδεύει στην Αγγλία, την εποχή που υπήρχαν ακόμη ντεμπιτάντ, χοροί της αριστοκρατείας και άμαξες στους δρόμους. Ο λόρδος, ο κόμης και η λαίδη είναι τίτλοι που θα διαβάσουμε και θα μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, λίγο πιο αθώα, λίγο πιο πονηρή σε σχέση με το σήμερα. Η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μπαθ που όλος ο καλός ο κόσμος είχε εξοχικό είναι οι τοποθεσίες που αναφέρονται στην ιστορία και ευνοούν στην εξέλιξή της.

Η συγγραφέας φαίνεται καλά διαβασμένη όσον αφορά στις συνήθειες της εποχής αλλά και στις περιοχές που συμπεριλαμβάνει. Δεν κάνει το λάθος να μπει σε λεπτομέρειες που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει, δίνει όμως μια ατμόσφαιρα ανάλογη των διεθνών μυθιστορημάτων εποχής, όπως τα έχουμε συνηθίσει από τις συγγραφείς του χώρου.

Το μικρό αυτό βιβλίο, μόλις 190 σελίδες, διαβάζεται άνετα σε μια μέρα, καθώς η ιστορία και η πλοκή του είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και κρατάει τον αναγνώστη στις σελίδες του μέχρι το τέλος. Παρά το μικρό του μέγεθος, έχει μια ολοκληρωμένη ιστορία, που δεν της λείπει τίποτα!

Καλή συνέχεια στη συγγραφέα και περιμένουμε να δούμε και επόμενα έργα της!

 

Εκδόσεις Πηγή / Public / Ianos / Greekbooks.gr

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

aggelika-masiΗ Αγγέλικα Μάσι (λογοτεχνικό ψευδώνυμο της Αγγελικής Μακαντάση) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βόρεια Εύβοια, ζώντας εκεί ως τα 20 χρόνια της. Σπούδασε ξενοδοχειακά και μέσα απ’ το επάγγελμά της γνώρισε τον σύζυγό της.

Αθεράπευτα ρομαντική από μικρή, της άρεσε να διαβάζει ιστορίες αγάπης με ιδιαίτερη αδυναμία στις ιστορίες εποχής. Λάτρης των μυθιστορημάτων της Όστεν και της Μπροντέ, δεν είχε τολμήσει ποτέ να γράψει το δικό της μυθιστόρημα. Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα, όταν με τη βοήθεια της έφηβης κόρης της ανακάλυψε την εφαρμογή του wattpad.

Εκεί, με το ψευδώνυμο Angelika Masi, παρουσίασε την πρώτη της ιστορία με τίτλο Ρόζαλιν, που πλέον βρίσκεται στα χέρια σας με τίτλο «Διχασμένη καρδιά».
Συνεχίζει να συγγράφει ιστορίες που τη μεταφέρουν σε άλλους κόσμους, εκεί όπου η αγάπη και η ελπίδα κυριαρχούν.

Η Αγγελική Μακαντάση ζει στην Αθήνα με τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά.

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.