Βαγγέλης Γιαννίσης, ο αγαπημένος Έλληνας συγγραφέας Σκανδιναβικού νουάρ

giannisis.pngΟ Βαγγέλης Γιαννίσης είναι ένας Έλληνας που ζει μεταξύ Ελλάδας, Σουηδίας και ΗΠΑ. Παρέα του έχει τον Jax, έναν γάτο που απαιτεί αμέριστη προσοχή και που όπως μπορεί κανείς να καταλάβει ακολουθώντας τη σελίδα του συγγραφέα στο Facebook, είναι και αυτός που παίρνει τις μεγάλες αποφάσεις από τους δύο! Παρόλα αυτά, εμείς τον αγαπάμε! Και το συγγραφέα και το γάτο του!

Ο Γιαννίσης λοιπόν, είναι ένα παλικάρι που ενώ ταξίδευε με το τραίνο από το Έρεμπρο προς τη Στοκχόλμη, γνώρισε ένα παλικάρι σαν τα κρύα τα νερά, ψηλό, μελαχρινό και τα λοιπά. Σουηδός ελληνικής καταγωγής, επιθεωρητής στο αστυνομικό τμήμα του Έρεμπρο, ο Άντερς Οικονομίδης είναι παντρεμένος με τη Λίσμπεθ και έχει ένα γιο, το Γιάννη. Αποφάσισε λοιπόν, μετά από αυτό το ταξίδι, να γράφει τις ιστορίες του Άντερς να τις διαβάζουμε κι εμείς!

Μέχρι στιγμής, μας έχει γράψει τέσσερις από τις ιστορίες του επιθεωρητή, με την πιο πρόσφατη να έχει κυκλοφορήσει μόλις το Μάιο του 2018. Απολαύστε τις!


 

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.

 

Το μίσος

 

to_misosΤίτλος Βιβλίου: Το μίσος
Συγγραφέας: Βαγγέλης Γιαννίσης
Ημερομηνία Έκδοσης: 12/02/2014
Αριθμός σελίδων: 464

“Ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης αισθάνθηκε την κούραση να επιστρέφει ξανά και να καταβάλλει το σώμα του. Ξάπλωσε στο πάτωμα και έκλεισε τα μάτια του. Τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν από έναν άγνωστο, μια σκιά. Ένας μαθητής δολοφονήθηκε από τον Γιόχαν Λινέ, ενώ ο μόνος ζωντανός μάρτυρας που μπορεί να τον καταδικάσει φοβάται να καταθέσει. Ένας μεθυσμένος καρφώνει ένα σπασμένο μπουκάλι στην καρωτίδα μιας γυναίκας για μερικές κορόνες και στη συνέχεια κόβει το μισό αυτί ενός ανθρώπου που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος ώρα. Ένας αστυνομικός εξαφανίζεται από προσώπου γης χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Τι σκατά συμβαίνει στον κόσμο;”


Άποψη Chill and read / Εκδόσεις Διόπτρα


 

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.


 

Το κάστρο

 

to_kastro.pngΤίτλος Βιβλίου: Το κάστρο
Συγγραφέας: Βαγγέλης Γιαννίσης
Ημερομηνία Έκδοσης: 09/03/2016
Αριθμός σελίδων: 432

Ένας οπλισμένος άντρας εισβάλλει ένα πρωινό στο πολυκατάστημα της περιοχής Μαριεμπέρι, σκοτώνοντας όποιον είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά του, και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Η Αστυνομία του Έρεμπρο εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και, πράγματι, ύστερα από μερικές ημέρες τον βρίσκει. Νεκρό. Η υπόθεση κλείνει και όλοι επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή – όλοι εκτός από έναν.

Η ζωή του επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη έχει ανατραπεί. Έπειτα από μια έκρηξη θυμού, η καριέρα του παίρνει την κάτω βόλτα και η οικογένειά του διαλύεται. Οι εμμονές του τον στοιχειώνουν, αποτελούν ωστόσο τη μοναδική του ελπίδα για να λύσει την υπόθεση και ταυτόχρονα να σώσει την οικογένειά του από έναν αόρατο κίνδυνο.


 

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.


 

Ο χορός των νεκρών

 

coverΤίτλος Βιβλίου: Ο χορός των νεκρών
Συγγραφέας: Βαγγέλης Γιαννίσης
Ημερομηνία Έκδοσης: 26/04/2017
Αριθμός σελίδων: 312

Ένας άντρας επιστρέφει στο Έρεμπρο, σχεδόν τριάντα χρόνια αφότου έφυγε από τη γενέτειρά του, αποφασισμένος να φέρει εις πέρας μια τελευταία αποστολή. Μερικές ώρες αργότερα το κατακρεουργημένο σώμα ενός άλλου άντρα βρίσκεται στα παγωμένα νερά του ποταμού Σβαρτόν. Σύντομα η αστυνομία ανακαλύπτει όχι μόνο την ταυτότητα του θύματος, αλλά και το φρικιαστικό μυστικό που έκρυβε στο υπόγειο του σπιτιού του: ο συγκεκριμένος άντρας εμπλεκόταν σε ένα κύκλωμα παιδεραστών, ενώ το υπόγειό του είχε μετατραπεί στο κελί ενός αγοριού.
Ενός αγοριού που έχει εξαφανιστεί.
Σχεδόν μισό χρόνο μετά τα γεγονότα που παραλίγο να του κοστίσουν τη ζωή, ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης παλεύει να αποκαταστήσει τις ισορροπίες στην επαγγελματική και την προσωπική του ζωή. Η αποκάλυψη μιας σπείρας παιδεραστών και ενός δολοφόνου αποφασισμένου να σκοτώσει τα μέλη της ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να βρει μπροστά του.
Όταν θα έρθει αντιμέτωπος με τον μυστηριώδη άντρα με την κωδική ονομασία «Σαμαήλ», θα βρει απέναντί του έναν τρομακτικό εχθρό. Και θα ανακαλύψει μυστικά σχετικά με το παρελθόν της οικογένειάς του? μυστικά τα οποία θα ευχόταν να είχαν μείνει φυλακισμένα κάτω από τον πάγο της λήθης.


Άποψη Chill and read / Εκδόσεις Διόπτρα

 

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.


 

Η σκιά

 

i_skia.pngΤίτλος Βιβλίου: Η σκιά
Συγγραφέας: Βαγγέλης Γιαννίσης
Ημερομηνία Έκδοσης: 09/05/2018
Αριθμός σελίδων: 424

«Στο δάσος αυτό», της έλεγε ο παππούς της, «κυκλοφορούσε ένα ντράουγκρ, ένας νεκρός που είχε επιστρέψει στη ζωή». Η λέξη αντήχησε απειλητικά μέσα στο κεφάλι της. Ντράουγκρ.

Λίγο έξω από το Έρεμπρο ανακαλύπτεται το πτώμα ενός αγνώστου. Όποιος κι αν ήταν ο δράστης, φρόντισε να δημιουργήσει μια μακάβρια σκηνή και να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που θα επέτρεπε την αναγνώριση του θύματος.
Ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης θα ακούσει έντρομος τον Γιούσι Αλεξάντερσον, τον επικεφαλής της Σήμανσης, να του λέει: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ασέβεια σε νεκρό. Όποιος και να το έκανε έχει τον διάβολο μέσα του. Και, παρόλο που δεν είμαι δεισιδαίμων, Άντερς, από χτες το βράδυ έχω την αίσθηση ότι αυτό το κακό κόλλησε πάνω μας και μας ακολουθεί παντού».

Μια σκιά θα αρχίσει να στοιχειώνει τον επιθεωρητή και την ομάδα του, την ώρα που νέες δολοφονίες συνταράσσουν την ειδυλλιακή σουηδική πόλη.
Σατανιστικά εγκλήματα και αρχαίες παγανιστικές δοξασίες θα οδηγήσουν τον Άντερς σε έναν υπόγειο κόσμο όπου τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και μεταφυσικού θα γίνουν δυσδιάκριτα.


 

Άποψη Chill and read / Εκδόσεις Διόπτρα


Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.