“Ο Άγγελός μου είχε 2 όψεις” από την Ελισάβετ Γκακίδου

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου


aggelos-dup-opseiscover.jpgΗ Ροζάνθη είναι μια χαρούμενη και αισιόδοξη κοπέλα που κάποια στιγμή πέφτει στα μαύρα δίχτυα της κατάθλιψής και χάνει τον εαυτό της και το υπέροχο χαμόγελό της. Η ύπουλη αυτή αρρώστια έχει πλέξει καλά τον ιστό της γύρω από την κοπέλα, μέχρι τη στιγμή που εκείνη ακούει μια μελωδία ικανή να την τραβήξει προς το φως. Η μελωδία είναι ενός ταλαντούχου μουσικού, του Άγγελου, που για εκείνη θα είναι ο Άγγελός της που θα την τραβήξει πίσω στη ζωή. Οι δυο τους θα γνωριστούν κι ανάμεσά τους θα δημιουργηθεί μια δυνατή φιλία. Αλίμονο όμως, η φιλία αυτή θα ακολουθηθεί από μια προδοσία που θα τη στείλει πίσω στα σκοτάδια.

Η ιστορία της Ροζάνθης και του Άγγελου είναι μια σύγχρονη ιστορία με βασικό χαρακτηριστικό τη φιλία. Πάνω εκεί, στη φιλία και την εμπιστοσύνη, θα βασιστεί η συγγραφέας για να μας παρουσιάσει κάποιες πτυχές της ζωής.

Μια από αυτές είναι η αθώα και άνευ όρων πίστη και εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που θεωρούμε φίλο μας. Σε αυτόν που του έχουμε ανοίξει την ψυχή και την καρδιά μας και του έχουμε μιλήσει για όσα δεν τολμήσαμε να πούμε ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό. Τον άνθρωπο που θεωρούμε άνθρωπο δικό μας, που ότι κι αν γίνει θα είναι δίπλα μας, το αποκούμπι μας κι ώμος για να κλάψουμε κι αυτός με τον οποίο θα μοιραστούμε τη χαρά μας.

Μια άλλη είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η φοβία μας προς στον κόσμο και καχυποψία μας σε ότι μας περιβάλλει. Αυτός που δεν έμαθε ποτέ να αγαπά τον εαυτό του, δεν θα μάθει ποτέ να αγαπά τους άλλους, ούτε θα χαρίσει ποτέ την ψυχή του. Μόνο κομμάτια του θα δώσει κι αυτά ψεύτικα ή με φειδώ, μην τύχει και δει κανείς ποιος πραγματικά είναι.

Μια τρίτη είναι η εκμετάλλευση, αυτή που έχει γίνει δεύτερη φύση στις μέρες μας και ειδικά σε πολυφωτισμένους χώρους όπως αυτός της μουσικής και της δισκογραφίας. Εκεί όπου κυριαρχεί το ψεύτικο και τα θηρία, αλλά κι απ’ έξω, εκεί που κυριαρχεί η μνησικακία.

 

Εκδόσεις Πηγή / Public / Ianos

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

gkakidou.jpgΗ Ελισάβετ Γκακίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και επέστρεψε μετά από χρόνια διαμονής στην Αθήνα για σπουδές και εργασία. Σπούδασε Βρεφοκομία, Αισθητική και δημιουργία της δημόσιας εικόνας του ατόμου (Image making). H αγάπη της για την τέχνη, την οδήγησε στην παρακολούθηση πολλών σεμιναρίων χειροτεχνίας, κατασκευών και διδασκαλίας αυτών. Συμμετείχε σε ομάδες και εργαστήρια αυτογνωσίας για την εσωτερική ανάπτυξη και καλλιέργεια του ανθρώπου. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ακολούθησε τα στάδια των σπουδών της εξελικτικά και σήμερα μετράει χρόνια εμπειρίας εργασίας πάνω στη φροντίδα των νηπίων, σε κέντρα αισθητικής, στην εξατομικευμένη διαμόρφωση της εικόνας καλλιτεχνών και φυσικά στη διδασκαλία χειροτεχνίας και κατασκευών σε δήμους και πολιτιστικά κέντρα.

Οι σπουδές της και η επαγγελματική της ενασχόληση είχαν πάντα να κάνουν με το στοιχείο του ανθρώπου, γύρω από το οποίο επικεντρώνεται και το το συγγραφικό της έργο.

Για επικοινωνία με την συγγραφέα: egakidou@gmail.com

 

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.