“Σύγκρουση” από τη Μαρία Βρυσανάκη

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

G&D_cover_350.jpgΗ δοκιμασία τελείωσε, ο Ρόναλντ είναι φυλακισμένος, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν!

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς «Η Αναμέτρηση» γνωρίζουμε τους ήρωες και τον κόσμο της σειράς. Μαθαίνουμε για τις φιλίες και τις συμπάθειές τους, τις αντιπάθειες και τις εχθρότητές τους γενικά. Επίσης μαθαίνουμε για τον τρόπο ζωής τους και τους κανόνες που ακολουθούν πιστά. Τους βλέπουμε να παίρνουν μέρος στη δοκιμασία και να έρχονται αντιμέτωποι με τους φόβους τους και πολλά άλλα.

Το επόμενο βιβλίο που διαβάσαμε ήταν το 0.5 της σειράς, δηλαδή έρχεται ακόμα και πριν το πρώτο βιβλίο. Στην «Αιώνια Μάχη», που κυκλοφορεί δωρεάν, μας λύνονται κάποιες απορίες που είχαμε από το πρώτο βιβλίο.

Τώρα πια στο δεύτερο βιβλίο, όλα είναι αρκετά πιο ξεκάθαρα πλέον. Η Μέγκαν θα κάνει ότι μπορεί για να ελευθερώσει τον αδερφό της. Σε αυτή της την προσπάθεια θα έχει τη βοήθεια του Γκέιλ, με τον οποίο θα έρθουν πιο κοντά, όπως είναι αναμενόμενο από το πρώτο βιβλίο. Όμως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά. Θα μάθουν μυστικά που δεν περίμεναν και που θα επηρεάσουν τις ζωές τους και το μέλλον τους. Αυτοί που κινούν τα νήματα, ελέγχουν και τη σκακιέρα και οι δυο νέοι θα βρεθούν μέσα σε ένα παιχνίδι για το οποίο δεν ήταν προετοιμασμένοι. Όλοι έχουν κι από ένα σκοπό και δεν είναι όλοι κοινοί ή με κοινή πορεία, γι’ αυτό και θα πρέπει να διαλέξουν πως θα πορευτούν στη συνέχεια.

Τα μυστικά που κρύβουν οι Λερόιλ είναι πολύ περισσότερα και πολύ πιο βαθιά στο χρόνο από ότι θα περίμενε κανείς. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί την επόμενη στιγμή. Κάποιοι όμως γνωρίζουν πολύ περισσότερα από άλλους.

Παράλληλα με την εξέλιξη της ιστορίας, έχουμε και την εξέλιξη των ηρώων. Η κεντρική ηρωίδα ωριμάζει σιγά σιγά μέσα από τις εμπειρίες της και τις αλλαγές στη ζωή της. Καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις και σε πολύ λίγο χρόνο και τις παίρνει λαμβάνοντας υπόψιν πολλές παραμέτρους και παρορμητικά. Φυσικά και δεν αλλάζει τελείως σαν χαρακτήρας, παραμένει άγρια έφηβη που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, απλά σαν να σκέφτεται λίγο περισσότερο πλέον πριν δράσει.

Η πλοκή είναι καταιγιστική. Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με απίστευτη ταχύτητα. Η τροπή που παίρνει η ιστορία είναι ανατρεπτική και οδηγεί σε νέα μονοπάτια. Σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια. Και αυτό είναι ένα από τα καλά της ιστορίας, γιατί κρατάει συγκεντρωμένο τον αναγνώστη και τον κάνει να γυρνάει τις σελίδες τη μία μετά την άλλη!

 

Εκδόσεις Λυκόφως / Public

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

BRISANAKI_BIOΗ Μαρία Βρυσανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου κατοικεί μόνιμα, εργάζεται και σπουδάζει κοινωνική λειτουργός. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και τον περισσότερό της χρόνο τον αφιερώνει στη λογοτεχνία, είτε γράφοντας είτε διαβάζοντας, και τον αγαπημένο της σκύλο.

Λατρεύει τη σοκολάτα και οτιδήποτε έχει σχέση με το φαγητό, ενώ απολαμβάνει να εξερευνεί τη φύση και να πηγαίνει εκδρομές με τους φίλους της. Προτού ανακαλύψει την αγάπη της για τη συγγραφή, τα σκίτσα και τα παζλ ήταν η αγαπημένη της ασχολία.

Το βιβλίο της «Η αναμέτρηση» είναι το πρώτο από τη σειρά “Θεοί και Δαίμονες”.

Website / Goodreads / Facebook / Instagram

One thought on ““Σύγκρουση” από τη Μαρία Βρυσανάκη

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.