«Η γεύση των ζωδίων» από τη Χριστίνα Δ. Θεοχάρη

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

30432

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς ασχολείστε με τα ζώδια και πόσα πραγματικά ξέρετε για αυτά. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι είμαι Λέων (εξ ου και το μπόλικο μαλλί ευτυχώς), τη σειρά των ζωδίων (με μερικά λάθη πότε πότε), άντε και τα ζώδια της οικογένειάς μου. Ποτέ δεν φαντάστηκα λοιπόν ότι υπάρχει περίπτωση να συνδέονται οι γεύσεις που μου αρέσουν με το ζώδιό μου! Η Χριστίνα Θεοχάρη έρχεται να μας πει ακριβώς αυτό!

Στο βιβλίο της «Η γεύση των ζωδίων», που προλογίζει η γνωστή αστρολόγος Άση Μπήλιου, η κυρία Θεοχάρη αναφέρεται στη σχέση που έχει το κάθε ζώδιο με τη μαγειρική και τις γεύσεις, αλλά και πως συνδέεται η αστρολογία με τη μαγειρική.

Παίρνοντας ένα ένα τα ζώδια, μαθαίνουμε τα χαρακτηριστικά του ζωδίου και στοιχεία που θα βρούμε συνήθως σε κάποιον που ανήκει στο εκάστοτε ζώδιο. Έπειτα ακολουθούν κάποια αστρολογικά στοιχεία, όπως ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο αλλά και τα όργανα του σώματος που αντιστοιχούν σε κάθε ζώδιο. Αυτό το τελευταίο ειδικά, δεν είχα καν ιδέα ότι υπάρχει! Ακολουθεί μια μικρή ανάλυση για τον τρόπο που συμπεριφέρεται το ζώδιο και άλλα στοιχεία για να το γνωρίσουμε καλύτερα και ύστερα μαθαίνουμε για τη σχέση του με την κουζίνα! Την περιγραφή του κάθε ζωδίου κλείνουν δύο συνταγές, μια αλμυρή και μια γλυκιά, για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη!

Υπάρχουν πάρα πολύ ωραίες προτάσεις για όλα τα ζώδια και τολμώ να πω πως αυτές που έχει για το Λέοντα είναι γεύσεις που προτιμώ και μου αρέσουν πολύ! Η αλμυρή πρόταση για παράδειγμα είναι «Σπαγγέτι με γαρίδες, κρόκο και ντοματίνια» μια παραλλαγή της οποίας μου αρέσει και φτιάχνω πολύ συχνά! Σίγουρα θα δοκιμάσω και αυτή την εκδοχή!

Αν όπως λένε «Ο έρωτας περνάει από το στομάχι» τότε το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα καλό εφόδιο για να κερδίσετε κάποιον! Δεν χάνετε τίποτα αν προσπαθήσετε, ε;

Τις συνταγές συνοδεύουν υπέροχες, καλαίσθητες φωτογραφίες με ένα φοβερό food styling από τη Δανάη Ίσαρη!

 

Εκδόσεις Μίνωας / Public / Ianos

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Theoxari Xristina.jpgΗ Χριστίνα Δ. Θεοχάρη έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Εργάζεται ως υπεύθυνη εκδόσεων, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και μεταφράστρια από το 2000. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς όπως οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Ε.Μ.Π., το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κ.ά. Εξειδικεύεται σε κείμενα αρχαιολογικά, ιστορικά και κοινωνικών επιστημών. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μαγειρική και την αστρολογία.

One thought on “«Η γεύση των ζωδίων» από τη Χριστίνα Δ. Θεοχάρη

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.