📖«Κάραβαλ» από τη Στέφανι Γκάρμπερ

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

 

caraval_hd.jpgΤι μαγικό βιβλίο ήταν αυτό; Θέλω να χαθώ μέσα στις σελίδες του και να μη βγω ποτέ ξανά!

Η Σκάρλετ και η αδερφή της η Τέλα Ντράγκνα ζουν με τον πατέρα τους, τον κυβερνήτη των Κατακτημένων Νησιών, μια ζωή που δεν θα τη ζήλευε καμία κοπέλα. Δεν επιτρέπεται να φύγουν από το νησί τους, ενώ συχνά τιμωρούνται από τον αυστηρό πατέρα τους αν δεν υπακούν στους κανόνες και τις επιβολές του. Μια από αυτές είναι και ο γάμος που πρέπει να κάνει η Σκάρλετ με ένα κόμη του οποίου ούτε το όνομα δεν ξέρει, ούτε το πρόσωπό του. Όμως αν η Σκάρλετ παντρευτεί τον κόμη, τότε θα χάσει την ευκαιρία της να βρεθεί στο 🎪Κάραβαλ🎠, το ετήσιο σόου στο οποίο παίρνουν μέρος και οι θεατές. Αν όμως δεν παντρευτεί τον κόμη, τότε αυτή και η αδερφή της θα υποφέρουν για πάντα δίπλα στον πατέρα τους.

Μπορεί να μην έχει λάβει απάντηση στα γράμματα που στέλνει τόσα χρόνια στον άρχοντα του 🎪Κάραβαλ🎠, όμως αυτή τη χρονιά η Σκάρλετ θα λάβει την πολυπόθητη πρόσκληση και οι δυο αδερφές θα βρεθούν στο νησί του άρχοντα 🎩Λέτζεντ, όπου λαμβάνει χώρα το 🎪Κάραβαλ🎠 αυτή τη χρονιά. Εκεί, η Τέλα θα πέσει θύμα απαγωγής και η Σκάρλετ θα πρέπει να παίξει το παιχνίδι και να βρει την αδερφή της πριν από όλους τους άλλους. Έτσι μόνο θα κερδίσει τη νίκη και θα σώσει την αδερφή της. Η Σκάρλετ ξέρει ότι το 🎪Κάραβαλ🎠 δεν είναι αληθινό, προσπαθεί όμως με όλη την καρδιά της να μην παρασυρθεί.

Καλώς ήρθες στο ΚΑΡΑΒΑΛ.

Προσοχή μη σε παρασύρει.

Στέφανι Γκάρμπερ

Ο κόσμος που δημιούργησε η συγγραφέας είναι ονειρικός. Ο λόγος είναι ότι είναι τόσο κοντά στο δικό μας κόσμο, ενώ περιέχει γερή δόση μαγείας. Δεν έχει πλάσματα φανταστικά που δεν υπάρχουν στον κόσμο μας· μονόκερους, τέρατα ή νεράιδες. Έχει όμως μαγεία. Τη μαγεία του άρχοντα 🎩Λέτζεντ που δίνει ζωή στο 🎪Κάραβαλ🎠 και στον κόσμο του. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν κάθε χρόνο για να βρεθούν στο μέρος που θα στηθεί το 🎪Κάραβαλ🎠 για να ζήσουν έστω και λίγη από τη μαγεία του, είτε παίρνοντας μέρος είτε απλά παρακολουθώντας, αλλά και να ψωνίσουν αντικείμενα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, όπως φορέματα που αλλάζουν όψη και υφή μόνα τους ή γυαλιά που δείχνουν το μέλλον.

Η ηρωίδα μας, η Σκάρλετ, ήθελε να στηθεί το σόου μια χρονιά στο νησί τους, για να μπορέσει να το παρακολουθήσει η μικρότερη αδερφή της. Η αγάπη που της έχει ξεπερνάει κάθε όριο καθώς οι δυο τους είναι μόνες τους εδώ και πολλά χρόνια. Από τότε που η μητέρα τους έφυγε από το μικρό νησί τους, η Σκάρλετ έχει αναλάβει το ρόλο της και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προστατέψει τη μικρή της αδερφή και να της προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί. Ακόμα και τη ζωή της θα έδινε για να είναι ευτυχισμένη η αδερφή της. Και η αδερφή της όμως θέλει να τη δει να ζει λίγο πιο ελεύθερα και χωρίς καταπίεση. Για την ακρίβεια θέλει να τη δει να ζει, να χαίρεται τη ζωή και να κάνει αυτά που της αρέσουν, γι’ αυτό και σας πιο αυθόρμητος χαρακτήρας που είναι, θα «σπρώξει» τη Σκάρλετ να ζήσει το όνειρό της.

Ο μαγικός αυτός κόσμος δεν θα μπορούσε να μην έχει απολύτως τίποτα διαφορετικό από τον κόσμο που ζούμε. Τα ρούχα που φοράει η Σκάρλετ από όταν φτάνει στο νησί του 🎩Λέτζεντ και μετά είναι μυθικά! Θυμίζουν φορέματα εποχής, με ρομαντικά και αποκαλυπτικά στοιχεία και είναι τόσο διαφορετικά από το χαρακτήρα της ηρωίδας που είναι σεμνή και ταπεινή. Αλλά και τα κουστούμια των αντρών είναι προσεγμένα και μαζί με τη λοιπή διακόσμηση, συνηγορούν για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που όμοιά της δεν υπάρχει. Σε αυτό συμβάλλουν οι πανέμορφες περιγραφές που κάνει η συγγραφέας και που ενώ έχουν αρκετή λεπτομέρεια, δεν κουράζουν καθόλου. Είμαι πολύ περίεργη να δω πως θα αποτυπωθούν όλα αυτά στη μεγάλη οθόνη, γιατί όπως διάβασα στις ευχαριστίες της συγγραφέως, το 🎪Κάραβαλ🎠 θα γίνει κινηματογραφική ταινία 🎬 από την Twentieth Century Fox! Ανυπομονώ!!

Όπως φαντάζομαι μπορείτε να καταλάβετε αγαπώ το 🎪Κάραβαλ🎠 και περιμένω με ανυπομονησία να διαβάσω το επόμενο!!! ❤️

 

Εκδόσεις Ψυχογιός / Public / Ianos / Greekbooks.gr

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

stephanie_garberΗ ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΚΑΡΜΠΕΡ μεγάλωσε στη βόρεια Καλιφόρνια και διέθετε ανέκαθεν πείσμα και τρελή φαντασία. Όταν δε γράφει, διδάσκει δημιουργική γραφή και ονειρεύεται την επόμενη περιπέτειά της. Το ΚΑΡΑΒΑΛ, το πρώτο της μυθιστόρημα, έχει πουληθεί σε τριάντα δύο χώρες και έχει βρεθεί στις υψηλότερες θέσεις στις λίστες των ευπώλητων βιβλίων, ενώ ετοιμάζεται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

2 thoughts on “📖«Κάραβαλ» από τη Στέφανι Γκάρμπερ

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.