Συνδρομητικά κουτιά βιβλίων που έχω δοκιμάσει – OwlCrate, FairyLoot, Illumicrate και το δικό μας Fancy Owl Crate

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου


Σε προηγούμενη ανάρτηση σας έγραψα ότι μπορεί να θέλατε να μάθετε για τα συνδρομητικά κουτιά βιβλίων. Στη σημερινή ανάρτηση σας μιλάω για αυτά που έχω δοκιμάσει εγώ, την εμπειρία μου με καθένα από αυτά καθώς και ποια προτιμάω!

Κουτιά που έχω δοκιμάσει και η εμπειρία μου μαζί τους:

 1. Wildest Dreams Book Box – Το πρώτο κουτί που δοκίμασα!

  Καθώς ήμουν πολύ επιφυλακτική στην αρχή, ήθελα να δοκιμάσω ένα συνδρομητικό κουτί, χωρίς όμως να δώσω πάρα πολλά χρήματα. Με αυτό το γνώμονα, επέλεξα για αρχή το Wildest Dreams Book Box το οποίο έβγαινε κάτω από €25 μαζί με τα μεταφορικά καθώς έρχεται από τη Βρετανία.Το συγκεκριμένο περιέχει ένα paperback YA βιβλίο νέας κυκλοφορίας, που μπορεί να συνοδεύεται και από ένα book plate με υπογραφή του συγγραφέα. Το book plate δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αυτοκόλλητο στο οποίο υπογράφει ο συγγραφέας και μπορείς να κολλήσεις αν θέλεις στο βιβλίο.Εκτός από το βιβλίο, το κουτί περιέχει πάντα προϊόν περιποίησης (σαπούνι ή bath bomb), ένα τσάι και φακελάκια τσαγιού, ένα σελιδοδείκτη και ένα art print δημιουργημένο αποκλειστικά για το κουτί και μπορεί να περιέχει και κάποια ακόμα έκπληξη. Έμεινα αρκετά ευχαριστημένη από τα πρώτα κουτιά που παρέλαβα, αλλά υπήρχαν κάποια βιβλία που δεν θα επέλεγα να διαβάσω. Για το λόγο αυτό και αφού είχα δοκιμάσει και κάποια άλλα κουτιά, αποφάσισα να μη συνεχίσω τη συνδρομή μου στο συγκεκριμένο κουτί.

  IMG_20181212_221847

   

 2. OwlCrate – Το πιο γνωστό YA συνδρομητικό κουτί στον κόσμο!!

  Από τα πιο γνωστά, αν όχι το πιο γνωστό συνδρομητικό κουτί στον κόσμο είναι το OwlCrate. Όταν έψαχνα στο ίντερνετ γενικότερα και στο Instagram ειδικότερα για συνδρομητικά κουτιά ήταν αυτό που είχε την πιο μεγάλη προβολή και όχι άδικα. Η ομάδα έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και έχουν πια μάθει πολλά και έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, μέσα από τα τόσα χρόνια που ετοιμάζουν κουτιά. Κάθε χρόνο διαβάζουν προκαταβολικά πολλά βιβλία πολύ πριν εκδοθούν, ώστε να αποφασίσουν ποια από αυτά θα συμπεριλάβουν στα κουτιά τους, ανάλογα με την ημερομηνία δημοσίευσης του βιβλίου και το θέμα που θα δημιουργήσουν για το κουτί, το οποίο φυσικά θα συνδέεται με το βιβλίο.
  Το κουτί περιλαμβάνει επίσης μια κάρτα με όλα τα αντικείμενα και τους καλλιτέχνες που τα δημιούργησαν, καθώς και από που τα εμπνεύστηκαν, αλλά και ένα μικρό περιοδικό με ένα σταυρόλεξο, μια συνέντευξη με κάποιον από τους καλλιτέχνες του κουτιού και άλλες πληροφορίες. Στο ίδιο περιοδικό υπάρχει και το monthly photo challenge στο οποίο όσοι συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν ένα δωρεάν κουτί, αλλά και την περίπτωση η φωτογραφία τους που θα συμμετέχει στο challenge να κοινοποιηθεί από το λογαριασμό του OwlCrate και να φτάσει έτσι σε πάνω από 200.000 λογαριασμούς στο Instagram με κοινοποίηση φυσικά του λογαριασμού τους. Καλύτερο shoutout από αυτό υπάρχει;;

  Όπως και στα περισσότερα κουτιά, θα βρει κανείς σελιδοδείκτες, συνήθως έναν που να ταιριάζει με το βιβλίο, συλλεκτική καρφίτσα και φυσικά art print. Επίσης μπορεί να περιέχει από καφέ ή κούπα, μέχρι βιβλιοστάτες, τσάντες πολλαπλών χρήσεων εμπνευσμένες από αγαπημένα βιβλία, σουβέρ, βιβλιοφιλικές κάλτσες, γάντια ή σκούφους, αλλά και κεριά ή ακόμη και κοσμήματα. Κατά καιρούς και συνήθως όταν περιμένουμε την έκδοση ενός επόμενου βιβλίου σε μια αγαπημένη σειρά, δημιουργούνται τα Special Edition Boxes που περιέχουν το εν λόγω βιβλίο, το οποίο δεν είναι έκπληξη αλλά και πολλά αντικείμενα εμπνευσμένα από τη συγκεκριμένη σειρά και εγκεκριμένα από τον/τη συγγραφέα των βιβλίων. Τα συγκεκριμένα κουτιά είναι λίγο πιο ακριβά από τα μηνιαία και γίνονται ανάρπαστα. Πρόσβαση σε αυτά έχουν όλοι οι ενεργοί συνδρομητές αλλά και όσοι είχαν πάρει για παράδειγμα το προηγούμενο Special Edition Box της σειράς.
  Είναι ένα από τα αγαπημένα μου κουτιά και αυτό που λαμβάνω κάθε μήνα από την πρώτη φορά που το δοκίμασα!

  IMG_20190505_181126_207

   

 3. FairyLoot – Το αγαπημένο κουτί των Ευρωπαίων YA Fantasy αναγνωστών

  Βλέποντας τη δουλειά που γίνεται στα αμερικάνικα κουτιά, ήθελα να δω τι κάνουμε και στην Ευρώπη. Έτσι το επόμενο που επέλεξα ήταν το αγαπημένο πολλών FairyLoot. Πρόκειται για ένα καθαρά fantasy subscription box που περιέχει και πάλι ένα σκληρόδετο νέας έκδοσης βιβλίο και πολλά ακόμη βιβλιοφιλικά αντικείμενα. Ένα από τα αγαπημένα μου στοιχεία στα συγκεκριμένα κουτιά, είναι ότι το βιβλίο είναι πάντα μέσα σε μια θηκούλα με το λογότυπο της FairyLoot, η οποία μπορεί να μην είναι τόσο προστατευτική όσο ένα booksleeve, εναι όμως ξεχωριστή και όμορφη και δείχνει πως προσέχουν το βιβλίο! Κάποια από τα πιο όμορφα κουτιά που έχω λάβει είναι αυτά της FairyLoot.Το κάθε κουτί κι εδώ περιλαμβάνει ένα σελιδοδείκτη εμπνευσμένο από το βιβλίο και άλλα 5 με 6 αντικείμενα όπως κεριά, αυτοκόλλητα, κούπες, καρφίτσες, τσάτες πολλαπλών χρήσεων και ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου! Ακόμα και booksleeve έχουν στείλει! Και αυτή η εταιρεία προσφέρει Special Edition Boxes αλλά και Collectors Edition βιβλία, όπως έκαναν με αυτά της τριλογίας Caraval τα οποία είναι πανέμορφα και φυσικά έχουν ήδη εξαντληθεί!Αν μπορούσα να παίρνω κάθε μήνα πάνω από ένα κουτιά, αυτό θα ήταν σίγουρα το δεύτερο!

  IMG_20190620_174127

   

 4. Illumicrate – Ένα ακόμη ευρωπαϊκό κουτί, που από τριμηνιαίο έγινε μηνιαίο τον τελευταίο χρόνο και μας αρέσει πολύ!

  Όταν ξεκίνησα να παίρνω το Illumicrate το έκανα περισσότερο γιατί έφτανε κάθε τρίμηνο, τα βιβλία του δεν συνέπεπταν με αυτά των άλλων κουτιών που μπορεί να έπαιρνα και ήταν λίγο διαφορετικό από τα άλλα με την έννοια ότι είχε περισσότερα αντικείμενα αφού ερχόταν με διαφορετική συχνότητα. Τώρα πλέον είναι κι αυτό ένα μηνιαίο κουτί που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα που κυκλοφορούν και που έχω ήδη λάβει. Τον τελευταίο καιρό έχει μια σειρά από κούπες που στέλνει κάθε μήνα, οπότε αν αγαπάς τις βιβλιοφιλικές κούπες, μάλλον θέλεις να το δοκιμάσεις! Κάθε μήνα έρχεται κι αυτό με ένα σκληρόδετο βιβλίο και κάποιες φορές μπορεί να έχει και ένα δεύτερο με μαλακό εξώφυλλο στο κουτί. Το δικό του χαρακτηριστικό είναι τα συλλεκτικά coins του αλλά και οι καρφίτσες του. Μάλιστα έχει και την επιλογή του pin-only subscription για τους λάτρεις! Θα βρεις βέβαια κι εκεί σελιδοδείκτες και art print όπως και στα περισσότερα κουτιά!Πρόσφατα ξεκίνησαν και τα Special Edition Boxes και μάλιστα ετοίμασαν ένα για το Darkdawn με απίστευτα καλούδια! Έχω δει unboxings από το συγκεκριμένο κουτί και έχω ενθουσιαστεί!!!

  IMG_20190710_202946

   

 5. Magical Reads Crate – Ένα νέο κουτί που μόλις ξεκίνησε

  Πρόκειται για ένα νέο συνδορμητικό κουτί που ξεκίνησε το καλοκαίρι. Το πρώτο πρώτο κουτί ήταν αυτό του Ιουνίου. Πολύ καλή προσπάθεια για νέο κουτί μπορώ να πω. Περιέχει ένα σκληρόδετο βιβλίο νέας έκδοσης και ένα προϊόν περιποίησης. πέρα από αυτά μπορεί να έχει σελιδοδείκτη, καρφίτσα ή κάποιο κερί. Το πρώτο κουτί που είχε σαν θέμα την Jane Austin είχε μια κούπα και ένα ζευγάρι κάλτσες εμπνευσμένα από τη συγγραφέα.Θα το χαρακτήριζα λιγάκι ακριβό χωρίς ιδιαίτερο λόγο, μιας και αυτά που προσφέρει δεν είναι περισσότερα ή πιο μεγάλης αξίας από εκείνα που προσφέρουν τα περισσότερα κουτιά. Επίσης, έχει αρκετά μεγάλο κουτί για το περιεχόμενό του και με βάση αυτό και ότι έρχεται από Αμερική, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις τελωνείο. Εγώ το πλήρωσα και δε χάρηκα καθόλου, γιατί ήταν η πρώτη φορά που πληρώνω τελωνείο για συνδρομητικό κουτί εξ Αμερικής. Για το δεύτερο κουτί που πήρα δεν πλήρωσα η αλήθεια είναι, αλλά μου ζητήθηκε να στείλω την απόδειξη στο τελωνείο ούτως ή άλλως. Μπορεί να καλυτερέψει η κατάσταση με τον καιρό, δεν ξέρω. Θα το έχω στο νου μου για αργότερα.

   

 6. Fancy Owl Crate – Το Ελληνικό συνδρομητικό κουτί στα πρότυπα του εξωτερικού!

  Καθώς η Ελληνική αγορά είναι λιγάκι διαφορετική από αυτή του εξωτερικού, το Fancy Owl Crate μοιάζει πολύ σε αυτά που μας έρχονται απ’ έξω αλλά με αρκετές διαφορές. Καταρχήν το χτίζεις όπως εσύ θες. Έχει πέντε κατηγορίες βιβλίων για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει. Σε κάθε κατηγορία ξεκινάς με το Start Pack που είναι απαραίτητο και περιλαμβάνει 3 σελιδοδείκτες, 1 card postals, 1 μπρελόκ & μία έκπληξη. Έπειτα διαλέγεις το ή τα (μέχρι δύο) βιβλίο(α) που θέλεις να έχει το κουτί σου καθώς και αν θες κάποια από τα βιβλιοφιλικά αντικείμενα που υπάρχουν κάθε φορά σαν επιλογές. Δίπλα τους θα βρεις και τις τιμές του καθενός, οι οποίες στο τέλος θα κάνουν και το σύνολο του κόστους του κουτιού. Τα βιβλία που θα πάρεις με το κουτί δεν είναι πάντα τελευταίες κυκλοφορίες, αλλά είναι διαλεγμένα προσεκτικά για κάθε κατηγορία και με καλύτερη τιμή από αυτή που θα βρεις συνήθως στα βιβλιοπωλεία. Επίσης με την επιλογή του κουτιού, μπορείς να πάρεις και μια θήκη βιβλίου Fancy Owl σε καλύτερη τιμή.Το κουτί αυτό είναι κατάλληλο για όσους δε διαβάζουν βιβλία στα Αγγλικά και θέλουν να ζήσουν την εμπειρία ενός συνδρομητικού κουτιού εκ του ασφαλούς, γνωρίζοντας δηλαδή τι θα περιέχει. Και φυσικά να μην ξεχνάμε ότι έτσι υποστηρίζεις μια Ελληνική μικρή εταιρεία!Το κουτί που πήρα εγώ το λάτρεψα! Για να καταλάβεις η κούπα με τις κουκουβάγιες έχει γίνει ανάρπαστη στο σπίτι μας! Επίσης αγαπώ πάρα πολύ τις Fancy Owl θήκες για τα βιβλία μου και τις προτείνω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ!!!

  IMG_20190710_201640

 

Ελπίζω να έλυσα αρκετές από τις απορίες σου! Για ό,τι χρειαστείς μη διστάσει να με ρωτήσεις. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τη δική σου εμπειρία με τα συνδρομητικά κουτιά!

5 thoughts on “Συνδρομητικά κουτιά βιβλίων που έχω δοκιμάσει – OwlCrate, FairyLoot, Illumicrate και το δικό μας Fancy Owl Crate

 1. Πολύ κατατοπιστική παρουσίαση, και αυτή και η προηγούμενη!! Βοήθησαν πολύ! 😉

  1. Πολύ χαίρομαι! Γενικά επειδή τα φοβόμαστε λίγο στην Ελλάδα, είπα να μοιραστώ την εμπειρία μου μήπως κάποιος ήθελε να μάθει περισσότερα!

 2. Καλησπέρα,
  μια βασική ερώτηση. Από το owlcrate πως παρηγγειλες; Κάθε φορά που πάω για check out, τα μεταφορικά είναι 2 φορές το κουτί, κάπου στα 80 δολάρια!!!

  1. Καλημέρα. Τα μεταφορικά για Ελλάδα είναι $19,99. Κουτί και μεταφορικά βγαίνουν στα $49.98, που σε ευρώ είναι €46,50. Ποτέ δεν έχω δει τόσο μεγάλο νούμερο. Είσαι σίγουρη ότι ήταν στο OwlCrate;

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.