«Η αυγή του χρόνου» (Τεό και Λεονί – Τα φανταστικά ταξίδια #2)

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου


978-618-03-1265-2_4.jpgΜετά το ταξίδι τους στην εποχή της Αναγέννησης και τη γνωριμία τους με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Τεό και η Λεονί, ελπίζουν να βρεθούν πίσω στο σπίτι τους. Με τη βοήθεια του σοφού Λεονάρντο, αλλάζουν τα κοκαλάκια στο μαγικό περιδέραιο στο συνδυασμό που πιστεύουν πως θα τους γυρίσει πίσω στην εποχή τους. Όμως κάνουν ένα τρομερό λάθος και καταλήγουν εκατομμύρια χρόνια μακριά από τον προορισμό τους, στην εποχή των δεινοσαύρων. Όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν σπίτι τους, αλλά έχουν απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο.

Στην μακρινή και εχθρική αυτή εποχή, θα τα βάλουν με τεράστιους δεινόσαυρους και θα έχουν έναν ανέλπιστο σύμμαχο! Θα κάνουν όμως και ένα καινούριο φίλο, ένα προϊστορικό λεμούριο. Χάρις σ’ αυτόν θα ανακαλύψουν τα ερείπια του αρχαιότερου πολιτισμού της γης. Κι ενώ μια βροχή μετεωριτών απειλεί να αλλάξει τη μορφή της γης όπως τη γνώριζαν οι δεινόσαυροι, τα παιδιά και ο Λεονάρντο θα ανακαλύψουν πολύτιμα μυστικά για το ταξίδι στο χρόνο και θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να επιστρέψουν σπίτι τους. Αλίμονο όμως, αντί για αυτό, θα βρεθούν κάπου αλλού και οι περιπέτειές τους θα συνεχιστούν.

Η υπέροχη ιστορία των δυο παιδιών και του διάσημου ζωγράφου, επιστήμονα και εφευρέτη συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό, τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια εφευρετικότητα. Οι μικροί ήρωες απογοητεύονται όταν δεν μεταφέρονται πίσω στο σπίτι τους, όμως δεν το βάζουν κάτω και προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν για να βρεθούν και πάλι πίσω στο σπίτι τους. Παρόλο που είναι τόσο μικροί και οι δυο τους, δεν πτοούνται αλλά προσπαθούν να βοηθήσουν στην επιδιόρθωση του σκάφους που ελπίζουν να τους πάει πίσω στο σπίτι. Καθώς όμως είναι παιδιά, είναι λογικό να παρασυρθούν από το καινούριο και να θέλουν να το εξερευνήσουν, με κίνδυνο ίσως τη ζωή τους. Άλλωστε, τα παιδιά στην ηλικία του Τεό, έχουν μια σχετική άγνοια κινδύνου που δεν τους περιορίζει, ούτε τους προειδοποιεί για το κακό που ελοχεύει. Είναι όμως και πιο ανοιχτά σε νέες περιπέτειες και νέους φίλους,  οπότε εκεί που μπορεί να κινδυνεύουν, μπορούν πολύ εύκολα να εμπιστευτούν και κάποιον που θα τους οδηγήσει μακριά από τον κίνδυνο. Μερικές φορές και το αντίθετο, αλλά δεν είναι η τροπή που παίρνει η ιστορία μας.

Αγαπήσαμε και αυτή την ιστορία του Τεό και της Λεονί και μάθαμε για τους δεινόσαυρους και την εποχή στην οποία έζησαν. Είδαμε και διαβάσαμε για τα είδη των δεινοσαύρων που υπήρχαν σε κάθε εποχή και πόσο μοιάζουν ή πόσο διαφορετικά είναι μεταξύ τους, αλλά και με τα ζώα που υπάρχουν και κατοικούν πλέον στη γη! Πιο συγκεκριμένα διαβάσαμε για την Κρητιδική περίοδο, την εποχή πριν το τέλος των δεινοσαύρων, αλλά και για τους γεωλόγους, τους επιστήμονες που μελετούν τη γη και τη σύνθεσή της!

Τώρα πια, ανυπομονούμε για το τρίτο βιβλίο που κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 2020 από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.