Book tour & Giveaway: Εξημέρωση του Γιώργου Δάμτσιου από τις εκδόσεις BELL

.jpg

Τίτλος: Εξημέρωση

Συγγραφέας: Γιώργος Δάμτσιος

Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα – Σειρά

Εκδόσεις BELL

Εκδόθηκε: Οκτώβριος 2019 – 384 σελίδες

 

Πρέπει να σώσει εκείνη, τον εαυτό του και… τη χώρα. Οι Ευγενείς ‘Αγριοι επιστρέφουν.

Ο Λούκα επιστρέφει εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη για να καλύψει την απουσία του Τζορτζ, του ιδιωτικού ερευνητή που γνώρισε ένα χρόνο νωρίτερα. Η αποστολή που δέχεται να αναλάβει φαντάζει εύκολη. Πρέπει απλώς να κρατήσει κρυμμένη μια νεαρή πόρνη για πέντε μέρες από τα αφεντικά της.

Σύντομα θα διαπιστώσει ότι τίποτα δεν είναι όπως νομίζει. Οι άνθρωποι που είχαν υπό τον έλεγχό τους την κοπέλα είναι αδίστακτοι εγκληματίες και προσπαθούν να την πάρουν πίσω με κάθε τρόπο, ενώ ένας από τους πελάτες της έχει σκοπό να εξαπολύσει ένα μεγάλο κακό που θα πλήξει ανεπανόρθωτα τη χώρα.

Την ίδια ώρα, κάποιος παρακολουθεί τον Λούκα. Ακολουθεί τα ίχνη του και ετοιμάζεται να πάρει εκδίκηση. Είναι ένα φάντασμα από το παρελθόν, που μοναδικό του στόχο έχει να τον σκοτώσει.

Ο Λούκα δεν έχει επιλογή. Πρέπει να τα βάλει με όλους. Και πρέπει να βιαστεί. Γιατί ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του…

Μετά το Σκοτεινό Πέπλο, ο Γιώργος Δάμτσιος επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της σειράς Ευγενείς ‘Αγριοι. Το Εξημέρωση είναι μια καταιγιστική αστυνομική περιπέτεια που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.

 

Links: Εκδόσεις BELL | Goodreads | So Many Books | Biblionet

 


 

5, instagram banner

Link αγοράς: Εκδόσεις BELL | Πολιτεία | Public | Πατάκης bookstore | Ευρυπίδης book store


 

Διαγωνισμός

 

 

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον Γιώργο Δάμτσιο και τις εκδόσεις BELL ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @b00k_lab. Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου του συγγραφέα “Εξημέρωση” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το Fancy Owl. Ο διαγωνισμός λήγει στις 9/03/2020.

 


 

Συνέντευξη με τον συγγραφέα

 

boo_kaddict

 1. Θεωρείτε πως θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποιο άλλο είδος λογοτεχνίας;

–Η εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων ειδών της λογοτεχνίας είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και το εφαρμόζω τακτικά. Ήδη στα επτά βιβλία που έχω εκδώσει η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη ενώ αυτό θα αυξηθεί κι άλλο με τα βιβλία που έπονται. Το βρίσκω πολύ δημιουργικό όλο αυτό!

silverchildsbooks

 1. Γιατί αποφασίσατε ν’ ασχοληθείτε με το αστυνομικό μυθιστόρημα;

–Όπως προανέφερα, ασχολούμαι με πολλά διαφορετικά είδη λογοτεχνίας. Ωστόσο θα πρέπει να ομολογήσω ότι η αστυνομική λογοτεχνία είναι από τις μεγαλύτερες συμπάθειές μου καθώς δίνει στον συγγραφέα την ευκαιρία να μπει στα παπούτσια «προβληματικών» ανθρώπων και να μελετήσει τις συμπεριφορές τους. Έχω ήδη κερδίσει πολλή τροφή για δημιουργική σκέψη μέσα από αυτό.

Ririsbookstories

 1. Tι σας έδωσε την έμπνευση για την συγγραφή αυτού του βιβλίου?

–Η έμπνευση είναι κάτι που δεν έχω καταλάβει επακριβώς πώς γεννάται. Μέσα από την «Εξημέρωση» πάντως ήθελα να ασχοληθώ με μερικά σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και να δω πώς θα μιλήσουν μέσα μου. Έβαλα λοιπόν τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μου να τα αντιμετωπίσουν και κατά μία έννοια ανέμεινα κι εγώ τα αποτελέσματα.

z.i.z.e.t

 1. Μετά από τόσα έργα και διακρίσεις, θεωρείτε πώς έχετε εξελιχθεί συγγραφικά;

–Θεωρώ ότι όσο ένας συγγραφέας παράγει και εκδίδει συστηματικά έργα, η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο, αυτό που υπενθυμίζω πάντα στον εαυτό μου είναι το «από πίσω», το ότι πρέπει να σέβεσαι πρωτίστως τον εαυτό σου και να συνεχίσεις τη σκληρή δουλειά. Αυτή είναι το ουσιαστικό εφόδιο για τη συγγραφική εξέλιξη και δεν πρέπει να σταματά ποτέ.

Chillandread

 1.  Τι σας αρέσει να διαβάζετε περισσότερο;

–Τα τελευταία χρόνια διαβάζω κοντά στα ογδόντα βιβλία τον χρόνο. Κοιτάζοντας τις λίστες μου, διαπιστώνω ότι τα είδη ποικίλλουν σημαντικά. Ήδη φέτος έχω διαβάσει βιβλία τρόμου, αστυνομικής λογοτεχνίας, περιπέτειες, ερωτικά… Δεν μου αρέσει να περιορίζω το αναγνωστικό ταξίδι. Είναι από τα πιο όμορφα της ζωής μας!

Penguin the reviewer

 1. Τι θέλατε να τονίσετε ασχολούμενος με το θέμα της μαστροπείας;

–Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα της μαστροπείας και της γυναικείας κακοποίησης έχει ξαναπεράσει από τα βιβλία μου και πριν την «Εξημέρωση». Ωστόσο –νομίζω– ότι δεν επιδιώκω να τονίσω κάτι, όχι συνειδητά έστω. Μάλλον είναι περισσότερο ένας εσωτερικός προβληματισμός. Δεν μου αρέσει καθόλου η ανθρώπινη εκμετάλλευση και ειδικά όταν αυτή γίνεται σε γυναίκες. Οπότε τοποθετώ τους ήρωές μου σε τέτοιες ιστορίες και το μελετώ πρωτίστως για μένα. Χαίρομαι πάντως που το βιβλίο «μίλησε» και σε αρκετούς από τους αναγνώστες του. Είναι μια ηθική επιτυχία αυτή.

b00k_lab

 1.  Το Εξημέρωση είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς Ευγενείς Άγριοι, θα βγει και τρίτο βιβλίο;

–Ναι, βάσει των πλάνων των εκδόσεων BELL το τρίτο βιβλίο της σειράς θα βγει νωρίς το φθινόπωρο του 2020 και θα είναι αυτοτελές.  Η αυτοτέλεια εκτός απροόπτου θα χαρακτηρίζει κάθε μελλοντικό βιβλίο της σειράς. Οι ήρωες φυσικά θα επανέρχονται ξανά και ξανά και οι ζωές τους θα εξελίσσονται συνεχώς από βιβλίο σε βιβλίο, με αποτέλεσμα να έχει ένα επιπρόσθετο «κέρδος» όποιος ακολουθεί σταθερά τη σειρά

alexandra_nms

 1.  Τι σας εμπνέει να συνεχίζετε την συγγραφή κάθε μέρα που περνάει;

–Καταρχάς είναι μια εσωτερική ανάγκη το να συνεχίσω και να λέω τις ιστορίες μου. Εκτός αυτού, όμως, βιβλίο με το βιβλίο το αναγνωστικό κοινό αναπόφευκτα μεγαλώνει. Και το να βλέπεις να συζητούν για τα βιβλία σου άγνωστοι σε εσένα άνθρωποι είναι από μόνο του ένα τεράστιο κίνητρο για να συνεχίσεις να γράφεις. Σε γεμίζει με διάθεση και η διάθεση αυτή γίνεται έμπνευση.

emilysbookland

 1. Οι πρωταγωνιστές είναι “έμμεσα” υπαρκτά πρόσωπα ή συνδυασμός πραγματικότητας και φαντασίας;

–Οι πρωταγωνιστές μου επιδιώκω να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο δημιουργήματα της φαντασίας μου. Ίσως κάποιες φορές να περνάω και στοιχεία υπαρκτών προσώπων, αλλά αυτό γίνεται υποσυνείδητα και –πιστεύω– σε πολύ μικρό βαθμό. Αναπόφευκτα επίσης, όλοι έχουν μέσα και κομματάκια από μένα. Βρίσκω πάντως πολύ ενδιαφέρον το να σχηματίζω χαρακτήρες από το μηδέν, είναι μια πρόκληση από μόνο του.

Ikaria_books_and_chocolate

 1. Τι σας έδωσε την ιδέα για το θέμα του βιβλίου;

–Είναι μια ερώτηση που πάντα δυσκολεύομαι να απαντήσω. Όταν ξεκινώ να γράψω ένα βιβλίο, είναι λες και η ιδέα με περιμένει εκεί. Ωστόσο, αναρωτιέμαι κι εγώ ο ίδιος πώς ακριβώς γεννήθηκε και κυρίως πότε. Αναρωτιέμαι μάλιστα αν αυτό συμβαίνει και σε άλλους συγγραφείς.

Book2chance

 1. Θα δοκιμάζατε τον εαυτό σας σε άλλο λογοτεχνικό είδος;

–Είναι κάτι που κάνω συστηματικά και μου αρέσει πάρα πολύ. Θα το πρότεινα και σε άλλους συγγραφείς, το «ταξίδι» τους έτσι θα γίνει πολυδιάστατο και νομίζω ότι δεν θα το μετανιώσουν.

@greek_book_addiction

 1. Οι ήρωες των βιβλίων σας έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία την οποία γνωρίζετε και ακολουθείτε ως την τελευταία σελίδα ή υπάρχει πιθανότητα «αυτονόμησής» τους κατά τη διάρκεια συγγραφής του βιβλίου;

–Δεν θέλω ποτέ να γνωρίζω την πορεία που θα χαράξουν οι ήρωές μου μέσα στις ιστορίες τους. Πραγματικά λατρεύω να τους δημιουργώ κομματάκι-κομματάκι και να τους βλέπω να παίρνουν τη δική τους μορφή και ουσιαστικά να μου λένε: βάσει αυτού που είμαι, προφανώς θα πάρω τη «χ» απόφαση και όχι την «ψ», ασχέτως του τι πίστευες εσύ! Συνήθως έτσι γίνονται ακόμα πιο αληθινοί.

thematofylakes.gr

 1. Συγγραφέας γεννιέται κανείς ή γίνεται;

–Το έμφυτο ταλέντο είναι τεράστιο εφόδιο. Ωστόσο μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης στον χώρο, μπορώ να πω ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων θα μπορούσαν να γίνουν και στην πορεία συγγραφείς. Βασικές προϋποθέσεις σε αυτό: η ανάγνωση πολλών (πολλών όμως) βιβλίων, και η συχνή συγγραφή. Η σκληρή δουλειά σταδιακά θα επιφέρει μεγάλα αποτελέσματα.

 

instatiablereadings

 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους ήρωες που θα συναντήσουμε στο βιβλίο.

–Στην Εξημέρωση επανεμφανίζονται αρκετοί ήρωες από το Σκοτεινό Πέπλο. Ο Λούκα Κοντρέτι, ο βασικός πρωταγωνιστής, επιστρέφει από τη Ρώμη στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει να προστατεύει μια νεαρή γυναίκα, αλλά και για να πολεμήσει με τον ίδιο του τον εαυτό. Ο φίλος του, ο Ελληνοαμερικανός ιδιωτικός ντετέκτιβ Τζορτζ Ντόρμερ, θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό το βιβλίο, αλλά θα μας δείξει ακόμα πιο ξεκάθαρα ότι έχει τα δικά του μυστικά. Μαζί τους είναι πολλοί ακόμα χαρακτήρες οι οποίοι έχουν να πουν τις δικές τους ιστορίες.

 


 

Γνωρίστε τον συγγραφέα Γιώργο Δάμτσιο

 

-ΦωτόΟ Γιώργος Δάμτσιος γεννήθηκε το 1978 στη Νάουσα, όπου και εξακολουθεί να διαμένει μαζί με τη σύζυγό του Αναστασία και τα δύο παιδιά τους.

Εκτός από τη συγγραφή, του αρέσει η ανάγνωση βιβλίων, ο αθλητισμός και η Heavy Metal μουσική.

Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria.

Αρθρογραφεί τακτικά στην ιστοσελίδα nyctophilia.gr

Πραγματοποιεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής για λογαριασμό της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας.

 

Οι κυκλοφορίες του:

Μέχρι την τελευταία του ανάσα (Νοέμβριος 2015, εκδόσεις Momentum, μυθιστόρημα).

Το Τρίπτυχο Των Ευχών (Απρίλιος 2017, πρότυπες εκδόσεις Πηγή, μυθιστόρημα).

Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών (Σεπτέμβριος 2017, εκδόσεις Λυκόφως, μυθιστόρημα που γράφτηκε σε συνεργασία με τον συγγραφέα Μάριο Δημητριάδη).

The Metal Chapters Vol. I (Απρίλιος 2018, πρότυπες εκδόσεις Πηγή, λογοτεχνικό/μουσικό πρότζεκτ, γραμμένο σε συνεργασία με τον συγγραφέα Μάριο Δημητριάδη). Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα Αγγλικά τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Μυστικά στο λυκόφως (Ιούλιος 2018, εκδόσεις Λυκόφως, συλλογή διηγημάτων).

Σκοτεινό πέπλο (Νοέμβριος 2018, εκδόσεις BELL, μυθιστόρημα).

Εξημέρωση (Οκτώβριος 2019, εκδόσεις BELL, μυθιστόρημα).

 

Έχει συμμετάσχει επίσης και στις εξής συλλογές διηγημάτων:

Ψίθυροι μέσα στη νύχτα, (2016, για λογαριασμό του site nyctophilia.gr)

Το Άγνωστο, (2016, εκδόσεις Ανάτυπο), καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε εκατόν τριάντα συμμετέχοντες στον αντίστοιχο διαγωνισμό των εκδόσεων.

Το έπος της φαντασίας: Αδιέξοδο, (2017, εκδόσεις iWrite).

Τρόμος, (2017, εκδόσεις Ανάτυπο).

Αντίθετο Ημισφαίριο 4, (2017, εκδόσεις gamecraft).

Zombie στην Ελλάδα, (2017, εκδόσεις iWrite).

Ιστορίες του τόπου μας: Νάουσα, (2018, εκδόσεις iWrite).

Ημερολόγια Ψυχοπλάνης, (2018, εκδόσεις Rising Star).

Βρόχος, (2019, εκδόσεις Λυκόφως).

 

Βρείτε τον στο προσωπικό του site: georgedamtsios.com

Social Media Links: Goodreads | Facebook | Instagram | Blog | YouTube

 

 

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.